Welcome to Форум на приятелите на Apple. Please login or sign up.

26-06-2024, 01:38:08

Login with username, password and session length

Shoutbox


Потребители
  • Общ брой потребители: 7 875
  • Latest: ltaletwcbd
Stats
  • Общ брой публикации: 82 682
  • Общ брой теми: 9 821
  • Online today: 125
  • Online ever: 774
  • (14-05-2024, 04:09:55)
Онлайн потребители
Users: 0
Guests: 75
Total: 75

75 гости, 0 потребители

Apple Watch за семеен член (дете)

Започната от angelvarna, 17-08-2023, 16:56:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

angelvarna

Здравейте,
Преди 2-3 дни закупих Apple Watch от роден оператор с идеята да го настроя за ползване от детето ми, което скоро започва училище, като за целта щях да ползвам Set for family member опцията.
За мое учудване обаче - родните оператори (тествах само с Йеттел и Виваком) не поддържат подобен тип настройка.
Още при първоначалните настройки на часовника излиза надпис,който казва, че ползвания акаунта, ползван на телефона не може да се ползва за добавяне на есим към часовника.
Предвидливо си бях поставил сим картата на детето в моят телефон, тъй като не съм му купувал все още смарт телефон.

При опит да настроя часовника в стандартен режим, така че да се ползва с въпросния айфон (което не ми върши никаква работа), съобщението не се появи и всичко се настрои коректно, но забележете - локацията на часовника не може да се споделя ако в последствие телефона бъде ресетнат за ползване от друг човек.
Първоначалното издаване на мултиСим карта (есим) от Йетел е безплатно, но за всяко следващо има по 5лв такса, самото поддържане на такава карта прави плана с 5лв по-скъп на месец.

Защото съм хитър веднъж с вкаран дейта план, реших да ресетна часовника, запазвайки дейта плана. Епъл ИД-тата също се запазват.
При новите настройки на часовника съобщението за дейта плана и акаунта не се появи и си казвам - ето, ще стане. Да, ама нъцки.
В момента, в който си ресетнете часовника поради някаква причина - дейта плана без значение дали сте го оставили или премахнали при ресета, спира да работи. Необходимо е да идете в приложението на оператора, да деактивирате услугата. След това се чака 1 ден (днес ми изписа 10 часа и 15 минути), след което ще имате удоволствието да заплатите още 5лв за активация на нова мултисим.

Така варианта за към момента е - настройвате часовника с айфон, на който е сетнато Епъл ИД-то, с което ще се ползва часовника. Активирате си дейта плана. След което ресетвате телефона щом ви трябва за друго. Така ще може да се звъни на часовника, да се чати и всичко друго, но не и да му се види локацията, защото при ресет на айфона се спира автоматично FindMy услугата, която е споделена между часовника и айфона.

За да се убедя във всичко това направих поне 6-7 ресета. Сега чакам да ми се разреши от оператора издаване на нова мултисим, която да сложа и повече нямам намерение да се занимавам.

Пиша всичко това за да знаете ако решите да се впуснете в подобно приключение.


bluesky

Добър Ден на Всички!

Благодаря на angelvarna за точно споделената информация.

Въобще - тенденцията е да става все по-интересно със затягането на дигиталната примка...
Купувайте пуканките и наместете дистанционното...