russeff
|
Direct Link
Публикувано на: Вт Дек 29, 2020 13:16
|
Apple Moderate User
Публикации: 28
Местонахождение:
|
Здравейте,
Имам един MacBook Pro 2011 с проблем във видео карта. Или не може да стартира или ако стартира след няколко секунди се появяват вертикални линии. Иска ми се да го съживя, понеже е изключително запазен. Можете ли да ми препоръчате сервиз или ако някой знае дали въобще може да се оправи този проблем?
Благодаря.
|
back to top
|
Профил
|
Fifata
|
Direct Link
Публикувано на: Вт Дек 29, 2020 13:25 (Отговор #1)
|
Apple TOP
Местонахождение: Дупница
|
А защо не потърсиш refurbished дъно от iFixit или нешо такова? Не знам колко са читави ребол сервизите тук и дали ще сменят чипа или само ще го духнат и ще ти вземат 200лв
iPhone X black 256GB FO iPad Pro 12.9 2th gen Apple AirPort Time Capsule3st gen Apple Airport Express 5st gen Apple TV 4 Apple Watch 44mm Black iMac 27 5K i5 late 2015
|
back to top
|
Профил
|
russeff
|
Direct Link
Публикувано на: Вт Дек 29, 2020 14:14 (Отговор #2)
|
Apple Moderate User
Местонахождение:
|
Не се бях сетил за този вариант! Благодаря, ще проверя там как са цените. А защо не потърсиш refurbished дъно от iFixit или нешо такова? Не знам колко са читави ребол сервизите тук и дали ще сменят чипа или само ще го духнат и ще ти вземат 200лв 
|
back to top
|
Профил
|
thebrainless
|
Direct Link
Публикувано на: Вт Дек 29, 2020 16:43 (Отговор #3)
|
Apple Professional USER
Местонахождение: София
|
Играл съм го това, в случая ще си купиш много кратко време живот на машината. Не си заслужава.
Stay hungry. Stay foolish.
|
back to top
|
Профил
|
Adamov
|
Direct Link
Публикувано на: Вт Дек 29, 2020 16:54 (Отговор #4)
|
Apple Professional USER
Местонахождение: Разлог
|
Refurbished дъно само ако е от тези, които заменяха по програма развалените. Иначе brainless е прав. Печелиш за кратко живот.
Apple Mini 2014 Apple MacBook Air 2017 Apple iPhone 12 Pro Pacific Blue Apple Watch 5 Apple iPad 7th gen Apple Music Apple TV 4th gen
|
back to top
|
Профил
|
russeff
|
Direct Link
Публикувано на: Вт Дек 29, 2020 17:13 (Отговор #5)
|
Apple Moderate User
Местонахождение:
|
Ок, благодаря. Тази машина реално ми е абсолютно излишна, но нещо се присетих тези дни. От години стои в шкафа в офиса. Играл съм го това, в случая ще си купиш много кратко време живот на машината. Не си заслужава.
|
back to top
|
Профил
|
russeff
|
Direct Link
Публикувано на: Вт Дек 29, 2020 17:14 (Отговор #6)
|
Apple Moderate User
Местонахождение:
|
Благодаря, Адамов. Потърсих в IfixIt, но са доста скъпи и не си заслужава. Ще мисля какво да го правя този мъртвец:) Refurbished дъно само ако е от тези, които заменяха по програма развалените. Иначе brainless е прав. Печелиш за кратко живот.
|
back to top
|
Профил
|
russeff
|
Direct Link
Публикувано на: Съб Ян 2, 2021 19:54 (Отговор #7)
|
Apple Moderate User
Местонахождение:
|
Здравейте, Бих искал да споделя един малък успех с машината. След като умувах какво да правя намерих този сайт: https://gist.github.com/cdleon/d1eff7246a25193304284ecec40445b0Следвах стъпките, но при рестарт ми връщаше дефектиралата AMD. След което последвах стъпките в долното видео и колкото и някои да ми се струваха ненужни и пича за мен лично е леко досаден, всичко тръгна и заспа вече трети ден при многократни рестарти, спиране, пускане и натоварване: https://www.youtube.com/watch?v=iLft4N54zvU&list=WL&index=34&t=628sДа, знам че вградената карта е кофти и слаба, но пък при мен това проработи и може да помогне на някой друг. При мен е за спорта, но на някой може наистина да му е нужно да съживи такъв мъртвец. Поздрави и за много години! Бъдете здрави и наздраве на всички!
|
back to top
|
Профил
|
russeff
|
Direct Link
Публикувано на: Ср Ян 13, 2021 19:55 (Отговор #8)
|
Apple Moderate User
Местонахождение:
|
Здравейте,
Ъпдейт: Машината работи прекрасно и няма никакви проблеми с другата карта. Няма да пиша повече в тази тема освен ако не се прецака, но засега няма никакви симптоми да се случи това:)
|
back to top
|
Профил
|