Страници: 1 [2] | Надолу Начало - СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ - Нов Рутер (Прочетена 955)

Fifata

А да не отварям нова тема. Я кажете за вкъщи ми трябва да сложа на втория етаж на къщата бая по мощен рутер и да взема и някакъв удължител, че да стига сигнала до мазето...
Долу правя механа и ще има доста смарт системи и искам да имам хубав сигнал долу.

Чудя се какъв рутер и удължител да взема, ама не като горепосочените от 900лв Smiley

iPhone X black 256GB FO
iPad Pro 12.9 2th gen
Apple AirPort Time Capsule3st gen
Apple Airport Express 5st gen
Apple TV 4
Apple Watch 44mm Black
iMac 27 5K i5 late 2015
back to top

bluesky

Добро Утро на Всички!

Дали не можеш, според топографията на къщата, да пуснеш кабел до долу, (учитайки възможностите, които дава мощността на Сигнала...)... и отдолу вече друг Рутер...?

За колко метра се касае, (точно)...?
Би ли могъл евентуален Кабел да минава само през вътрешни помещения, или ще има и външни зони, (в смисъл, неотоплявани пространства..., или такива, които ще ги нагрява силно Слънцето лятото... за евентуалния път на Кабела става въпрос)... ако разгледаш и веротността да бъде Кабел...?
back to top

Fifata

По скоро се сетих, че е възможно понеже кутията е отвън да си пусна до долу нова оптика, която направо да вържа към рутер...

iPhone X black 256GB FO
iPad Pro 12.9 2th gen
Apple AirPort Time Capsule3st gen
Apple Airport Express 5st gen
Apple TV 4
Apple Watch 44mm Black
iMac 27 5K i5 late 2015
back to top

bluesky

Идеално!

Помисли, струва ли си да пазиш Кабела (оптика), от външни въздействия, например чрез UV устойчива, гъвкава гофрова тръба...?
back to top

angelovarna

Asus RT-AC66U ползвам от няколко години - много по-стабилно се държи спрямо сходни модели на TP-Link. С модел на TP-Link (вече не помня какъв беше, но цената му бе около 150лв като нов), имах страхотни проблеми. По някаква причина беше "решил" да реже Wifi връзката до 20-30мбпс, докато по кабел си вървеше толкова за колкото си плащах тогава - 98 от 100мбпс.
Идва на място техник на ISP-то, стояхме половин ден, с еднакви настройки като пуснем техния рутер - WiFi-a лети, спирам Wi-Fi на техния рутер, пускам TP-Link-a със същите настройки и канал - умряла работа.
Проблема не беше в смущения от други мрежи, просто както си работеше ок и изведнъж край. Ресетвания, нищо не помогна. Все пак TP-Link е марка евтинджос. За офис работа не бих си взел тяхна техника.
Асус-а даже не е кой знае какво.

Например моят модел има понякога проблеми ако му сложите външен хард диск и се опитате да заредите филмче от неподдържан формат - dlna услугата директно пада и не може да се възстанови докато не се eject-не хард диска или не се рестартира рутера.
Други проблеми не съм забелязал.
Има 2 усб порт-а като може да се ползват за свързване на принтери например. Интерфейса за управление на рутера е добре направен, вървят си още ъпдейтите. Покритието е добро. Лан портовете на рутера са гигабитови. Поддържа се Wifi ac, като скоростта локално се движи около 70-75MB/s.

iPhone XR Yellow, Macbook 12" Gold 2017 i5/500GB.
back to top

ProstoAZ

НАмерих на старо от тези плоските на апъл. Искам да ви кажа, че той даде невиждани скорости на всички устройства вкъщи, които преди просто не можехме да достигнем.

Но и аз научавам сега, че няма вече производство на рутери, което е доста тъжно... Моят е от 2007 и държи яко:)


iMac "Core i5" 2.8 21.5-Inch (Late 2015), 8 GiB
MacBook Air "Core i5", 13', 2017, 8 GiB
MacBook Pro "Core i5", 13' Mid-2012, 16 GiB
iMac 2012
iPhone12 /64 GiB
iPhone8+ /64 GiB
iPad air 2019 /64 GiB
iWatch S3
back to top
« назад напред » Страници: 1 [2] | Нагоре
0 Членове и 1 гост преглежда(т) тази тема.
 
Отиди на: