Enigmos

Здравейте,
Наскоро си поръчах последният модел Apple Watch Series 5 (Space Black Stainless Steel) от Apple UK и утре ще ми го доставят във Варна. Прочетох и прегледах доста информация свързана с неофициалната поддръжка на протектори и кейсове за часовника. Макар и Apple разработчиците да не препоръчват ползването на аксесоари за защита (за разлика от iPhone/iPod/iPad), много хора в обществото на Apple потвърждават, че има достатъчно примери в реални условия при спорт и планинарство, където скъпият часовник има нужда от допълнителна защита.
Въпросът ми е с кого мога да се свържа и да си платя услуга за поставяне на протектор? В България доста фирми продават протектори, но не желая да експериментирам на своя глава, тъй като видях достатъчно примери където поставянето е доста по-трудно от това за iPhone и изисква опит, както и тествана марка протектори, които не се чупят, отлепват и т.н. Искам да поставя протектор, който е само за дисплейя, не цялостният вариант. В София има доста фирми, но аз живея във Варна и ако се наложи мога и да го изпратя с куриер.

Пример за стъклен протектор, който покрива ръбовете на дисплейа и лепилото покрива цялата равнина (няма субтитри):
https://youtu.be/LrfAlnPStGY?t=139

Последна редакция: 12-05-2020, 19:28:07 от Enigmos


MacBook Pro 15" (2017, Touch Bar)
iPhone XS Max (256 GB, Gold)
iPhone SE (16 GB, Gold)
iPad Air (32 GB, Silver)
Watch Series 5 (32GB, Space Black Stainless Steel)
back to top

ProstoAZ

Не ти трябва протектор.

По същия начин и аз треперих, вече две години нямам и драскотина, да не говорим за друго:)

iMac "Core i5" 2.8 21.5-Inch (Late 2015), 8 GiB
MacBook Air "Core i5", 13', 2017, 8 GiB
MacBook Pro "Core i5", 13' Mid-2012, 16 GiB
iPhone8 /64 GiB
iPhone8+ /64 GiB
iPad air 2019 /64 GiB
iWatch S3
back to top

Adamov

@Enigmos, много добре си решил да си сложиш протектор. Аз лично ползвам това:

http://www.screenknight.com/apple-watch-series-4-44mm-screen-protector-military-shield/

Само че мойто е комплект от 6 протектора. До сега съм ползвал само един. Обхваща целия екран до алуминиевият корпус и е страхотен. Хем ти е защитен екрана, хем не личи, че има протектор.

Има видеа как се слага. Изглежда, и е лесно. Моя като го сложих беше вечерта. Имаше 3-4 балончета въпреки, че се стараех супер много. Реших обаче да го оставя за през нощта. На сутринта протектора беше дръпнал всичкия въздух от балончетата и в момента изобщо не си личи, че има протектор.

Ако решиш сам да се опиташ с удоволствие ще ти изпратя един.

Apple Mini 2014
Apple MacBook Air 2017
Apple iPhone X
Apple Watch 5
Apple iPad 7th gen
Apple Music
back to top

Enigmos

Решението е открито и вече съм с поставен протектор и идващ към него кейс! Ако някой се интересува за свой часовник, нека прочете следващите редове и се надявам примера да ви е полезен! За моите съграждани от Варна, насочиха ме за инсталация на протектори към Пласто сервиз (двата инженера, които работят към Samsung сервиза). Не знам дали нарушавам правилата, не го казвам за да правя реклама, просто хората са професионалисти и свършиха перфектна работа и то бързо!
Сега към самото решение. Тъй като бях прочел и прегледал какви ли не протектори, цялостни, частични, и т.н. ще ви кажа защо се спрях на Whitestone Dome Glass. Преди това ще разгледам вариантите:

  •   ⌚Кейсове, които покриват и дисплей-а - твърдо НЕ (бях с такъв) - не само, че дисплей-а през фолиото му изглежда все едно е някакъв евтин смартчасовник купен от AliExpress, но в момента, в който се запоти дисплейя се зацапва не само отвън, но и отвътре и става мътен, а тъч контролите губят чувствителност.
  •   ⌚Протекторите - има евтини фолиа за 10 - 20 лв, има и по-скъпи, стъклени за 35 лв и нагоре. От проучванията, а и от личен опит със стъклени за iPhone трябва да ви кажа, че стъклените наистина пазят от по-сериозни шокови удари, като това което става е че се начупват абсорбирайки шоковата сила и по-този начин дисплей-а остава невредим. Така си спасих на 2 пъти iPhone-а и знам, че работят! Относно чувствителността и качеството на картината, мога да кажа, че спрямо първите модели преди години, стъклените са далеч по-тънки и няма нито да забележите разлика на външен вид, нито на чувствителност на тъча. Не мога да твърдя, че няма качествени протектори с фолиа, но знам, че те предлагат по-слаба шокова защита.
Накрая стигаме и до конкретният избор на продукт. В случаят проблемите за много от нас са известни - протектори с лоша видимост/чувствителност или протектори, които се отлепят дни след като са инсталирани. При стъклените основните проблеми са, че се начупват или при поставянето или при експлоатация. Няма идеален вариант, но след като гледах доста специалисти, които правят ревюта на маса протектори, стигнах до извода, че Whitestone Dome Glass е доста успешен продукт, поради факта, че стъкленият протектор не понижава качеството на картината, не се губи чувствителност и при правилна инсталация седи като покрива почти до ръбовете на дисплей-а. Основното му предимство спрямо проблемните протектори, които се разлепят е, че ползва UV залепващ гел, който не само покрива краищата на протектора, но и цялото тяло на протектора с дисплей-а, като не оставя слабости за разлепяне. Технологията е една от малкото, които при облъчване с UV лампа заема леко заоблена форма, за разлика от старите, които са негъвкави.
Разбира се, идва момента и с цената. В момента на закупуването му от Amazon UK цената му беше £31.40 или 69 лв (без доставка). Разбира се в зависимост от магазина и начина на доставка, цената може да варира, като смятам, че цената която платих е по-висока от нормалното, но беше една останала бройка. Много хора ще кажат, че това е глупост и има по-евтини варианти. Истината за мен е, че да спестиш 20 - 30 лв, за нещо което предпазва часовник започващ от 900 лв (в моят случай със Stainless Steel 1756 лв) е като да вземеш Tesla S и да си носиш дърва за вилата, щото не ти се дават пари за фирма за пренос.  Инсталацията си я платих, но тук си е личен избор. Смятам, че е прекрасно обяснено в упътването и има упътващо видео в YouTube, където ви го обясняват като на американци от Тексас. Smiley

Отговорът ми се получи доста голям, но искам наистина да покрия нещата в детайли и да ви дам позицията си след доста изгледан и прочетен материал. Разбира се, времето ще покаже, дали протектора наистина е устойчив. Завършвам със снимки от различни ъгли да видите как изглежда протектора с и без кейса (който идва в комплекта) както и как изглежда с две верижки (кожена и спортна на Nike):

Цитат
Whitestone Dome Glass опаковкаСнимки без кейс (кожена)Снимки с кейс (кожена)


Снимки с кейс (спортна)Последна редакция: 22-05-2020, 18:45:52 от Enigmos


MacBook Pro 15" (2017, Touch Bar)
iPhone XS Max (256 GB, Gold)
iPhone SE (16 GB, Gold)
iPad Air (32 GB, Silver)
Watch Series 5 (32GB, Space Black Stainless Steel)
back to top

faire

Протектор на телефона разбирам, най-малкото да не се драска от всекидневни неща..
Ама на часовника със сапфирено стъкло - защо? Дори да се появят някакви микродраскотини, ще са незабележими, а и този часовник няма да го пазиш за поколенията. 5 г. макс му е живота и толкоз.. Аз лично ги сменям през 2-3 генерации, стария отива по веригата с родата, а вече като наистина му дойде времето - просто го продавам.
Според мен няма смисъл да му робуваш и да го мислиш толкова. Колкото и да не личи, че има стъкло, с времето ще проличи по краищата а и чувствителността на дисплея винаги намалява.
Ползвам AW от Series 0 (gen. 1) и досега не помня да съм имал значителни одрасквания/ожулвания, пък камо ли пукнат дисплей или нещо по-сериозно.
Но ти си решаваш де..

The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.
back to top
« назад напред » Страници: [1] | Нагоре
0 Членове и 1 гост преглежда(т) тази тема.
 
Отиди на: