Welcome to Форум на приятелите на Apple. Please login or sign up.

19-07-2024, 09:22:47

Login with username, password and session length

Shoutbox


Потребители
  • Общ брой потребители: 7 874
  • Latest: ratnikznae
Stats
  • Общ брой публикации: 82 679
  • Общ брой теми: 9 818
  • Online today: 239
  • Online ever: 774
  • (14-05-2024, 04:09:55)
Онлайн потребители
Users: 1
Guests: 214
Total: 215

214 гости, 1 потребител
atanas_mil4ev

Sweet.tv спира да предлага услуги в България от юли

Започната от fpyyh, 01-06-2024, 13:58:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

fpyyh

Дали има алтернатива? Беше ми толкова удобно, всички телевизори вкъщи имат apple tv и с едно дистанционно и в един интерфейс се случваше всичко, а сега пак ще има екстра приложения, дистанционни, устройства...

angelvn

Тъкмо влязох да проверя къде писах из форума по повод sweet.tv и да съобщя за спирането.
Обявиха, че връщат парите на абонатите, които са заплатили за напред. Трябва да пишете на мейл адреса, който са посочили.
Видях, че са си вдигнали и таксата на плана от 17 на 20лв.
Единствената алтернатива с приложение за Apple TV, за която зная е  bgtime.tv. Това е българска платформа, а не украинска каквато е sweet.tv. Така че може би няма да има проблеми с предлагането на телевизия в страната ни, но знае ли човек какво точно се е случило.

Ако някой знае за други подобни услуги, нека споделя. :)
UI designer and developer

angelvn

Пробвах и продължавам да разглеждам платформата на bgtime.tv.
Днес им писах следното (цитирам по-долу изпратения мейл към поддръжката им) тъй като услугата им е на лошо ниво. Самата картина, стрийм - добре са, но от приложенията им има много още какво да се желае.
Бих ги избрал ако няма нищо друго на пазара...а то май е така, поне за Apple TV.

Цитат на съобщението:
ЦитатЗаглавие: Множество бъгове и недомислици във всички ваши приложения

Съдържание:
Здравейте,
Реших да изпробвам услугата ви и се регистрирах (не съм пускал демо период, избирал план или въвеждал платежни данни), но се замотах и след седмица и нещо чак влязох в профила си с идеята вече разгледам и реално изпробвам услугата.

Приложението през Apple TV ми поиска да избера план и платя. Избрах да е през платежната система на Apple и веднага ми поиска абонамент за 12лв (промо цената за един месец) с потвърждение. Потвърдих, парите бяха дръпнати на момента. Тестовия период от 7 дни явно започва да тече със започването на първоначалната регистрация без значение пуснал ли си устройство и телевизията изобщо и дали си се дорегистрирал. А иначе се пазят логове за всяко пускане на телевизията от кое устройство е. До тук както и да е, най-вероятно аз съм си виновен, а и не е голям проблем.

Причината да ви избера бе, че имате приложение за Apple TV. Това добре, но се оказа, че Apple TV приложението ви е с крайно неудобен интерфейс. Вместо да връщаш предаване/телевизия напред-назад - трябва да си избереш предварително колко часа назад искаш да гледаш. Всеки запис е от порядъка на 2-3 часа. Предавания и опции са организирани в кутийки, което прави прегледа им невъзможен ако си далеч от телевизора (трудно се четат надписите, които не винаги се и събират в кутийките за всяка опция/предаване). Има функция за субтитри, която не работи под никоя платформа. Единствено хубаво впечатление ми направи опцията за автоматично превъртане на рекламите. Превю по време на превъртане под Apple TV няма (приставката ми е най-новия модел 4к с възможно най-високите характеристики и последна версия на ОС-а), а при всички други платформи (дори и такива с далеч по-слаби хардуерни параметри) има. Предаванията от ТВ справочника, които са с по-дълго име не могат да се видят (имената се избутват нагоре).
При webOS често сигнала прекъсва, приложението лагва и понякога забива или не тръгва изобщо предаване докато не направиш повторен опит за пускането му (тествах на телевизор с последна актуална версия и един от топ моделите на LG излезли през 2022г). Споменавам го, тъй като при другите платформи на които тествах прекъсвания няма. Тук имената на предаванията от ТВ справочника се виждат, но дните от седмицата покриват логата и имената на каналите.

За iPhone - тествах на стандартна 15ка. Ужас, ама ужас ви казвам. Държите си телефона в портретен режим и си пускате предаване/телевизия - екрана е изрязан и зуумнат по абсурден начин. Вместо да е събран в кутийка в горната част на екрана, а отдолу например да се вижда списък с предстоящи и предхони предавания. Казвате си добре, карай, ще завъртя екрана в портретен режим - да ама не - пак е изрязана картината но е горе-долу гледаема. Някои контроли се дублират с вградените в ОС-а (за звука най-вече), превъртането се появява само ако дадеш предаване на пауза и го пуснеш по-късно (може да се превърта според колкото време е изчакано), за друго превъртане....май няма как да стане. Като пуснете ТВ справочника в портретен режим интерфейса се "разрежда" и списъка с предавания, който е най-важното нещо за тази страница бива избутан в дъното, като може да виждате до две предавания без да трябва да скролирате.

Пиша ви, тъй като има нужда от доста работа по приложенията, а е и хубаво да има конкурентни на масовите иптв услуги в страната.

Поздрави и успех в развитието на платформата!
UI designer and developer

fpyyh

По принуда го пуснах днес, наистина интерфейсът изглежда като правен за много други неща, но не и за гледане на телевизия, примерно за подреждане на видео клипове или търсене по някакви критерии. Качеството засега е ок, да видим дали ще го оставя и след като свършат европейското и олимпиадата.
Намерих и neterra.tv, имат приложение за AppleTV, малко по-добро, но е по-скъпо и липсват някои стандартни канали.

angelvn

При Нетера мисля, че се разпространяваха безплатните български канали и няколко други за цвят. Липсват доста от най-гледаните канали и затова ги прескочих. От бгтайм.тв ми отговориха, че ще работят по разрешаване на описаните от мен проблеми, но да видим. Често качват обновления. Дано се развият малко и да ги оставят да се развиват, защото работата със sweet.tv е меко казано странна.
UI designer and developer