AnotherBoy

Здравейте,
по ред причини искам да инсталирам Windows 10 на mac mini и да премахна изцяло MacOS,възможно ли е това?
И ако реша после да сложа macOS ще мога ли да го направя?

iPhone XR
MacBook Pro (Retina, 13-inch, Mid 2014)
Mac mini (Late 2012), 8GB RAM, 120 GB SSD
iPad mini Wi-fi (1-st Gen.)
back to top

bluesky

Предполагам, ако Твоите причини не са абсолютна тайна, много от Колегите, (които са на "Ти" с Windows), биха ти помогнали.
За да ги ориентираш, отново, ако не е тайна, разкажи им Твоите обективности - какво искаш всъщност да постигнеш с Хардуер "Мас", Софтуер "Windows"...?

И защо не нативна Windows машина, мапример?

Преди билли гей-ц-ц рекламираше Windows за Мас...? (Ако не се е засипал някъде по пътя... той нали си е самоук... във всичко...), може би би могъл да използваш подобна конфигурация?
back to top

AnotherBoy

Причината да искам Windows e, че ползвам този mac mini само за гледане на филми и мултимедия, имам 3D телевизор и на mac os няма софтуер който да плейва 3d BluRay .iso фалове.
Да, мога да използвам bootcamp, но SSD-то ми е 120 гб, и ако го разделя на 2 части и сложа Wndows няма да остане почти никакво свободно място.
Моля, сарказъм и ненужни коментари да не се пишат, който си има мнение - да си го задържи за себе си, защото ако човек не може да помогне, по-добре да не пречи като се прави на остроумен. Благодаря!

- Ако направя флашка през boot camp assistant и изтрия всичко от тук https://g6k7x4j6.stackpathcdn.com/wp-content/uploads/2016/04/Formatting-Drivers.jpg и създам нов дял на който да инсталирам Windows, то Windows-a ще се стартира ли нормално?
- След като съм изчистил всичко, ако по-късно реша да инсталирам обратно Mac os, след като няма recovery дял, ще мога ли да създам инсталационна флашка за MacOS на друг комп и да я boot-на и да инсталирам MacOS отново?

Благодаря предварително!

Последна редакция: 03-08-2020, 18:17:30 от AnotherBoy


iPhone XR
MacBook Pro (Retina, 13-inch, Mid 2014)
Mac mini (Late 2012), 8GB RAM, 120 GB SSD
iPad mini Wi-fi (1-st Gen.)
back to top

atirage

Давай смело, не ти трябва Recovery Partition. Като решиш да връщаш MacOs си правиш инсталър на флашка с която версия искаш и правиш чиста инсталация. За уиндулз - единственото, което ти трябва от бууткамп са драйвърите на една флашка за след инсталацията. Инсталацията може да си я направиш директно от диск/флашка с windows. За формата на диска не виждам причина това от скрийншота ти да не може да се справи. Успех  Wink

iBook G3 Clamshell SE XGA
iMac G3 350 swaped 500 16Mb FlashCard16Gb
iMac G3 350 clocked 400 ATX LCD
iMac G4 20" 32GB SSD iSight Apple Pro Speakers
eMac G4
PowerBook G3 500 B&W
PowerBook G4 Ti 1Ghz 120GB OWC SSD
PowerMac G5 Quad
MacBook Late2006 Mavericks
MBP 2009
iMac 2012 2.7GHz 250G SSD
back to top

gogzy

При по-стар Мак, може да се наложи да минеш през 7-ца.

MacBook 5.1 13.3" 2.0GHz/8GB RAM/160 GB + 500 GB HDD/Mac OS X 10.8.5
back to top

bluesky

Ето - чисто и ясно - когато обясниш, за какво точно Ти трябва Windows, а и какви са началните Ти параметри, (т.е. какво желаеш точно...и защо...), веднага картината се изяснява и Колеги се включват и помогат.

При всички положения, не е необходимо да се гадае... и затова се пита...

От контекста произлиза, че "сарказмът" май е Мой... Би ли го процитирал - едно към едно - (copy - paste), за да е ясно... и да не допускам друг път "сарказъм"... защото Аз засега не го намерих... но щом казваш - нищо не Ми коства да го изключа... ако знам точно къде е.

Или намордниците спират кислорода...?
back to top

AnotherBoy

Давай смело, не ти трябва Recovery Partition. Като решиш да връщаш MacOs си правиш инсталър на флашка с която версия искаш и правиш чиста инсталация. За уиндулз - единственото, което ти трябва от бууткамп са драйвърите на една флашка за след инсталацията. Инсталацията може да си я направиш директно от диск/флашка с windows. За формата на диска не виждам причина това от скрийншота ти да не може да се справи. Успех  Wink
Благодаря, и аз това очаквах като отговор, но не бях сигурен.
Жалко, че няма начин да се подкара 3D BluRay на MacOS, иначе изобщо нямаше да се налага да поглеждам към Windows.

Update: пробвах го и стана, благодаря на всички които се отзоваха.

Последна редакция: 03-08-2020, 21:13:32 от AnotherBoy


iPhone XR
MacBook Pro (Retina, 13-inch, Mid 2014)
Mac mini (Late 2012), 8GB RAM, 120 GB SSD
iPad mini Wi-fi (1-st Gen.)
back to top

bluesky

Добър Ден на Всички!

Колеги, имайте впредвид - едни специфични честоти (на Земята), наречени Честоти на Шуман, се увеличават с Времето, засега драстично бързо... преди известно време са били с честота около 6-7 Hz, сега - гонят вече над 50 Hz...

Предполага се, че влияят на електро-магнитното Поле, което пък пряко е свързано с паметта, реакциите и въобще мисленето на Човешките Същества.
Ако забележите определени "дупки" в мисленето, констатации, правени във "вакуум", ... и прочее парадокси - не забравяме - Шумановите честоти биха могли да имат място.
back to top
« назад напред » Страници: [1] | Нагоре
0 Членове и 1 гост преглежда(т) тази тема.
 
Отиди на: