Welcome to Форум на приятелите на Apple. Please login or sign up.

24-09-2023, 20:29:45

Login with username, password and session length

Shoutbox


Recent

Потребители
  • Общ брой потребители: 7 777
  • Latest: Stoyanov
Stats
  • Общ брой публикации: 82 482
  • Общ брой теми: 9 769
  • Online today: 93
  • Online ever: 631
  • (01-12-2019, 23:01:40)
Онлайн потребители
Users: 0
Guests: 36
Total: 36

36 гости, 0 потребители

Catalina - MacPro 5,1

Започната от Пиф, 29-01-2021, 11:37:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kucheto

Извинявам се, предварително, че съм некомпетентен, но за ъпгрейд от 4.1 на 5.1 на някои места виждам,че не барат процесора, а само софтуерно и смяна на по-добра видео карта, съотноветно с увеличение на рам паметтна? Някой , ако може, да ме насочи, от къде най-добре, да се образовам и да действам по този ъпгрейд, благодаря предварително

Пиф

Обновяването от 4,1 към 5,1 става само и единствено с ъпдейт на фирмуера. Има си специално тулче, което го прави. Има доста изписано в нета как става, постъпково.

thebrainless


Основно го ползвам за медия сървър за гледане на филми към епъл тв-то. За сериозна работа не ми върши вече работа. Ако някой се интересува, занимавам се с 3д.
Stay hungry. Stay foolish.

bluesky

#18
Добро Утро на Всички!

Преди около 3 години Upgrade-вах процесорните ядра на две MacPro 5,1 Машини.
Резултатите представих в графики, от които всеки би могъл за себе си да направи изводи, доколко подобен Upgrade покрива конкретните нужди на всеки.
(Upgrade-а касае MacPro 5,1 Машини, и не MacPro 4,1, аналогията обаче би могла да се използва).

Количеството RAM също касае скоростта. С червено е отбелязано оптималното количество RAM, при което Машината показва най-висока производителност по скорост. Съотнесено към дни и часове (за година), това са няколко дни вповече, (Ваша отпуска, или блеене в тавана, (платено)).

Конфигурациите допускат още лесен и сравнително евтин откъм ресурси Upgrade.
Лесно може да се направи извод: дори в 13-годишна конфигурация има още живот.P.S. Идеята, че при неизползване на всичките 4 слота за Памет, и ограничавайки се само с първите 3 слота, (при 48 GB), конкретният модел дава най-бързи, (по скорост), показатели даде "cifka", (член на Форума), TurboMac.
С проверен, и напълно оправдал се, модел на поведение - "проверявай всичко сам", тази Идея бе проверена "научно", с тестове.
Използвайки подходящ софтуер, бяха проведени по 10 опита от всеки тест. Резултатите бяха сведени до средно-аритметични числа. Така получените величини може да смятаме за точни.