Welcome to Форум на приятелите на Apple. Please login or sign up.

26-06-2024, 02:07:05

Login with username, password and session length

Shoutbox


Потребители
  • Общ брой потребители: 7 875
  • Latest: ltaletwcbd
Stats
  • Общ брой публикации: 82 682
  • Общ брой теми: 9 821
  • Online today: 160
  • Online ever: 774
  • (14-05-2024, 04:09:55)
Онлайн потребители
Users: 0
Guests: 162
Total: 162

162 гости, 0 потребители

iWatch за дете

Започната от thebrainless, 24-09-2022, 20:58:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

thebrainless

Здравейте банда! Детето ми става съвсем скоро на 7 и много ме моли за часовник с телефон. А на мен ми допда идеята да мога да го траквам, когато се наложи. Тъй като съм много далеч от самарт часовниците (по темата съм тежък традиционалист) имам няколко въпроса.
Може ли часовника да съществува самостоятелно без телефон и да служи като такъв.
Тези които са с GPS са и с LTE?
Как става номера с виртуална карта.
Трябва ли да му правя епъл акаунт или може да е с моят.
И не на последно, смятатате ли, че интерфейса би бил подходящ за седем годишен?
Ако отговаря главно на първото условие, мисля да му взема втора употреба нещо като серия 3/4 40мм. Отворен съм  за подходящи алтернативи.
Благодаря сърдечно на отзовалите се и поздрави!
Stay hungry. Stay foolish.

veskop

за деца си има MyKi Watch.Върши същата работа, но е в пъти по-евтин!

bluesky

Добро Утро на Всички!

Самата Идея - да знаеш къде се намира Детето Ти във всеки един момент, (ако се наложи), е много добра.
По този въпрос сме на една вълна - преди 10-тина години аналогично, реших да знам къде се намира географически едно Дете, и използвах като възможност, (от тогава съществуващите...), смартфоне iPhone 4s - тогава той току що излезе на пазара.

Сегашната Ти Идея с телефон, (..."...Нови Времена, Нови Идеали"...), е определено крачка напред.

След като Детето ще е вече на седем, (години), всеки от съществуващите Интерфейси ще бъде усвоен къде-къде по бързо от Нас.
Успех на Предприятието!
Да Ти е живо и здраво Детенцето!

bluesky

..."...с телефон..."... нека се чете ..."...с часовник..."...

angelvn

И аз догодина или ще тази си мисля дали да не взема ето това:
https://canyon.bg/product/cne-kw33-bg/
Смарт часовник на Canyon за 70лв без договор с оператор, без да е за няколко-стотин лева.
Не всичко е Apple, а и няма нужда да бъде. Също и тези Myki или подобни са доста грозновати, а цената им без договор е колкото на iWatch втора употреба - 190-230лв (и защо по дяволите са му избрали за име "мъки" :D ).

Малките деца не внимават, при тях водещото е играта. Затова няма нужда да им се взимат скъпи аксесоари. Нисък към среден клас продукт би бил добре и да не е втора употреба.
Защо против идеята за втора употреба iWatch (модел 3 или 4) - защото вече батерията му най-вероятно ще е заминала наполовина и ако като нов е държал ден-ден и половина, сега ще е около половин ден. Затова не мисля, че е решение този вариант. Да не говорим, че цената му ще е колкото на 3-4 нови обикновени часовника, чрез които пак може да виждаме къде се намира детето, а и да се свързваме лесно при нужда.
UI designer and developer

georgekodinov

Като родител на двама пълнолетни човека:Помисли си добре дали наистина искаш да си следиш детето! Нали се сещаш че ако реши да прави магарии първо ще остави джаджата някъде.
Най-добре се замисли да си покрай него повече време. И да го възпираш добре за да може да му се довериш като дойде времето.
7 години са страхотна възраст. Не я изпускай!
Иначе по темата: вземи му нещо просто, здраво и с много батерия. Другото са играчки за татковци


Sent from my iPhone using Tapatalk

angelvn

Докато е малък и тича като отвързан без да казва накъде отива и се води по акъла на батковците - следенето е нещо, до което се прибягва в случай на спешност. Морската градина във Варна е близо 4 км дълга. Не веднъж съм бягал зад сина си поне да го виждам накъде отива с колелото. Въпреки разговори и забележки понякога си върши детските пакости.
Относно типа устройство "нещо просто, здраво и с много батерия. Другото са играчки за татковци" съм напълно съгласен.
UI designer and developer

bluesky

Добро Утро на Всички!

Днешните Деца общо са по-интелигентни и по-умни от Нас, Своите родители. Въпреки това, подтвърждавам - до десет годишна възраст, а момчетата и малко след ттази възраст, проявяват следните Качества:

Напълно разбират на практика всяка евентуална опастност, която честно и открито им бива обяснена. Дават си сметка за всичко, свързано с евентуални Събития и Ситуации. Но...
поради крехката си, (все още...) възраст, и поради всичко, свързано с продължаващото нарастване на много-мерните Функции на мозъка, НЕ СА СПОСОБНИ ДА ОЦЕНЯТ ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ ЕВЕНТУАЛНИ СЪБИТИЯ И СИТУАЦИИ.
Т.е. - всичко им е пределно ясно. Обаче... ПОСЛЕДСТВИЯТА - за тях все още са "...терра инкогнита..."...
И ако, въпреки пълното Доверие и Общуване, (на високо равнище - равен с равен), имаме неочакваности, то те се касаят само и единствено на особеностите на развитието на Младия Организъм.

В такъм смисъл отговорността в тези случаи ПЪЛНАТА отговорност в тези случаи, (при тази възраст), лежи единствено върху Родителя.
Това, което Ви казвам, е длъжен да го знае, (и помни) ВСЕКИ родител.

Да живее копейката, долу гривната!

zlia

Цитат на: angelvn - 27-09-2022, 08:21:55
Докато е малък и тича като отвързан без да казва накъде отива и се води по акъла на батковците - следенето е нещо, до което се прибягва в случай на спешност. Морската градина във Варна е близо 4 км дълга. Не веднъж съм бягал зад сина си поне да го виждам накъде отива с колелото. Въпреки разговори и забележки понякога си върши детските пакости.
Относно типа устройство "нещо просто, здраво и с много батерия. Другото са играчки за татковци" съм напълно съгласен.
Ама този часовник на Canyon не виждам да има възможност за следене. Та пак ще се бяга ;-)


Sent from my iPhone using Tapatalk

thebrainless

Здравейте, благодаря на включилите се! За моят случай конкретно, водащата функция е телефония, дето го иска, за да се свързва с нас. My Dino няма такава функция, но пък там виждам други с такава. Колкото до доверието е така, но в момента когато загубиш детето си от поглед на непознато място (особено в чужбина) и адреналина ти се покачва за части от секундата. Предпочитам да си дам една доза спокойствие.
Stay hungry. Stay foolish.

angelvn

@zlia, в интерес на истината снощи пак му прегледах спецификациите и явно ще трябва към по-грозния модел да се гледа - той поне има следене. В крайна сметка - тичането е здраве. Единствената разлика в случая е, че не се знае дали ще редуцира стреса или ще го увеличи. :D
UI designer and developer