Welcome to Форум на приятелите на Apple. Please login or sign up.

03-10-2023, 01:08:38

Login with username, password and session length

Shoutbox


Recent

Потребители
  • Общ брой потребители: 7 778
  • Latest: Йони
Stats
  • Общ брой публикации: 82 498
  • Общ брой теми: 9 770
  • Online today: 105
  • Online ever: 631
  • (01-12-2019, 23:01:40)
Онлайн потребители
Users: 0
Guests: 89
Total: 89

89 гости, 0 потребители

The Best Design Studio Еquipment

Започната от bluesky, 21-08-2015, 15:01:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Hacko_Prasko

Здрасти,
на мен са ми интересни интериорните ти решения. Дали ти се качват някъде снимки на студиото?

мерси
нас
enjoying the mbp 17" late 2011

faire

И на мен би ми било интересно да видя аджеба какво се получава, понеже много текст, много приказки, но хората са си го казали.. A picture's worth a thousand words.
The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.

bluesky

#32
Добро Утро на Всички Колеги!

Радвам се, че Темата Ви интересува. Да, визуалният материал действително дава цялостна представа.

В същото време Темата е и развиваща се - освен Моето/Нашето виждане за приятелска, ведра креативна и донякъде "работна" среда, (ако Дизайна въобще може да се определи като "работа"...), много би ми се искало да видя и Вашите виждания и предпочитания по тези въпроси.

Така Моето/Нашето виждане би си "сверило часовника" с Вашите постижения в тази подобна сфера - въпреки спецификата, ефективното, ергономично всекидневно използване на дигиталната техника не е "запазена марка" само за онези, които работят с визуализация.
Дали сте програмист, инженер или просто ентусиаст, използващ активно Mac Системи (или PC Системи), тук конкретиката е изключително сходна за всички.

Темата е ценна само когато има обратна връзка, т.е. Диалог. Когато знам, (и получавам някаква информация, препоръки, предпочитания и от Вас, за това, как Вие сте организирали ефективното си "компютърно пространство"), тогава бихме могли заедно да вървим напред, да установим стойностни критерии за ефективност и функционалност на всекидневната работа пред компютъра, от което ще спечелят всички Българи (и Български граждани).

Аз на няколко пъти се опитвах да насоча вниманието Ви към един от елементите на "интериора" на работното място на всеки, който има работа с оффис, или нещо подобно.
Става въпрос за работните кабинети, контейнери, съдържащи дреболиите на оффисния работник. Не използвате ли нещо подобно? Бях отбелязал:

"...Следваща стъпка ще бъде изработването на индивидуални Контейнери, (Work Case, Storage Case), които пзволяват да се съхраняват принадлежности, често използвани в работата.
Тези "шкафчета", обикновенно на колелца, често намират мястото си под Дизайнерските плотове - пести се място, а и са под ръка.
Моля, според Вас, освен съхранение на канцеларски дреболии, Вие, Колегите, как си представяте функциите на подобни Контейнери?
В момента "промишлеността" предлага подобни контейнери, твърде механично обаче - несъобразени с Дизайнерската специфична работа, с фиктивна функционалност, (един вид "измиване на ръцете"... ха, ха, хааа...).
Вие как си представяте подобен аксесоар?
Какво бихте искали "да може" подобно "шкафче" вповече?
Какви конкретни функции да може да Ви обезпечи?..."

Adamov

Цитат на: faire - 15-02-2016, 14:14:51
И на мен би ми било интересно да видя аджеба какво се получава, понеже много текст, много приказки, но хората са си го казали.. A picture's worth a thousand words.

Нямаш идея, колко съм съгласен с теб!
Apple MacBook Air M2
Apple iPad Air 4
Apple iPhone 12 Pro Pacific Blue
Apple Watch 5
Apple TV 4k 2nd gen
Apple HomePod Original x2
Apple AirPods Pro 2
Apple AirPort Extreme 6th
Apple AirPort Express 2nd

bluesky

Adamov, "пързалят" Те, приятел... ха, ха, хааа...

... а Ти се хващаш... Човека се шегува.

Пиф

#35
Контейнери и всякакви подобни шкафчета обединявам с общото название - "забравилник". Ако сте гледали филма Лабиринт, чиято главно роля се изпълнява от наскоро починалия David Bowie, та там със "забравилник" наричаха място, където хората слагат нещо (или някого) за да го забравят.
Та тези контейнери са типичен представител на понятието. Нещо, което не бива да забравям трябва да ми е пред очите. Може би затова бюрото ми прилича на разпиляна боклукчийска кофа с Мак посредата  ;D
Не харесвам контейнерите, защото стоят на земята. Харесва ми подът да е чист - на него да стъпват само крака на маси (бюра) и столове (без да смятаме човешките крака). Всичко друго вградено в стени, или поне събрано на едно място и в нещо като библиотека / секция / шкаф (или който както си го нарича), с плътни или тъмни врати отпред - с една дума един истински голям Забравилник. Много е по-добре да има един голям забравилник от колкото няколко малки.
Вярно, когато ти трябва нещо се налага да стенеш от стола, но лошо в това няма, малко движение .....  
Когато човек проектира подобно работно място, почти винаги една от основните цели е всичко да е подредено и на една ръка разстояние. Не ми харесва втората част от този принцип. Не говоря за всички професии, няма как примерно лекар да остави пациента на масата, защото пинцетите му са в другата стая..... Говоря за професии свързани с проектиране, програмиране ....   всичко що те кара да седиш цял ден пред компютъра.
Случвало ми се е вечер, след 12 часов работен ден (понякога и повече) да ставам с мъка от стола, защото са ми са се схванали краката и гърба от неподвижното седене, и да не мога да фокусирам нищо, което на по-далече от метър.
Затова - голям Забравилник, на повече от една ръка разстояние.

faire

Изобщо не се шегувам и не виждам как някой може така да ми тълкува поста...
The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.

bluesky

Ха, ха, хааа... все пак съм сигурен, че се шегуваш... и даже мога да го докажа, ха, ха, хааа...

bluesky

Опита и мислите по темата, споделени от Пиф, смятам за изключително полезни, за да се определят някои от бъдещите, възможни характеристики на кабинетите, (шкафчетата). Така например:

"...Нещо, което не бива да забравям трябва да ми е пред очите. Може би затова бюрото ми прилича на разпиляна боклукчийска кофа с Мак посредата..."

Колко познато и колко точно казано, относно креативната работа!
И веднага - "...Нещо, което не бива да забравям трябва да ми е пред очите...".
Този въпрос би могъл да бъде решен, като например чекмеджетата, (ако има такива), притежават прозрачна част, (вратичка, таван... пр....), което се вижда непрекъснато, дори в затворено положение.

"...Не харесвам контейнерите, защото стоят на земята. Харесва ми подът да е чист - на него да стъпват само крака на маси (бюра) и столове..."
Тук спокойно можем да разгледаме нетривиален вариант за стойката, (крачката, или колелцата) на контейнерите. Например биха могли да се изтеглят значително по-нагоре от обикновенния, "стандартен" вариант, при който контейнерът е ниско долу.
Центърът на тежестта ще бъде изтеглен значително по-високо, (и имайки впредвид, че контейнерът ще носи сравнителни леки материали), това не ще представлява нарушение на функциите. Напротив, ще му придаде свеж, нетривиален, неочакван дизайн елемент.
Почистването ще става лесно. Ще стои леко и модерно, нещо като като "крачещите марсиански машини на Хърбърт Уелс".
Бих проектирал краката на колела, но например 5 (пет),(крака), разположени в звезда, (като краката на оффисен стол), ще се разработи и вариант с 3 (три) крака, (на колелца, например), подобно на "Мерседес" или разположени в топография на равнобедрен триъгълник, (погледнато отгоре)...
Ееее... от Дизайн по-лесно няма... като че ли заради Мен са го създали...

Давайте още подобни елегантни предложения и идеи, като Пиф.


bluesky

Току що пристигна Термо Пад, (Thermo Pad TC600), с великолепната за подобни Пад-ове термопроводимост от 6 W/mK.

Този компонент ще бъде използван като елемент, към Custom Охлаждане на Сървърни Памети, Upgrade на една от Mac Pro работна конфигурация.
Ще Ви държа в течение.

bluesky


bluesky

Добър Ден на всички Колеги!

След Upgrade на една от Нашите Машини Mac Pro до максималното количество RAM, която може да носи, (Server RAM), бе направена оптимизация на температурите, чрез Custom Охлаждане на модулите Памет.

Ето резултатите.

"Хладна Памет - По-малко главоболия - Добро Семейство"


blueskyДобър Ден на Всички Колеги!

Методично и по план, UpGrade на Нашето Дизайн Студио продължава...
От Концепция до Детайл - за по-удобна и здравословна креативна и работна среда.
Току що пристигнаха прахови филтри. Скоро ще бъдат монтирани на всички вентилатори на работещите Работни станции.
Дори сравнително маломощен вентилатор, за час е способен да "прехвърли" обеми от порядъка на 5-8 кубически метра въздух. Защо да се диша наново и наново прашен въздух, който, полепвайки по трудно-достъпни места вътре в Машините, ще постави на изпитание най-вече не техниката, а Вашите бели дробове, и Имунната Ви система. Особенно ако пълноправни Членове на Студиото са две прекрасни котки...

Прекрасен Ден за всички Българи и Български граждани!

bluesky

Добър Ден на Всички!

Да споделя вече "придобит" опит с праховите Филтри - ефективно задържат МНОГО от по-едрите частици прах, като не се забелязва да влияят на Вентилаторите, (при Машини тип Mac Pro).

Основно прахта се натрупва скупчена пред Филтъра, не върху мрежата му, (най-вече), а на чинна купчинка пред него (Филтъра) - идеален вариант за лесно почистване.

Наглед "стотинки", а всъщност - добра инвестиция. Препоръчвам.


bluesky

Продължава Upgrade-a на Студиото Ни.

Бихме желали да изберем Фото Камера, която да е способна да покрива нуждите ни относно Дизайн дейността Ни.

Какво трябва да може подобна Фото Камера според Нас:

- Професионално (изглеждащи) Фотографии, отразяващи Продуктите, които "произвеждаме" или "ще произвеждаме" - т.е. "предметна" фотография, (аранжирана по всички "правила" на предметната Фотография) - изделия, позволяващи да се поместват в рамките на едно реално или виртуално Фото Студио с размери от малки Макети до изделия от няколко квадратни или кубически метра, (но не особенно големи - т.е. така например пътнически самолети не планираме да конструираме...).

- Да може да заснема и Документи (сканиране на скици, рисунки и пр.).

- Да може да прави подходящи Фото-изображения, конкурентни във WEB Пространството, където може да засечеш както Любители, така и Супер Професионалисти.

- Да може да прави много добро или дори отлично Видео

- Да може с лекота да прави "Still" Анимации, (ако се наложи).

Същевременно би трябвало да играе роля и на лична Фото Камера, когато искаме да пътуваме наоколо, и ако, (не дай си Боже), решим да си направим "Селфи", което да поместваме във Фашист-буук...
Т.е. да може да бъде и добър, или дори много добър всекидневен Визуален Инструмент както на Интериорен или Графичен Дизайнер, така и на обикновен, (гениален), което е едно и също, движещ се във Времето и Пространството Българин.