Manwithavan2

Здравейте! Дойде моментът, в който реших да премина на Mac от Windows. Не съм много запознат как стоят нещата с ъпове и качество през 2020 на по-стари модели. Нямам желание да се хвърлям с последни модели като за начало, а по-скоро бих бил склонен да взема някакъв в периода 2011-2013, като и на Mid-2015 - като "най-нов".
Това, което искам да разбера е - какво е вашето мнение за mid-15, както и моделите от периода 2011 до 2013 включително.
Да кажем, че не ми трябва за програмиране, гейминг и тн, а Air нямам и желание да разбирам и да мисля за това.
Благодаря предварително!
back to top

bluesky

Добре Дошъл, Колега!

ЛапТоп ли планираш само, или е възможно да си избереш и стационарна Машина?

Последна редакция: 16-09-2020, 03:05:52 от bluesky

back to top

Manwithavan2

Към макбук съм се спрял.. Цял живот бях андроид и уиндолс потребител, докато не дойде един момент, в който не реших да изпробвам iOS и... от тогава не искам да чуя за андроид и т.н., и сега искам да махна и уиндолса
back to top

bluesky

Супер!
Тук има Колеги, добре запознати с конкретните Модели Apple laptop, придобит на базата на знания и опит.
Надявам се да получиш добри Идеи, които биха Ти послужили, за да се ориентираш бързо.

Лично моят скромен опит показва, че сред многобройните Модели, (и не само в компютрите...), и многообразието на параметри и характеристики, може да се открият, (най-вече на базата на практическо Тестване), един-два конкретни Модели, (на всеки няколко години...), които са проектирани и изпълнени ОПТИМАЛНО.
Според букет от критерии.

Те биха били и Моделите, които би могъл да има всеки, който си цени ресурсите, и ги оптимизира.

Така, образно казано, може... ..."...стъпвайки по мокрите камъни, да преминеш реката..."... - ..."...без да се измокриш особенно..."...

Успех!
back to top

Пиф

Здравей,

поздравления за решението!

Малко уточнение - писал си за какво няма да се ползва лаптопа, но оставащите дейности са твърде много и обширни. По-добре опитай да формулираш за какво ще се ползва и съответно с какъв ориентировъчен бюджет разполагаш.
back to top

Manwithavan2

Разполагам с бюджет, който варира между 1000-1250 лв.
Студент съм и ми предстои едно следване от 7 години (медицина) и искам да имам един надежден лаптоп, който ще бъде основно ползван за сърфиране в мрежата, презентации, филми, видео обработки и чат-пат гейминг, който да е от типа на cs 1.6..
Днес се поразрових малко повече и в момента си мисля за Late 2013 и Early/Mid 2015, като поне на статистика Late 2013 имаше по добри параметри, но все пак ми се иска да чуя мнения и от хора, които са по запознати от мен, тъй като сигурно си има и други неща, които се гледат, а именно като updates и т.н
back to top

bluesky

Здравей!

За този бюджет, ако искаш много надеждна Машина, бих Ти предложил все пак не ЛапТоп, а стационарна Машина с невероятно големи възможности за UpGrade (за бъдещ UpGrade).
Дори би могла да "протегне" и всичките Ти 7 години следване, със съответни "пълзящи" (постепенни) UpGrade-и.
Тогава бюджетът Ти точно ще "легне" (стигне), без да се натягаш за още...
И постепенно ще добавяш бюджет... т.е. няма да Те натоварва в нито един момент.

А за този период от време, естествено, ще се снабдиш и с Лаптоп, и то по-нова Генерация, или поне най-стабилното парче на Пазара в определен времеви период.

Негатив - няма да можеш да го разкарваш със Себе си, наляво-надясно непрекъснато. Тежка, голяма кутия. Това е и предимство, от инженерна гледна точка, прецизно охлаждане, UpGrade, няма да има непрекъснато ръчкане на кабели за Хард Диск, или Дисплей, (при лаптоп) и прочее.

А би могъл да направиш и обратно - първо Лаптоп, после - Стационарна Станция.

Ако се приеме фразата Ти - "надежден" за ключова - тогава, според Мен, Стационарна Машина. (специално за Мен - лапТоп никога не е надежден - тъй като не е в Твоите "владения" непрекъснато, а е като паркирана кола - го държим сред Обществото, т.е. едва ли не на улицата.

За стационарна Станция - MacPro 5,1 (може да избираш между варианти с един или с два Процесора), и също може да се UpGrade-ват.
За ЛапТоп - Колегите ще Те ориентират в Опциите.

Последна редакция: 16-09-2020, 15:42:54 от bluesky

back to top
« назад напред » Страници: [1] | Нагоре
0 Членове и 1 гост преглежда(т) тази тема.
 
Отиди на: