Welcome to Форум на приятелите на Apple. Please login or sign up.

19-07-2024, 09:04:58

Login with username, password and session length

Shoutbox


Потребители
  • Общ брой потребители: 7 874
  • Latest: ratnikznae
Stats
  • Общ брой публикации: 82 679
  • Общ брой теми: 9 818
  • Online today: 239
  • Online ever: 774
  • (14-05-2024, 04:09:55)
Онлайн потребители
Users: 0
Guests: 199
Total: 199

199 гости, 0 потребители

iPhone и от М-Тел

Започната от nikidinov, 03-12-2009, 21:42:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

nikidinov

очаквайте скоро iPhone и от М-Тел
може би сега за празниците  :)

bgassenbg

Ако е на същата цена, въобще не влиза в категория новини.

traian_james

.:: Apple MacBook Pro Mid 2014| 2.5GHz Core i7 | 16 GB DDR3 RAM | 750M 2GB | 512GB SSD | Magic Mouse | High Sierra 10.13.3 ::.
.:: Apple iPhone X 64GB | iOS 11.2.6 ::.
.:: Apple iPhone 3G 8GB ::.
.:: Apple iPad Pro 10.5 Wi-Fi 64GB | iOS 11.2.5 ::.
.:: Apple TV 4K ::.
.:: Apple Watch 5gen ::.

nikidinov

за цената незнам

dau

Изпълнителния директор на Мтел го каза това преди повече от месец и каза да очакваме много по-добри цени, ама ще ги видим какв иса.
От тогава Глобул намали също цените.
То може да има изгодни оферти, ама те ще са задължително с подписване на договор за 2 години, а това за чий *уй е на човек, който си има телефон в Мтел...

arnold

Най-вероятно пак ще направят някакво вътрешно споразумение и цената ще е същата...
Real Mac mini

dau

Може би ще е така, дет се вика same shit different day.

Те да пуснат по-нормална цена за бизнес абонатите си, без да карат хората да подписват нов договор, пък другото нз...

Mar7in

от Глобул има намаление в цената на апарата, но ако си избереш по-скъпа тарифа.

dau

да + кредитна карта за която те задължават... да им имам и идеята...

arnold

ще ме извиняват ама в цивилизованите държави "визирам САЩ" хората ти дават ЪНЛИМИТЕД ДЕЙТА ПЛАН ( а не като нашите играчи селски 2ГБ или 100 МБ за някви космически цени) и отделно къде отиваш 99(вече) долара срещу 600-700лв за 3Г.
просто безобразие. Лошото е че има хора, които просто отиват вадят пачката и снасят.
Real Mac mini

julss

Това е в Щатите, в повечето страни от Западна Европа също няма unlimited, в Испания примерно, последният път като бях там, беше 25eur за около 3мб (не си спомням точно колко беше количеството информация).

georgekodinov

Ваденето на пачката и снасянето е изконно право на всеки субект в капиталистическата система. Викат му търсене и предлагане. Просто за нашата държава iPhone е продукт от луксозния сегмент. Операторите определят цената на базата на статистика : какъв процент от населението в България може да си позволи дадена цена на апарата, колко е средното потребление на мобилни услуги и от там за колко време ще се изплати субсидията на апарата (ако я има) и цените за използване на мрежата. А, и да остане някаква печалба за която да си струва капиталовложението : обучение на персонал, сервиз и поддържане на наличност.
От тези неща по-горе голяма част са константни разходи : т.е. независимо колко апарата ще продадеш тези разходи винаги ги има.
И едно е тези разходи да се разпределят на един 600-милионен пазар (като примерно САЩ), а съвсем друго е да се разпределят на един 7 милионен пазар (България). И затова според мен никога няма да видим нормални цени на тези услуги и апарати тук. Освен ако не започне конкуренцията да ги бута (малко вероятно) или пък Европейския съюз не се консолидира дотолкова че да станем част от общ европейски пазар (слабо вероятно и в далечно бъдеще).
Та така : оказва се че да живееш през девет планини в десетата си има цена. И няма алтернатива освен да вадиш пачката и да плащаш.
Имайте го предвид като сравнявате офертички по мрежата.

dau

Абе какъв 600м пазар от нация която е има няма 350м... ясно е че не можем да се сравняваме с тях де, но това не означава, че търговците в БГ не могат да предложат по-добри цени.
Само не знма вие какво очаквате от оператор, който е византийски?
Цената както и да е, ама за абонаментен план от 80лв на месец трябва да дават поне 500 безплатни минути към всички мрежи, безплатни в мрежата на Глобул, поне по 100смс и ммс и ако не онеограничен трафик то поне 10гб!
Вдругото си е бошлав работа и се ебават с нас и 5 мобилни оператора да видиме май няма да има много реална конкуренция...

Nistel

Дано го пуснат и те - една от най-големите пречки за мен да си го взема от Глобул е, че нямат бели а само черни :(
Hackintosh Intel Core i5 2500K 8GB DDR3 1333 60GB SSD A-DATA SATA3 10.7.3 Lion Vanilla Kernel, iPad Mini 16GB WiFi, Samsung Galaxy Nexus 16GB CM10

Horror

@dau, при съществуващите в момента цени на интеркънект м/у операторите, няма как някои да ти предложи голяма количество безплатни минути към всички мрежи, това означава оператора да субисидира и това.

Освен това ARPU-то в БГ е около 20 евро, което просто не позволява да има големи субсидии едновременно и в цените на апаратите и в количествата минути, смс-и и трафик.

От друга страна в момента покрай затварянето на абонатите в мрежата на оператора им и високия интеркънект, някои приходи поспаднаха и догодина ще има доста силна битка за това да се накарат потребителите да ползват повече дейта трафик, така че ще може да се очакват доста по-ниски цени/по-големи пакети.
Macbook Air 13" 2012