Welcome to Форум на приятелите на Apple. Please login or sign up.

19-07-2024, 08:32:39

Login with username, password and session length

Shoutbox


Потребители
  • Общ брой потребители: 7 874
  • Latest: ratnikznae
Stats
  • Общ брой публикации: 82 679
  • Общ брой теми: 9 818
  • Online today: 239
  • Online ever: 774
  • (14-05-2024, 04:09:55)
Онлайн потребители
Users: 1
Guests: 190
Total: 191

190 гости, 1 потребител
XoXo

The Best Design Studio Еquipment

Започната от bluesky, 21-08-2015, 15:01:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

bluesky

Добър Ден на Всички!

Когато завършите сравнително голям Проект, (или поне негов под-Проект), в почивката, настройвайки се за нова дейност, Ви се иска да сложите в ред работното си място (поне)...
Защото в етапа на завършване на определен етап от ежедневната Ви дейност, мястото, на което работите, обикновенно прилича на бойно поле, (спечелено, надявам се...)... затрупано с какво ли не...
И ако тази случка съвпадне и със "събитие" (?) - Нова календарна (интересно по кой Календар... след като оригиналният Български е на над 7500 години...?) Година - то смело запретваме ръкави и минимизираме "щетите от растежа" - всичко, което Ни е помагало/пречело го затваряме в подходящи кашони.

Освобождава се удивително много свободно място, където Мисълта е способна да тече по-гладко (ако въобще някаква...)...

Какато винаги, споделяме последователно Своя скромен опит по отношение на Най-добри Инструменти в едно Дизайн Студио - сега Ви представям, какви точно "пад-ове" под компютърните мишки използваме Ние. С течение на годините стигнахме до еднозначния извод, че абсолютно всичко, което се предлага и "рекламира" като "падове за мишки" не струва и пет пари и има куп недостатъци.
За Нас най-удачни се оказаха големи плоскости (пад-ове) за рязане на Хартия (cutting pads). По тях мишките се движат леко и гладко като "кръстосвачи по вода", в същото време плоскостите предпазват ефективно и всекидневно повърхностите на Масите Ви. А могат да се използват незабавно и по оригиналното си предназначение - рязане с подходящи ножове на Хартия и Картон. Подобна дейност присъства във всяко Студио, така или иначе.
Освен всичко друго, "пад-овете" са разграфени в см, образувайки координатна мрежа. Така, планирайки Вашите Проекти, имате визуална референция за размери винаги пред очите Ви.
Прилагам фотографии.

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА ЗА ВСИЧКИ ЛЮБИТЕЛИ НА ЯБЪЛКАТА!
bluesky

Добър Вечер на Всички!

Доколкото стандартната за работните станции MacPro 5,1 видео карта ATI RADEON HD 5770 1024 MB вече е наработила ресурс от няколко години "работа", навременната смяна на термална паста и термо-падове (залепени към микросхемите-памети) са способни да удължат дигиталния и "живот" още.

В няколко картинки стандартният процес по почистването на Картата, смяната на термална паста и термо-падове са показани.
Всяка подобна видео-карта се почиства и докарва до състояние "refurbished"  по подобен начин. Евентуалното удължаване на нормалното функциониране на подобно Устройство ще ви спести ресурси от всякакво възможно естество, (ако ви устройва мощността на Картата в момента).
MacPro 5,1 позволява UpGrade нагоре и по отношение на видео-карти. Всичко е във вашите ръце.

Отверки за микро-електроника, пинсети, течни солвенти Artic Thermal Material Remover (1), Artic Thermal Surface Purifier (2), Thermal Compound Arctic MX-4 (2019) (термална паста), подходящи термални падове, дизайн скалпел, перманентен маркер, тампони и клечки за почистване е всичко, което ви трябва.

Препоръчвам Thermal Compound Arctic MX-4 (2019) (термална паста). Не е кондуктивна, не провежда електро-импулси, издържа зададените от производителя и характеристики поне 8 години.
Всяка видео-карта, обдухвана години наред с постъпващ охлаждащ я въздух, задържа частички прах от околната среда. Сега ви се удава възможност основателно да я почистите.

Извършено бе и "подобрение", (екстра UpGrade) на Картата. В малкото "прозорче", под което се забелязва голяма медна плоча за охлаждане, допълнително бе изрязано (и монтирано) подходящо правоъгълно парче термален пад, което видимо би трябвало да предава топлината, (и да охлажда) малка микросхемка, (напомня Clock), вдясно от основния компонент на Видео-Картата.
Инженерите са го предвидили, някой видимо си е спестил поставянето на термален пад точно там. Поправихме "безобразието".
Какво ново количество термална паста е оптимално за всяка микро-схема, изискваща охлаждане? Всяко ръководство препоръчва количество, средно-голямо, колкото "зърно ориз"... (свиквайте с Китай, нашамаросващ в момента Големия Брат).
Дори показаното на снимката количество термална паста, което се получи "зърно ориз"++, не е грешка. Пастата Arctic MX-4, както споменах, не е кондуктивна. Количеството, дори поставено малко "вповече", свободно ще се разтече между микро-схемата и медната плоча на радиатора, не-афектирайки по никакъв начин работоспособността на Устройството.

Течните солвенти Artic Thermal Material Remover (1), Artic Thermal Surface Purifier (2) се третират според инструкциите им. От термалния пад се изрязват подходящи по форма парчета, заменящи старите термални падове по схемите на паметите. Така топлообмена между паметите и радиаторите им се възстановява до фабричните им стойности.
Фактически Видео-Картата се обновява почти 100%-тово.
Следва обратното сглобяване на Картата. Задача за 6-ти клас.

Въпреки всичко, в края на Деня, Героите са изморени. Затова клавиатурата е подходящо място да се подремне.
bluesky

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!bluesky

Добър Ден на Всички!

Днес по Темата - Най-добри Инструменти в едно Дизайн Студио, бих желал да ви запозная  с инструменти, които Ние използваме в Книжния Инженеринг (Paper Engineering).
Въпреки че звучи мистично, касае се, най-общо казано, за работа с Хартия и Картон - неща, присъстващи във всяко Студио.

Картонът, и Хартията, са класически материали във всяко звено, занимаващо се с манифактура, (каквато се явява Дизайнът).
Когато планирате опаковка, напълно възможно е тя да бъде изпълнена от картон. Тогава се произвеждат модели, (прототипи), които са най-общо казано картонени кутийки с различна форма и размери.

Още от времето, когато в Университета различни фирми, производители на Хартия и Картон, засипваха Нас, студентите по Визуална комуникация и Графичен Дизайн, с красиво, професионално изработени каталози, представящи тяхната продукция - Хартия и Картон с различно предназначение, е останало положителното впечатление от този действително уникален материал.
Само след няколко години най-мощната от ведущите тогава, а и сега, фирми за производство на Хартия и Картон - "Metsä-Serla", стана един от Моите основни Клиенти в Централна Европа.
Оттогава изтече малко вода - фирмата поне още два пъти си сменя името, бе и "M-real", че дори и "Metsä-Board"...

Във Финландия, например, при свободни капитали, добра инвестиция е да си купиш няколко хектара гора. С течение на времето гората, ако е добра, (има си специална квалификация), расте, като с това растат и вашите капитали. Застраховката пък гарантира инвестицията ви от природни бедствия - например горски пожари.
Във всеки един момент можете да капитализирате инвестициите си, ако се наложи.

Така че, Хартията и Картонът, всъщност са дървесина, обработена съответно. Това е буквална тежка индустрия, като металите, доменните пещи и пр.

Първите картонени модели се изработват ръчно, в Студиото, използвайки най-обикновени канцеларски материали.
Ако държите на Качеството, препоръчвам метални линии с различни размери, (които, за съжаление, обезателно ще ви надживеят, така или иначе... особено сега - до 2025 г. по План би трябвало да оцелее 10% от Световната популация...
С помощта на макетни ножове със сменяеми остриета, финни, и с помощта на металните линии, се изрязва картона по прави и криви линии, (ръчно).
Дори е възможно с диамантени пръчки да си заточвате ножовете, тогава смяната на остриетата е минимална.
За правилното прегъване на картонените модели се използват писалки със стоманени върхове-топчета, (или, алтернативно, инструмент за разкрояване на кожа...).
Тези писалки се прокарват с натиск по картона, (с линия или без нея...), и в местата на образувалите се вдлъбнатини се извършва прегъване ("линия-планина" - нагоре или "линия-долина" - надолу.

Тъй като това не е ракето-строене, почти всичко е напълно разбираемо и без думи.
Прилагам фотографии.
 

bluesky

Добър Ден на Всички!

Периодически почиствайки клавиатурата Си със "чист" спирт, (вече не е това, което продаваха преди истинските аптеки...), забелязах - най-употребяваните клавиши са получили определено износване, (излъскване) на клавиша.

Предполагам, всяка професия, а и всеки индивидуален стил на работа, в рамките на всяка дейност, би оставила индивидуален отпечатък, кои клавиши са най-употребявани от вас.
Фиксирах "Моите" най-употребявани клавиши чрез фотографии, които ви и предлагам.
Подобна "статистика" би струвала доста. Подобна информация позволява разработчиците и производителите (на клавиатури) да извлекат определени изводи, които биха могли да използват в ежедневната си работа.
А кои са вашите най-употребявани бутони, в рамките на вашата професия?

bluesky

Добро Утро на Всички!

Преди 76 години завърши най-страшната война в Историята на Човечеството. На всички мислещи, много им се иска - да няма НИКОГА ПОВЕЧЕ.

Реалностите, сформирани след 1945, позволиха и на България да покаже своя Потенциал - от 6 000 000 Българите за по-малко от 30 години станаха 9 000 000. Страната бе изведена на 29 място в Света, стана промишлена и развита земеделска Страна, Българската Нация стана технически грамотна.
КАКВОТО Е БИЛО, ПАК ДА БЪДЕ!

ЧЕСТИТА ПОБЕДА! 

bluesky

Добро Утро на Всички!

Фундаментален елемент на всяка Човешка Дейност е дали сте в оптималната среда, отведена за Човешките Същества като "оптимална".
Един от тези фактори е околната температура ;D

..."...Вервайте им!..."...  ;Dbluesky

Добър Ден на Всички!

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА И БЪЛГАРСКАТА ПИСМЕННОСТ - НА НАД 10 000 ГОДИНИ!bluesky

Добър Вечер на Всички!

Един от мощните инструменти за поддържане на Екипа Ви работоспособен, са някои екстри, (днес вече приети за норма), от рода на специфични напитки, приети в Студиото/Офиса/Службата. Те биха могли да добавят доста към повишаване производителността ви.

Освен Сода Бикарбонат и студен Лимонов сок (с лед), за които сме споделяли с вас по-горе, нашият задружен Екип използва надлъж и нашир и Кафе. (то си остава и единственият продукт, който четирикраките ни сътрудници, (котките), определено се опитват да "зариват"... т.е. показвайки ни, че това е "нещо-излишно-в-порциона"...
Така или иначе, кафе при Нас се пие. То е и стимулатор, а и ритуал.

От многобройните опити и експерименти, проведени в течение на години, намерихме комбинация, най-точно отговаряща на вкуса на всички.
Предлагам ви рецептата, (напълно безплатно), която за Нас се оказа отлична смес (микс).

И така - bluesky рецепта:

Кафето е на зърна, преди да бъде смляно възможно най-финно:
--------------------------------------------
Colombia (arabica) - 100 gr
Santos (arabica) - 100 gr
Indonesia (robusta) - 100 gr
--------------------------------------------

За *Indonesia (robusta) се избират матови зърна, и не блестящи.

Смляната възможно най-финно смес се употребява по начин, който вас най-добре ви устройва.

Освен чаши, евентуално с Логото на екипа ви, Ние употребяваме и прословутата Дизайн икона на Nestle, червената им знакова чаша.
Проектирана някъде между двете Световни войни...(m/b)... и днес, почти без изменение, този култов Дизайн Продукт продължава да радва окото с простотата и елегантността си.

И защото Nestle не са вчерашни, те са печелили всички "битки", (независимо кой "печели"). Продавали са, а и продават... кафе за всички желаещи за "Световно господство", и от "двете страни на барикадата".
200%-това Печалба. ;D