bluesky

Добър Ден на Всички!

Настояща ситуация:

Програма Illustrator CC 2018
Налице е в графичен Файл, Изображение, съдържащо множество Clipping Mask(s), със съответно "вкарани вътре" и "извиквани" от/към Illustrator "външни" Файлове, (Placed Files), (съдържащи се в отделен/и Фолдер/и, JPG Files).
Когато това Изображение, от оригиналния Файл, в който се намира, се разполага в друга Илюстрация, (пак Illustrator CC 2018), с цел последващо Принтиране, някои от Clipping Mask(s) "губят" вкараните в Маските "външни" Файлове, като тези външни Файлове продължават да са в Илюстрацията, но в оригиналният си вид, неподчинени повече на Clipping Mask(s) - нито са в рамките на Маските, нито в манипулирания, обработен вид, (промяна в размерите, въртене... прочее манипулации...в рамките на Clipping Mask(s).

Наше решение.
За да се съхрани този вид на Графиката, която е планирана, (засега) - преди Copy-Paste в нова Илюстрация, Изображението се до-обработва - "външните" Файлове, в рамките на Clipping Mask(s) се превръщат в Enbedded Files.
Това ги "привързва" окончателно към Илюстрацията, (част от която са), и позволява вече в този си вид Илюстрацията да бъде коректно преместена в нов Файл, (без изменения).

Неудобство.
Новият, вече Enbedded File, е толкова обемист, че това би могло да е сериозен въпрос при мултиплицирането му няколко пъти в нов Файл, (например подготовка за комерсиално принтиране, (мин 300dpi).

Въпрос.
Намерили ли сте по-елегантно решение за подобен въпрос и ако - ДА, какво би било то?

Последна редакция: 14-09-2021, 19:03:59 от bluesky

back to top

Пиф

Здравей,

Използвам доста Illustrator, но това, което описваш не ми се е случвало. Забелязал съм, че лесно губи връзка с линковете си, затова съм си създал навика - там където е записан илюстраторския файл, в същатата папка (но не в подпапки) да бъдат и всички линквани файлове. Ембедването използвам много рядко.

Някакви плъгини използваш ли? Да не би там да е проблема?

Последна редакция: 15-09-2021, 12:20:57 от Пиф

back to top

bluesky

Добър ден на Всички!
Специално Добро Време за Пиф!

Plug-Ins не използвам (засега).
Решение бе намерено, надявам Се достатъчно коректно и оптимално.
Описвам го подробно по-долу.
Да, точно - Illustrator "има свойството" да губи линковете си, по прищявка (явно траен "бъг"...).
Моят стил за работа е - в същата папка, където са записани Illustrator-ските Файлове, се съдържа(т) една или повече папки, винаги поставени на едно и също място, (в началото на графичното поле, при Опция на папката: Show items as icons). Така всеки, работещ с Illustrator-ските файлове знае, че има и Линкове, и знае предварително, (по умолчанию), къде да ги търси. Тези папки, както и всички други, имат еднозначна идентификация

YYYYMMDD [Name Of Project, Name Of Sub-Project] Folder

където YYYYMMDD е Форматът на датата.
Ако думата "Folder" започва с главна буква, това означава, че този Фолдер съм го създавал Аз, ако е записано като "folder" - всички останали.

Конкретното Решение:
Документът, в който се намира необходимият (за размножаване, принтиране, прочее... Елемент, Илюстрация), се Drag And Drop (иконата му) в иконата на Програма PhotoShop.
(т.е. "искам този файл да се отвори с тази програма").

Тогава PhotoShop (в полето Import PDF) предлага куп опции:
• Избираме необходимата страница, (ако Документът е много-страничен).
• anti-aliased
• media box
• same dimensions
• dpi (каквото желаем)
• mode CMYK color, (ако комерсиален Print, или друг...)
• 8 bit

Всичко това - на Транспарентно поле

Следва Select-ване (с помощта на някой от предоставените от PhotoShop методи) на онова, което от всичко по страницата Ни е нужно. Следва (във PhotoShop) ---> Select ---> Inverse. После Clear. След това - Deselect.
Така ще остане само необходимият на Нас Елемент, Илюстрация.

Той се Drag And Drop-ва обратно в предварително отворен Illustrator-ски документ. Изображението е вече TIFF. Компактно и неизменяемо, (за пипащи всичко, дето мърда и не мърда, евентуални шушляци).
Готово за Print.

Game over!

Последна редакция: 15-09-2021, 18:27:14 от bluesky

back to top
« назад напред » Страници: [1] | Нагоре
0 Членове и 1 гост преглежда(т) тази тема.
 
Отиди на: