Покажи публикации
Страници: [1] 2 3 ... 56
1  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:ОФИЦИАЛЕН наистина работещ професионално Apple Service - Оpa - solutions -: 10-09-2021, 22:59:46
Ще ги пробвам! и ще споделя резултатите с моя сложен случай:
Наскоро ми върнаха Макбуук Айр-а 2012 от Криейтив защото смяната на батерията не помогна, тя не се зареждаше... и не можаха да решат проблема. Слава богу поне ми възстановиха парите за батерията и труда.
2  Community / НОВИНИ / Re:Нумерология -: 10-09-2021, 22:53:12
Много интересна дата си избрал bluesky!
Забравяш да споменеш че Правец бе копие-открадната технология
Нищо лошо де! от лична преспектива - от тази страна на желязната завеса. Защото аз съм и съществувам какъвто съм благодарение на ранните си години с Правец компютри!
3  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:Крипто-ресурси ("валути") - нова Реалност, балон... или от всичко по малко -: 10-09-2021, 22:42:09
Храна за мозъка
https://joemccann.substack.com/p/the-next-version-of-the-internet
4  Community / МАГАЗИН / Re:Търся конкретни модули памет -: 07-07-2021, 22:08:07
Ах! Като прочетох Синолоджи и се зарадвах, че бих могъл да предложа излишната памет. Но май не е така  Roll Eyes Търсите non-ECC нали?

Жалко
Мога да предложа един модул 4GB ECC свален от DS1821+ и ползван само месец!
Мисля че точния модел памет е D4ES01-4G  DDR4 ECC Unbuffered SODIMM
5  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:Крипто-ресурси ("валути") - нова Реалност, балон... или от всичко по малко -: 07-07-2021, 21:49:12
Съгласен съм с написаното от теб bluesky за Тезата и това , че хората го приемат лично и всичко се изражда до лични нападки и обиди. Но смятам, че повечето хора в този форум са над това ниво, намирам го за изключение за това пиша само тук и не се хабя да изпадам в безмислени спорове. Аз нападки не бях отправял докато ти не се самосъзира в новото правило на Форума, и не започна да цитираш думите ми показвайки, че са те обидили.
Извинявам се, не съм имал предвид нищо лично. Опитвах се да спра безмислените пълнежи със "новинарски" снимки защото очевидно не пораждат диалог!

По отношение на "Преглеждането" на темата - ами този показател не е много верен защото хората щракат за да спре да "свети". Аз също така правя!
6  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:Крипто-ресурси ("валути") - нова Реалност, балон... или от всичко по малко -: 03-07-2021, 21:35:25
@bluesky
Ще ти отговоря тук защото започна да замърсяваш всяка тема с нападките си!

Не си предоставил никакви доказателства, че някой е "разбил кода" на които и да е блокчейн, а те са десетки типове (нищо чудно някой от тях да са зле като имплементация и криптография, но поне аз не съм попаднал на такава информация за известниме ми технологии, единственото ми известно е отгатването на ключове от зората на биткойна, стари неизползвани портфейли). Нито че някой разбива и краде крипто валути (а те са хиляди видове), къде са тези хакери и валути
"дето всеки програмист-ненормалник може да счупи и си присвои импулси"
Обаче пусна няколко безмислени статии за истински ненормалник! Само че ако беше наясно кой и какъв беше Джон МакАфии едва ли щеше да го ползваш за пример. (Лека му пръст, но няма да седна да плача за един луд престъпник и вероятно убиец)
Пусна статии за други крадци но това, че някои се е подлъгал и им е дал парите си или личните ключове (private key) не доказва нищо. На кого ще се сърдиш ако си загубиш ключовете за дома или подхвърлиш портфейла си на непознат!?

Не съм тук да защитавам крипто валутите или стойноста им. Не целя това и нямам никаква изгода, не пропагандирам да се метнете на крипто влака!
Опитах се да ти обясня. И други хора се опитаха. Казаха ти, че нищо не разбираш и приказваш глупости, не правиш разлика между блокчейн и крипто! Със приказките си само се излагаш, не си отворил ничии очи, защото никой не те чете.

И понеже отново ще кажеш, че аз приказвам голи приказки без доказатества и линкове, ето https://futurism.com/google-blockchain-based-cloud-storage
Всички големи компании работят по блокчейн интеграция: Facebook, Google Microsoft, IBM и Amazon - потърси, изкарай си главата от руските медии (RT) и ще видиш!
А по отношение на криптовалутата пазара постепенно ще се регулира, но докато това се случи държавните комисии и големи банки ще се борят защото има мръсни пари и укрити данъци.
7  Community / СОФТУЕР И ОС / Re:Catalina - MacPro 5,1 -: 01-07-2021, 20:49:07
Ами да LaunchDeamons си е същото и би трябвало да стартира скрипта със руут привилегии!
Цитат от статията по горе:
"It's also very important to note that if you placed your Mac plist file in one of the two system directories (/Library/LaunchDaemons, /Library/LaunchAgents), your job will be running as the root user after a system reboot"

Би трябвало да е достатъчно наистина, учудвам се че не е било. (Аз нямам подобни проблеми но чесно казано не правя операции върху USB устройства)

Това за "System Preferences / Security & Privacy / Full Disk Access" е полезно! Макар и елементарно да се сети човек понякога очевидните неща може да ти загубят дни главоблъскане.

Супер, мерси!
8  Community / НОВИНИ / Re:Ново правило във форума! (Моля прочетете) -: 01-07-2021, 20:14:49
Адмирации! Време беше  Cheesy

Само не знам как ще се контролира някой да не си създаде втори-трети акаунт и да продължи да си приказва сам  Roll Eyes
9  Community / ОБЩИ ПРИКАЗКИ / Re:M1 Users -: 29-06-2021, 22:57:00
Само един страничен въпрос че съм любопитен. Защо взе Air, предполагам знаеш че няма вентилатори? При продължително натоварване Про-то би бил по подходящ, вярно и по скъп но според мен по високата производителност обещава по дълга експлоатация.
10  Community / СОФТУЕР И ОС / Re:Catalina - MacPro 5,1 -: 29-06-2021, 22:39:53
Здравей Пиф.
Първо поздравления за напредъка.

На въпроса:
Наистина имаше някъв ъпдейт преди месец два, върти ми се в главата нещо с bash и plist, дори щях да пиша тук но се отказах защото сметнах, че не използваш предложения метод. Но не помня какво беше то! Помня/записах обаче, че попаднах на полезен инструмент неизвестен за мен до тогава Platypus за създаване на Апове от скриптове. Дали ще помогне обаче нямам идея (може да съм си записал линка с идеята да го използвам за в бъдеще).

Въпрос, ти как стартираш този баш скрипт (виждам че си го поставил в лууп). Пробва ли launchd.
Моя съвет е да сложиш няколко sudo-та тук там и да го пуснеш с launchctl
11  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:Крипто-ресурси ("валути") - нова Реалност, балон... или от всичко по малко -: 18-05-2021, 10:51:03
Изтлежда това се превръща в поредната тема където bluesky си приказва сам.

Линка долу е последната полезна информация която поствам:
https://www.tita.bg/free/accounting/762
12  Community / ОБЩИ ПРИКАЗКИ / Re:Сага: Предсрочно спиране на договор с А1 -: 04-05-2021, 23:01:49
Браво @angelovarna,  много добре си им го казал! Стискаме палци за положителна развръзка.

Иначе fpyyh е прав, пазара при нас се окрупнява, но за щастие цените остават едни от най-ниските в света, за сега (а съм видял много други лично). Както и да е, мисълта ми е за българските доставчици:
Преди близо 20г бях много доволен клиент на Спектрумнет във Варна, след това на Мегалан в София(отново доволен), и отново на Спектрум. След това и двете компании бяха придобити от Мтел. Понеже имах вътрешна информация, че същите хора от Спектрум подържат бизнес услигите на Мтел сключих бизнес договор, втората причина бе че ми трябваше надежна симитрична връзка 1:1 с добър ъплоуд към чужбина. До тук добре.

Преди 3 години се върнах в България и намерих домашната ми мрежа заразена, рутера променяше DNS записите и неприкъснато изкачаха попъпи с реклами, фишинг и вируси. След дълги разправии се оказа че техния рутер, към който аз по принцип нямам достъп (!кой да се сети че той е с дефолтна парола) е хакнат(заради паролата) и компроментира мрежата ми!
След като преинсталирах всичко Прекарах половин година с друг квартален доставчик но скороста бе ниска. Накрая сключих нов договор с A1 за 300Mbit/s - Като цяло съм доволен от услугата и нямам проблеми със служебния VPN(иначе капризния Forti) или други услуги (аз също работя от вкъщи и съм капризен)

ОБАЧЕ - мръсния им подход и подмолни практики ме изкараха от нерви наскоро. Преди 2-3 месеца се обади служител на A1 и ме попита дали съм доволен от услугата:
Казах "Окей е"
- Желаете ли да я смените, ние всъщност не предлагаме по висока скорост така че 300mbit са максимума и договора ви изтича, Да го подновим?
Отговорих че ще запазя услугата, но кога точно изтича договора? Мисля, че го подписах през лятото, не му е време!
- Изтича скоро - бе единствения отговор и понеже не бях в София в този момент нямаше как да проверя договора. Беше ми изпратен нов договор по куриер(нали сме в пандемия няма нужда да се ходи в офис!), на същата цена за още 2 години.
Подписах - месец по късно А1 пуснаха нова услуга 1Gbit/s на цената на моята услуга, а тази за 300Mbit бе намалена значително!
13  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:Крипто-ресурси ("валути") - нова Реалност, балон... или от всичко по малко -: 04-05-2021, 21:23:15
Ами писах вече за блокчейн, дадох много ясно разбираема аналогия с транзакциите в супермаркета, че ако бяха блокчейн всъшност значи всички клиенти да видят, че ти си направил определена покупка.

А за crypto Еxchange - Не знам дали си спомняш едни мътни тъмни години в България, където имаше едни дюкянчета на всеки ъгъл, чейндж бюро им бе представителното име. Отпред имаше едни "батковци" с дебели вратове и гърбове като гардероби, бухалки се намираха наблизо също - Та ако си спомняш те изпълняваха две роли, охраняваха "собствеността вътре" и тази отвън, т.е. набелязваха или директно обираха заможни клиенти които не можеха да се защитят сами! Ако клиента няма крипто, пардон долари$ то му остава само да си заложи собственоста: годежен пръстен, злато, колата и т.н.

Ще кажеш това е дивият запад, пардон изток, и че такива неща не трябва да се случват в цивилизования свят с легитимните "банки" - Но ще ти дам по пресен пример. КТБ, надявам се не си бил техен клиент и не си загубил пари! Легитимна банка, защитена и регистрирана от българския и Европейски закон.
Колко хора си получиха вложените пари там, къде са наказаните!?
След "случката" там на Теб спадна ли ти доверието в България, а в българския Лев или банковите институции? Къде е защитата за която говориш във традиционите/фиатни валути!

Така че изобщо не се учудвам, че някоя турска мутра на чейндж бюро е решил да прибере оборота само за себе си! Там с тяхната инфлация онлайн чейндж бюрата никнат като гъби, а офлайн такивата сигурно са стотици но изобщо не научаваме за тях. Та нищо ново под слънцето, дивия изток - по силния дере по слабия и всеки се оправя както може.
 Горните случки обаче не променят отношението ми към долара(през 90те той бе златен), или блокчейна като технология или крипто валутите като такива (на 21век), донякъде се влияят от силата на крипто долара/биткойна но все пак са корено различни както като технология така и от към икономика (провери например курсовете на Етериума и Монерото спрямо Биткойна)

Аз описах нещата с думи прости, но е по добре да пречетеш повече за технологията и да помислиш сам.
14  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:Крипто-ресурси ("валути") - нова Реалност, балон... или от всичко по малко -: 04-05-2021, 09:54:45
Явно не правиш разлика между Ексчейндж, тоукани и блокчейн!
15  Community / ОБЩИ ПРИКАЗКИ / Re:Кой колко лични Apple devices има? Да си измерим фенщината :) -: 01-04-2021, 20:23:16
Определено е интересно какво е съвместимо със Apple Home! Може ли подробности OXYGEN
Страници: [1] 2 3 ... 56