Пиф

Човек, натрупал десетки милиярди в ущърб на човечеството, дарил 1-2 за "хуманни" цели - Голям праз!

Подобни случаи взеха да се срещат и сред нашия политически (престъпен) "елит" - на фона на откраднати (отклонени) огромни суми (милиони), даряват 5-10-50 хил. за техника за болниците, искат да си купят невинността...

Последна редакция: 06-05-2020, 13:14:39 от Пиф

back to top

bluesky

цитат: ..."...е дал голяма част от финансите си за благотворителност, филантропия, изследвания и какво ли още не..."... - ТОВА Е неговата версия за Реалността.

Авторитетни западни Организации и интелектуалци твърдят точно противоположното, при това с доказателства, подкрепени с документи и статистики. Обикновено Нашите/Техните истински Роли се определят не лично от Нас, а от другите, от това, как другите виждат Нас.

Аз уважавам Мнението на всеки един, но не мога да си затварям очите за очевидни противоречия.

цитат: ..."...Това, че земята е пренаселена, вярвам всички го осъзнаваме...."...

Никой мислещ не би се съгласил с това. Земята въобще не е пренаселена, а недо-населена. Огромни пространства в Азия, Африка и Америките са пустеещи и чакат развитието си. Китай и Индия са не повече от 600-700 милионни страни, при цялото Ми уважение към постиженията им. Това, че са си/са им надули цифрите, още не ги прави по-големи, от това, което са.

Не смятам Темата за спам, защото е актуална - и то точно сега.
Всички, искат или не, са по къщите си, блокирани с постановления, които с труд успяват да "помпат" необходимостта за това, при това една и съща медия, имаща метастази по целия Свят. Явно се касае за истерия, далеч от Реалността.
Да ви запушват устата с марли, е нехигиенично и даже опасно. И това не е спам, а Реалност, която виждаме и чувстваме всеки ден.

Ако се върнем към Темата, Нашият Били за над 40 години, с всички хартийки на "родните му" банки, (така и баба знае, "дайте ми на заем", и Аз ще правя "изследвания"...)... НЕ МОЖА ДА НАПРАВИ, с куп специалисти около себе си, една сносна Операционна Система, и то такава, с която удобно и ефективно да умее да работи обикновеният Гражданин.
И това е унизително за подобни мащаби, (които декларира).

Нищо лично към никого, обсъждаме САМО фактите, абстрахирайки се от Личностите. Всеки има право на почит и уважение, каквото и Мнение да изповядва.
back to top

bluesky

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ПОБЕДАТА - 9 МАЙ!

НИКОГА ПОВЕЧЕ войни!

НА БАЗАТА НА ВЕЛИКАТА ПОБЕДА - МИР И ПРОСПЕРИТЕТ ЗА ВСИЧКИ ХОРА!
back to top

bluesky

Малък "фейлетон", или мисли на глас, изказани от един активен Фен на компютърни системи и професионалист:
_______________________________________________
Retro-PC-Mania

Retro-PC-Mania
13 órája ·
Защо унищожиха Нокиа и Симбиан?
За да могат да ни следят и зомбират глобално с Андроид и нагризаната ябълка.
Трусът на мобилният пазар някога бе просто невъзможен. Единствената възможност е тази.
Подготвиха ни за тези времена...
В които ни изолираха един от друг и ни вкараха да се виждаме и общуваме в прозорчето на скапаният смартфон.
Да те следят болен ли и си или не, къде ходиш, със здрав или болен разговаряш. Електронни пари през смартфона, а който не слушка... няма пари.
Деца дебили най-добре се обучават чрез тъпо съдържание от тъпа учителка, навила се да участва в това глобално безобразие на безобразованието.
А ти, глупецо, купи ли си новият Айфон? За снимки, а? И какво засне, некадърнико? Някоя истина за живота, или как пиеш долнопробна стерилна бира, сервирана от палячо в маска?
______________________________________________
Копирано от Retro-PC-Mania

С Поздрав към всички Фенове на Ябълката!  Grin
back to top

bluesky

Добър Ден на Всички!

Придържайки се към главното в тази Тема, "най-добри инструменти за Дизайн Студио", всеки практикуващ изработване на Дизайн Модели, (Продукт Дизайн, Индустриален Дизайн...), или Интериорен Дизайн, например... обезателно рано или късно се нуждае от определяне на водоравност, (0 градуса, ъглови), или отвес (90 ъглови градуса), както и всички останали вариации, свързани с наклони и градуси.

Доколкото точността Ви не е необходимо да е абсолютна, (зверска), а практично-логична, то и Инструментите Ви не е задължително да бъдат абсолютни.

В такъв смисъл точност от (+-0.1 ъглов градус/линеен метър) би била напълно достатъчна.

На базата на тези ограничения откъм измервания Ви препоръчвам достатъчно добра, и не скъпа съвременна Либела, която би ви позволила да си вършите коректно работата, която бегло описах.

Съвременните Либели, (Нивелири), се считат за достатъчно добри, ако притежават:

● размери, поне 600мм
● масивен корпус, не гънещ се лесно
● амортисьори, срещу неволно изпускане, респективно деформации
● екстра (специална) дръжка, за стабилен захват
● евентуално (скрити) магнитни водачи, (за закрепване към метални повърхности)
● огледално-аналогични страни (даващи възможност да се замерва и от двете дълги страни)
● точност поне (+-0.1 ъглов градус/линеен метър) - (+-0.2 ъглови градуса в целия диапазон)
● за либелите с балонче поне +-1мм/линеен метър (+-0.5мм/линеен метър, още по-добре)
● запаметяване на предпочитан ъгъл
● възможност за внасяне корекции, (калибриране на "0"-та).

Прилагам снимки.
Последна редакция: 19-05-2020, 21:33:28 от bluesky

back to top

bluesky

Добър Вечер на Всички!

Още един детайл в Темата "най-добри инструменти за Дизайн Студио".
За да дигитирате нещо успешно, с наличната си електронна техника, скицата, скетчът (изпълнен на ръка), би ви помогнал много.
Всеки, опитвайки се да визуализира Идея или Концепция директно на екрана, е вълшебник, (на който дори компютър не му е нужен), или е тотален аматьор.

Постът е ориентиран към Нас, всички останали, нормалните Хора, работещи И с дигитална техника.
Общо казано, визуализирането на всяка Идея от мисъл към дигитиране минава през скица, план или запис на хартия.

В Нашата Група това го правим с моливи, дървени, традиционни, или автоматични, също традиционни.
Предимствата на молива са очевидни - корекцията е органична част от креативния, (художественния) процес въобще.
Автоматичният молив е един удобен инструмент, позволяващ ви да работите, или творите с него, без да се безпокоите за счупване на пишещата част, (нов пишещ графит е наличен незабавно).

Автоматичните моливи са най-различни по външен вид, и непрекъснато външно се менят, за да формират "модерност", трендове и пр. Главното при тях, за да бъдете ефективни, обаче са един-два детайла, които са неизменни и които на вас биха ви свършили работа, независимо от марката.

При класическите автоматични моливи - графитната мина (пръчка) вътре в молива е с диаметър 2мм.
При по-финните техни варианти имате възможност да пишете с много по-тънки графитови пръчки - обикновенно с диаметър 0,5мм, 0,7мм, както и графитови пръчки с други размери на диаметъра.

Независимо от предпочитанията ви, според Нас, добре би било да обърнете внимание на няколко прости акцента, за да работите комфортно.

● моливът като цяло трябва да е лек (т.е. избирате най-лекия възможен)
● захватът в ръката ви трябва да е максимално удобен (дебелина, форма, гладкост/грапавост на повърхността)
● моливът трябва да дава възможност за заостряте графита
(това обикновенно се постига с вградена острилка в капачката му отзад) - в "новите" моливи все по-често изпусната нарочно функция от производителя, това поевтинява производството, но не облагодетелствува вас)*
● при по-тънките варианти на диаметъра на графитите - 0,5мм, 0,7мм и прочее - моливът ви трябва да притежава ОБЕЗАТЕЛНО тънка игла, (скрита в капачката му отзад)**

Без подобен елемент той се превръща в напълно неизползваем, в първия момент, когато тънката метална тръбичка, през която графитовата пръчка се подава към острието му, се запуши, при счупване на графитовата мина.
Това е особено характерно за "модерните", пластмасови моливи-еднодневки, (с алтернативни и в "модерни" форми и цветове...), надлъж и нашир предлагащи се от фирмите производители на ню-ейджърите... (които кълват всичко - от маджун до треви, и дори моливи...)...
● За ефективна скица - степен на мекота на графита - 2B.

___
*,**

С Маджента цвят са отбеляни някои от горните "тънки" моменти   
back to top

bluesky

Добър Ден На Всички!

Когато се грижите за всекидневната си периферия, (която непрекъснато ви е "под ръка", в буквалният смисъл на думата)..., тя неминуемо Ви се отплаща с безупречна работа и по-приятно Битие.

Почистването на клавиатурите и мишките се извършва със спирт, пинсети и памучни тампони.
Просто, ясно и чисто. Grin


back to top

bluesky

Добър Ден на Всички!

Всяко операционно звено, от отделна Личност до Звездни Системи, се нуждае от Организационна Система, която позволява Планиране, Запис на Дейностите, както и Обратна връзка.

Днес бих желал да Ви запозная с лесна и ефективна Менаджмент Система, която няма да откриете в нито една книжка за Ръководители (менаджери).

Доколкото Системата в основата си е базирана на класическа Съветска Система за Управление, доразвита и адаптирана в течение на годините, спокойно (и условно) можем да я наречем bluesky System.

Системата би могла да Ви послужи за Организатор на Вашата собствена Дейност, и може да се прилага във всички области на Живота, където се нуждаете от Планиране.

Една от най-важните и силни елементи се крие в простотата и. Не са Ви нужни никакви скъпо струващи Устройства.

Нуждаете се само от лист хартия, (желателно Формат А4), и молив.

В най-подходящото за Вас време, когато планирате, (независимо - прост набор от Дейности, или сложен Проект), на лист формат А4, Вие записвате (в конспект, в удобна за Вас Форма...), наборът от Дейности, които желаете да осъществите.
Отделните сентенции, (точки, стъпки от Плана Ви), се записват на лист формат а4 с молив, отделени с тирета тип "-", "минус", (т.е. предстои да се извърши).
В момента, когато някоя от операциите е завършена, (според Вас), тирето "-", ("минус"), се превръща в "+", (т.е. добавяте вертикална черта към вече съществуващия "-", ("минус).

Един от най-важните моменти на Системата - всеки лист Формат А4 започва с ДАТА в подходящ за Вас Формат.
При Мен - това е отбелязано в горния десен ъгъл на листа А4.
Системата позволява да планирате ефективно.
Един от най-важните елементи на Системата е - позволява Ви лесно ДА КОНТРОЛИРАТЕ планирането си във Времето.
За това е достатъчно планираната Ви дейност да бъде съхранявана в стандартни Папки за хартия формат А4.

Така, дори след години, Вие сте в състояние да ПРОКОНТРОЛИРАТЕ себе си, дейността на Студиото Ви, както и всяка друга дейност, която Ви хрумне да бъде планирана и запазена за Съзнанието Ви.

И както казваше един полковник от Унгарско разузнаване - ..."...Днес съм благороден..."... - получавате bluesky System напълно безплатно.
back to top
« назад напред » Страници: 1 ... 15 16 [17] | Нагоре
0 Членове и 1 гост преглежда(т) тази тема.
 
Отиди на: