Menu

Покажи публикации

Разделът показва всички публикации, направени от този член. Имай предвид, че виждаш само публикациите, направени в раздели, до които имаш достъп.

Покажи публикации Menu

Публикации - fpyyh

#1
Дали има алтернатива? Беше ми толкова удобно, всички телевизори вкъщи имат apple tv и с едно дистанционно и в един интерфейс се случваше всичко, а сега пак ще има екстра приложения, дистанционни, устройства...
#2
Не, накрая си купих от чужбина и подарих стария на детето на една приятелка, че им искат в училище.
#3
Някой ползвал ли е тази услуга? Въпреки че се опитвам да не прекалявам, вкъщи малко се понатрупаха устройства, роднините вече нямат нужда от нищо, а не ми се занимава да ги описвам и продавам. Максималните цени, които видях, че предлагат, ме устройват, интересно ми е колко под тях падат за дребни козметични забележки.
#4
Едно време даже срещи на форума си правихме :)
#5
Понеже се обсъждат и алтернативите с Андроид, внимавайте с тях, аз съм попадал на телевизор с malware също - https://www.wired.com/story/android-tv-streaming-boxes-china-backdoor/
#6
За триене, намериха си притежател
#7
Купувани са от Aliexpress, работят, седем са (едното го свалих след снимката), шест по-компактни и един малко по-дълъг. Ползвах ги за разни лампи у нас, но минах на икейския хъб, който контролира директно техните zigbee крушки.
Лично предаване за София или куриер за сметка на получателя. За да ги ползвате ви трябва хъб, apple tv, homepod или таблет. Има и един прекъсвач за 220в, две жици влизат, две излизат и се контролира с HomeKit.
На получателя/ите ще обясня как се закачат, че си имат малко китайски особености, не става с директно сканиране.
За контакти на лично съобщение или gunner_slams0g@icloud.com
You cannot view this attachment.
#8
Ползвам проектор с atv + 2 homepod-а и досега имах hdmi превключвател, сумати кабели и екстра soundbar с оптичен вход заради xbox, ps, на булсатком устройството и т.н. Но откакто 4k atv с правилния проектор/телевизор и homepod-те поддържа eARC, мога да разкарам кабелите, звукът от конзолите стига безжично до колоните и всичко е много по-лесно. И дистанционното на проектора работи и за atv-то, така че остана само едно за всичко.
#9
Големият няма ли само кабел за ток, с вграден вътре адаптор, пък малкото е с usb-c, който се включва в зарядно?
#10
Едно нещо открих, което "убива" macOS - скапана антивирусна. На жена ми ѝ инсталираха на служебния Есет, според мен те не знаят как да пишат софтуер за мак, слага някакви vpn-и, за да следи мрежовия трафика, чете от диска през цялото време, като погледнеш в activity monitor-a за disk дейността, прочела е пет пъти целия диск за 3-4 часа работа, следващата програма в класацията е с десетки пъти по-малко гигабайти. И вентилаторите вият ли вият.
#11
Имах служебен Dell XPS, на който като му се наду батерията, проверих цените, втора употреба още е към 3к. Тогава е бил с най-добрия i7 процесор, 16 RAM и т.н., не знам защо са ми го взели, но няма пък да го върна. В сравнение с Macbook Pro-то, което ползвам, усещането е за пластмаса, лека хлабавост при отваряне и затваряне, капакът все едно не прилепва плътно. Отделно с Chrome, Outlook и може би някой Excel, малко забозваше на моменти. Вентилаторите виеха понякога при обновяването на пощата даже, браузърът изяждаше цялата памет, а не съм отварял някакви видеа и подобни неща, 90% са документи. Като се развали минах на личния iMac 2017, 8 RAM, i5, външен SSD за boot disk, че не ми се разглобява да сменям вътрешния, работи много по-бързо. Сигурен съм, че ако го сменя с М2, когато излязат по-късно тази година, ще е още по-бърз.
#12
iPhone, iPod и iPad / Re:NETFLIX
17-12-2022, 00:35:31
май доста се препокрива с Дисни+, ще го тествам за месец
#13
А на мен непрекъснато ми казва, че съм добавил нов iPad към iMessage, а той си е все закачен. Ту на лаптопа, ту на десктопа, гледах сто пъти в акаунта, всичките закачени устройства са си моите.
#14
Минах на Ventura на iMac 2017, работи не по-зле от предишните версии, с две забележки - зарежда по-бавно след рестарт (от външно ssd) и понякога не се закача за wireless-а. Просто върти, върти, казва че няма IP адрес, а до него седят iPad, телефон, macbook, те са си стабилно закачени. Като сменя на guest мрежата от същатата timecapsule, моментално тръгва.
#15
Гледах разликите между батериите на моите лаптопи и тези на жена ми, единственото, което ми хрумва за тях, вече при няколко поколения и смени е, че тя не ползва почти нищо, което така да товари компютъра, че той да загрява. Нейните са на повече цикли, но и с повече живот, моите уж по-малко цикли, пък в по-лошо състояние.

Случи ми се и на Dell лаптоп, според мен обяснението е, че понеже го ползвах затворен с външен монитор, но и го товарех доста, водейки до много често включване на вентилаторите на макс, не се е охлаждал като хората и батерията си замина.