Menu

Покажи публикации

Разделът показва всички публикации, направени от този член. Имай предвид, че виждаш само публикациите, направени в раздели, до които имаш достъп.

Покажи публикации Menu

Публикации - fpyyh

#1
Купувани са от Aliexpress, работят, седем са (едното го свалих след снимката), шест по-компактни и един малко по-дълъг. Ползвах ги за разни лампи у нас, но минах на икейския хъб, който контролира директно техните zigbee крушки.
Лично предаване за София или куриер за сметка на получателя. За да ги ползвате ви трябва хъб, apple tv, homepod или таблет. Има и един прекъсвач за 220в, две жици влизат, две излизат и се контролира с HomeKit.
На получателя/ите ще обясня как се закачат, че си имат малко китайски особености, не става с директно сканиране.
За контакти на лично съобщение или gunner_slams0g@icloud.com
You cannot view this attachment.
#2
Ползвам проектор с atv + 2 homepod-а и досега имах hdmi превключвател, сумати кабели и екстра soundbar с оптичен вход заради xbox, ps, на булсатком устройството и т.н. Но откакто 4k atv с правилния проектор/телевизор и homepod-те поддържа eARC, мога да разкарам кабелите, звукът от конзолите стига безжично до колоните и всичко е много по-лесно. И дистанционното на проектора работи и за atv-то, така че остана само едно за всичко.
#3
Големият няма ли само кабел за ток, с вграден вътре адаптор, пък малкото е с usb-c, който се включва в зарядно?
#4
Едно нещо открих, което "убива" macOS - скапана антивирусна. На жена ми ѝ инсталираха на служебния Есет, според мен те не знаят как да пишат софтуер за мак, слага някакви vpn-и, за да следи мрежовия трафика, чете от диска през цялото време, като погледнеш в activity monitor-a за disk дейността, прочела е пет пъти целия диск за 3-4 часа работа, следващата програма в класацията е с десетки пъти по-малко гигабайти. И вентилаторите вият ли вият.
#5
Имах служебен Dell XPS, на който като му се наду батерията, проверих цените, втора употреба още е към 3к. Тогава е бил с най-добрия i7 процесор, 16 RAM и т.н., не знам защо са ми го взели, но няма пък да го върна. В сравнение с Macbook Pro-то, което ползвам, усещането е за пластмаса, лека хлабавост при отваряне и затваряне, капакът все едно не прилепва плътно. Отделно с Chrome, Outlook и може би някой Excel, малко забозваше на моменти. Вентилаторите виеха понякога при обновяването на пощата даже, браузърът изяждаше цялата памет, а не съм отварял някакви видеа и подобни неща, 90% са документи. Като се развали минах на личния iMac 2017, 8 RAM, i5, външен SSD за boot disk, че не ми се разглобява да сменям вътрешния, работи много по-бързо. Сигурен съм, че ако го сменя с М2, когато излязат по-късно тази година, ще е още по-бърз.
#6
iPhone, iPod и iPad / Re:NETFLIX
17-12-2022, 00:35:31
май доста се препокрива с Дисни+, ще го тествам за месец
#7
А на мен непрекъснато ми казва, че съм добавил нов iPad към iMessage, а той си е все закачен. Ту на лаптопа, ту на десктопа, гледах сто пъти в акаунта, всичките закачени устройства са си моите.
#8
Минах на Ventura на iMac 2017, работи не по-зле от предишните версии, с две забележки - зарежда по-бавно след рестарт (от външно ssd) и понякога не се закача за wireless-а. Просто върти, върти, казва че няма IP адрес, а до него седят iPad, телефон, macbook, те са си стабилно закачени. Като сменя на guest мрежата от същатата timecapsule, моментално тръгва.
#9
Гледах разликите между батериите на моите лаптопи и тези на жена ми, единственото, което ми хрумва за тях, вече при няколко поколения и смени е, че тя не ползва почти нищо, което така да товари компютъра, че той да загрява. Нейните са на повече цикли, но и с повече живот, моите уж по-малко цикли, пък в по-лошо състояние.

Случи ми се и на Dell лаптоп, според мен обяснението е, че понеже го ползвах затворен с външен монитор, но и го товарех доста, водейки до много често включване на вентилаторите на макс, не се е охлаждал като хората и батерията си замина.
#10
Да не са някакви незаконни неща, за които да са получили съдебна заповед примерно? И да не е бил закачен все пак filevault с някакъв акаунт, защото иначе няма възстановяване, при загубена парола?
#11
От някаква гледна точка основата работа на Кук е да повишава цената на акциите, увеличавайки възвращеамостта на инвестицията на съдружниците и по този показател той е много успешен - от 2011, когато той става CEO, цената на компанията става от ~350 милиарда на 2626 милиарда вчера, ръст около 7 пъти и половина. Моето основно оплакване е свързано и с това - колко безкрайно скъпи станаха повечето мобилни устройства, цени като на компютри, но все пак се сменят доста по-често от тях, 5-7 годишен мак си е все още супер за непрофесионална работа, но 5-7 годишен телефон или таблет е вече много бавен и му липсват способности, съответно на 2-3 години трябва да се сменя.
#12
На служебен компютър, ако се случи нещо, може по никакъв начин да не е свързано с теб, но да кажем се наложи някакво разследване, всичките ти лични неща сигурно ще трябва да ги гледат, дори и да не им се иска, за да имат пълна картина. Ти знаеш дали си заслужава риска.
#13
Като подмених разни устройства, забелязах, че всички нови кабели са USB-C. Досега ползвах едно зарядно на Anker с 5 порта USB-A и един USB-C, но ми се струва, че това вече не е най-бързият начин за зареждане на много джаджи заедно и започнах да търся с повече портове от новите. За съжаление не попадам на нещо с поне 3-4, като 1-2 да стават за таблет/лаптоп и 1-2 за часовник и телефон. Ако имате наблюдения и препоръки, моля споделете. Единственото що-годе отговарящо, което намерих, е около 200 евро и доста се колебая дали си заслужава парите.
#14
Тъщата ползва на руски, който също не говори, така поне ще знам за какво ме пита, като се обажда за някаква поредна техническа драма. Че може би и баба ми ще се уреди с iPhone.
#15
От много години и така, за всякакви екзотични телевизори имаше, още преди масово да са с Андроид, за iOS телефони и таблети, но никога за Apple TV. Затова и само интернет и без кабелна телевизия.