Menu

Покажи публикации

Разделът показва всички публикации, направени от този член. Имай предвид, че виждаш само публикациите, направени в раздели, до които имаш достъп.

Покажи публикации Menu

Публикации - bluesky

#1
Добър Ден на Всички!

Особено добро впечатление прави Идеята на Колегата veskop за пълноценно представяне на информацията.
Класически пример за добре свършена работа.
#2
MAC FUN / Ручаме и жабета
16-09-2023, 11:12:11
Добър Ден на Всички!

В Мрежата се шири следната информация:

"Компанията Rainforest Alliance произвежда и дистрибутира на Световния Пазар плодове и зеленчуци, и техен официален спонсор се явява хазарчето-юдей Билл Гейтс.
Не е секрет, че този "мецанат" отдавна придвижва изследвания в областа на генно-модифицирани продукти, и най-главното - сега съществото поддържа разработките на нови mPHK "ваксини", които се прикриват непосредствено в плодовете и зеленчуците.

Kупувате и консумирате - на Ваша отговорност.

P.S. Logo-то на Rainforest Alliance - зелена жаба в кръг.
#3
Да, логично и ясно.
#4
Добър Вечер на Всички!

Докато се сетя да отговоря на Колегата... а обезателно бих го направил, други вече Ме изпревариха... хе, хе, хеее...

Момчето би трябвало да е някой "младок", без необходимия жизнен опит... Иначе щеше да знае, че:

С всяка следваща година ВСИЧКИ продукти, ВСИЧКИ... и не само Apple-ските, ще стават все по-причудливи откъм технически характеристики и реални възможности. Именно РЕАЛНИ, т.е. ценни за Хората.
В такъв смисъл лесно може да се укаже дори годината, (назад във времето), от която точка нататък, и Apple-ските, а и всички други устройства и прочее "джаджи" са все по-смешни и реално безполезни за Обществото на Хората "Хомо Сапиенс".
Така, ще е доста трудно да се мотивира всеки, който би се осмелил да дели нещата на "нови и стари", камо ли пък да изтъкне реални технически характеристики, удовлетворяващи най-вече Хората, и не само и единствено корпорациите, (които пък са кукли на конци отвсякъде)...

И както обикновенно, Моите 5 гривни на измислената корпорация "От края".
#5
Добър Вечер на Всички!

Една малка Идея.
Изтриването на всяка Тема би решила въпросът на максимум един участник във Форума, (обикновено този, започнал Темата).
От друга страна, запазването на Темите, (за сметка на сървър пространство, естествено), би могло да реши аналогични въпроси в бъдеще време на повече Участници, имащи подобни неща за решаване.
(Само при положение, че са способни да мислят със собствените си глави, навярно).
Въпрос в две посоки, както винаги.
#6
Добро Утро на Всички!

Има няколко възможности - едни използват аналозите на PC, (когато се "прескача" Apple-ския начален screen...), други са се ориентирали към Apple аналози.
Точно по тази причина номерът "580" най-добре характеризира тази карта, (поради големият брой производители). В Нет-а, набирайки "580" плюс Apple-ска карта, би се ориентирал най-добре. Чрез барове и цифри, ще си съставиш собствено мнение коя карта от представените би Ти свършила точната работа.
За нея дават добър баланс между настоящи цени и производителност, освен това тя позволява да се държиш в рамките на официално поддържаните от Apple Операционни Системи за такава Машина, (като твоята - Mac Pro 1912), т.е спестяваш си абракадабрите от смяна на Операционна Система, с по-високо стояща.
#7
Добър Ден на Всички!

Би могъл да потърсиш "580-та". Добър баланс между цена и характеристики, (според някои).
#8
20230828 Letter To Apple-bg Forum

Добър Ден на Всички!

Днес е понеделник, 28 Август 2023.
Точно преди седмица проведох телефонен разговор, свързан с Apple Quad G5 (2x2,5 Ghz), една от вече превърналите се в "класика" Машини на Apple.
Уговорката беше да се звънне, (Аз), отново в сряда, 23 Август 2023, за да мога да прегледам за това време въпросната Машина, да уточня в какво състояние съм я оставил 2016, когато за последен път съм се занимавал с нея.
В сряда, 23 Август 2023, телефонирах сутринта, (а и следобед), за да изпълня уговорката. Поради естеството на дигиталната логика на телефонията връзка не можах да осъществя.
(100%-но, дигитален знак, че съм се обаждал, е отбелязан).
Като добро момче, изчаках 4 дни. Съобщение за обратна връзка обаче не получих.
Затова пиша сега.

Състоянието на  Apple Quad G5 (2x2,5 Ghz) е следното.

· Уникалната алуминиева кутия е в отлично визуално състояние.
· Налице е оригинален Power Cable, 220/230v/50Hz.
· Оперативна Памет - поне 6 плочки, (предположително по 2GB всяка).
· Мощен Захранващ блок
·  CD Drive - в работно състояние
· Оригинален кашон за транспортация - в наличност

Отделно от Машината - (несглобена с нея) - оригиналната охлаждаща помпа с флуид вътре, в отлично състояние, (държаща флуид отлично), без течове. Към помпата - два оригинални процесора на 2,5 Ghz с платките към тях и охлаждащи радиатори. Еднаата платка продължава да е свързана с охлаждащата помпа, другата - не.
5 листа формат (А4), писани от Мен 2016 година, свързани с порядъка на разглобяване/сглобяване на Машината, (със специално тиксо са приложени болтовете, и местата им, в общия порядък на разглобяването/сглобяването).

Какво липсва: 
· Hard Drives.
· Предният голям вентилатор, охлаждащ процесорите. (Някъде в Студиото е - уважаемата Ми съпруга е "подреждала" наоколо, и видимо, вентилаторният модул е някъде по кашоните наоколо - място, неизвестно засега).
· Клавиатура и мишка.

Пред 2016-та, се опитах да прокарам Термичните Тестове, (необходими, за да се подкара Машината, която притежаваше симптом - включваше вентилаторите на max, когато не би трябвало). Тестовете не минаха, (няколко пъти), и в последствие загубих интерес да отделя повече време на въпросния компютър.

——————————————————
Идеята бе Колегата, (чест и слава всекиму, който гори от желание да подкара "класиката" на Apple) да получи Машината като бонус, (безплатно). Това би компенсирало и ситуация през 2016-та, когато Аз щях да купувам от него някаква Машина, и се отказах в последния (възможен) момент, (преди да дам парите). Съпругата Ми, която тогава Ме посъветва да не купувам, (нелогично на пръв поглед), се оказа супер прозорлива тогава. Само броени седмици по-късно се наложи да замина за Унгария, където прекарах година, (2 х половин година). Т.е., закупуването на друга Машина и така се обезмисляше.

Поради липса на интерес обаче, а и "...любовь приходит и уходит, а кушать хочется всегда...", (албанска пословица), казано по Български, по друг начин: "... сиренето е с пари...", вече и отново.
Така предложението да бъде безплатно предаването на Apple Quad G5 (2x2,5 Ghz) от днес, 28 Август 2023, отпада поради липса на интерес от страна на заинтересованите в момента.
——————————————————
Предоговаряне на всичко е винаги възможно, естествено.

Пожелавам на Всички Колеги прекрасно Лято!

#9
Добър Ден на Всички!

Благодаря на angelvarna за точно споделената информация.

Въобще - тенденцията е да става все по-интересно със затягането на дигиталната примка...
Купувайте пуканките и наместете дистанционното...
#10
Имаш съобщение на Лични.
#11
Добър Вечер на Всички!

Докато ви "очароват" с ловко натискане на копчИтата на лъскавите дигитални кутийки, изтеглиха под сурдинка, (тихомълком), хинина от "хининовата" вода на Швепс, (ака, вече Кока-Кола).
Защо хининът, дори в количества около 70 мл/литър е така необходим за вас, можете да се информирате в Нет-а.

Добрите новини - Източно-Европейски Фирми предлагат истинска хининова вода на достъпни цени. Или както е казано в старите книги - празно място няма.

Прекрасно лято за всички!
#12
Добър Ден на Всички!

Още по-тихи вентилатори би открил на сайт www.noctua.at.

Ako MacPro-то (1,1) е в кондиция и работи, би могъл да го използваш за Сървър, (поради 4-те лесни за опериране слота за Hard Drives). Като, естествено учиташ по-високата консумация на електроенергия. При работещ Сървър цените ще са пренебрежими, съотнесено с ползите.
Ако Машината е работеща, Аз лично не бих се заел да я разпарчелосам заради вентилатори. Въпреки всичко - Ти решаваш.

Noctua вентилаторите гарантират най-високо Европейско качество. Препоръчвам ги.
Успех!
#13
Добро Утро на Всички!

Преди около 3 години Upgrade-вах процесорните ядра на две MacPro 5,1 Машини.
Резултатите представих в графики, от които всеки би могъл за себе си да направи изводи, доколко подобен Upgrade покрива конкретните нужди на всеки.
(Upgrade-а касае MacPro 5,1 Машини, и не MacPro 4,1, аналогията обаче би могла да се използва).

Количеството RAM също касае скоростта. С червено е отбелязано оптималното количество RAM, при което Машината показва най-висока производителност по скорост. Съотнесено към дни и часове (за година), това са няколко дни вповече, (Ваша отпуска, или блеене в тавана, (платено)).

Конфигурациите допускат още лесен и сравнително евтин откъм ресурси Upgrade.
Лесно може да се направи извод: дори в 13-годишна конфигурация има още живот.P.S. Идеята, че при неизползване на всичките 4 слота за Памет, и ограничавайки се само с първите 3 слота, (при 48 GB), конкретният модел дава най-бързи, (по скорост), показатели даде "cifka", (член на Форума), TurboMac.
С проверен, и напълно оправдал се, модел на поведение - "проверявай всичко сам", тази Идея бе проверена "научно", с тестове.
Използвайки подходящ софтуер, бяха проведени по 10 опита от всеки тест. Резултатите бяха сведени до средно-аритметични числа. Така получените величини може да смятаме за точни.
#14
Бегай да пасеш, стукач-провокатор.
#15
И това го казва същество с 4 и половина, (4,6) поста НА ГОДИНА! Ха, ха, хааа... Стукач, най-обикновен.