winnerkn

Взех си макбуук про 2015. Е момента е с Mojave. Ако ъпдейтна до Биг сър какво ще спечеля и какво ще загубя? Също така мога ли да сменя името на лаптопа?
back to top

bluesky

Здравей, winnerkn!

Би могъл да зададеш няколко въпроса към Нет-а, (към собственици на Твоя точен модел Лаптоп...) с коя точно операционна система Твоят модел се държи най-пъргаво. Така поне по отношение на критерия "време на реакция" ще имаш обективна информация - по-бърз, по-бавен.
А как изглеждат менютата и прозорците на всяка следваща система е все пак субективен въпрос, по-скоро свързан и с естетика, (също важно, по-своему).
back to top

dreben

Здравей,
Какво ще загубши при ъпгред към "Сър-а" е 32-битовите приложения. Какво ще спечелиш, ами нищо, единствено "Mail", няма да ти изкача безпричинно. Относно името, разбира се че можеш да го смениш - в контестното меню -> "rename".
Успех!

Macbook Pro-4.1 Early 2008-Mat
Macbook Pro 2015 Retina
Imac 18,3 - 27" Retina 5K 2017
back to top

winnerkn

Не стартирам добре с Епъл продуктите... Вчера взимам макбука, батерия на 330 цикъла, Normal condition, всичко перфектно. Прибирам се, зарядното бачка както трябва. Днес включвам и го ползвам малко на батерия. Решавам да включа зарядното и... Battery not charging. Батерията не пада, но не зарежда. Ъпдейтнах до Биг сър и батерията service recommend. Портовете за зареждане на магсейфа и на макбука изглеждат ок, не са замърсени.  Пробвах рестарт, smc рестарт без промяна. И сега батерията е на 79% и не мърда. Някаква идея какво да правя?
back to top

gogzy

About this Mac - Overview - System report - Power - Full Charge Capacity (mAh): колко е?

MacBook 5.1 13.3" 2.0GHz/8GB RAM/160 GB + 500 GB HDD/Mac OS X 10.8.5
back to top

winnerkn

2357
back to top

gogzy

Заминала си е батерията. Сигурен ли си, че проблема не е станал веднага след ъпдейта? Има случаи на съсипани Aftermarket батерии след ъпдейт до Big Sur.

MacBook 5.1 13.3" 2.0GHz/8GB RAM/160 GB + 500 GB HDD/Mac OS X 10.8.5
back to top

winnerkn

Напълно възможно е да е станало заради ъпдейта. Вчера като го включих и веднага се заех да ъпдейтвам, макар че ми направи впечатление, че и по време на сваляне на ъпдейта не зареждаше. Явно ще трябва да сменям батерията... Можете ли да препоръчате някой? Също така ако му направя фактори ресет дали ще има някакъв резултат, поне да се зарежда макар и да кара малко?

Последна редакция: 07-02-2021, 09:55:38 от winnerkn

back to top

winnerkn

Смених батерията в iRepair и вече всичко е наред. Междудругото някои с впечатления от Big Sur 11.2.1?
back to top
« назад напред » Страници: [1] | Нагоре
0 Членове и 1 гост преглежда(т) тази тема.
 
Отиди на: