Welcome to Форум на приятелите на Apple. Please login or sign up.

03-10-2023, 01:07:50

Login with username, password and session length

Shoutbox

Recent

Потребители
  • Общ брой потребители: 7 778
  • Latest: Йони
Stats
  • Общ брой публикации: 82 498
  • Общ брой теми: 9 770
  • Online today: 105
  • Online ever: 631
  • (01-12-2019, 23:01:40)
Онлайн потребители
Users: 0
Guests: 88
Total: 88

88 гости, 0 потребители

24" iMac Aluminum за реставриране

Започната от atanas_mil4ev, 10-09-2023, 15:55:35

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

atanas_mil4ev

Алуминиев iMac  си търси нов грижовен стопанин :)
Приятел ми го донесе в полунасипно състояние - предния панел е със липсващо стъкло и дисплеят, който е в перфектно състояние не беше захванат към тялото. По негови думи този мак е бил с проблем в диска и на негово място имаше сложен някакъв диск с windows XP, който естествено даваше син екран при стартиране. Аз сглобих машинката, но оригиналните болтове естествено липсваха, както и CD-ROM-a.  Тъй като никога не съм се занимавал с операционна система на Ейпъл сложих диск с инсталиран Libreelec за интелски машини
Всичко тръгна и то изключително добре - явно хардуера на маковете е наистина много добър. Всичко по менютата и плейването на филмите става изключително бързо - получи се един прекрасен мултимедиен iElec :)
От инфото, което дава Libreelec не можах да се ориентирам какъв модел е точно, но предполагам че е модел 2007-2008 година
Какво липсва на машинката - предното стъкло, капачето на паметта и CD-rom-a
Всичко останало е налично и работи
Цената - като на 24" монитор - 140лв
намира се в Стара Загора, но пътува със Спиди и до други градове

atanas_mil4ev

atanas_mil4ev

още снимки
по желание мога да добавя и марково дистанционно(пулт и око) за Libreelec за тези, които нямат оригиналното дистанционно на Ейпъл - аз го нямам и не мога да кажа със сигурност дали ще действа на елек-а, но с мишка се командва добре, както и с миоте дистанционни.
Цената на дистанционното е промоционална в комплекта с iMac-а - 10лв

atanas_mil4ev

забравих тел. за свръзка: о899234118 Атанас
имейл: atanas_mil4ev@abv.bg