bluesky

Действително, Новото Apple Pro е трепач отвсякъде, и ще бъде Наша следваща Цел, въпреки цената си.

Дотогава, лично Аз, ще правя всичко възможно, за да се използват все още големите ресурси на Apple Pro 5,1.

Поради уникална Ниша в Бранша, (която може би открих..., скръстете палците...), от възможните, дори стандартни възможности на Apple Pro 5,1, (а защо не и Apple Pro 6...), засега използвам едва няколко десетки процента...

И така ще се кара, докато се скочи на Новото Apple Pro.
Без да забравяме - ..."...Човек предполага, Господ разполага..."... Имайки впредвид тоталното изтрещяване на навалицата в Световен мащаб, купуваме пуканките и се настаняваме по-удобно...

Шоуто продължава... с Новото Apple Pro - къде-къде по-луксозно...
back to top

Пиф

bluesky, абсолютно си прав за новото Про. Много ми радва окото, дизайнът му е страхотен.
А в 5.1-то има още хляб определено, особено двупроцесорното все още е в графата на "дЗверовете".

Инъче по темата - справих се rEFInd-а, може да описва буудлоудерите по доста начини (име, ID, път ..... ), преди беше по име, сега е по ID и е ОК.
НО има друг проблем, често при старт на Windows 10 машината зависва - съвсем в началото, излиза синьото джамче, но под него не се появяват търкалящите се точки ...  и така стои до безкрай. Примерно от 5 старта, 1 зависва. rEFInd-а не е причина, пробвах да го махна, както и дисковете с всички останали ОС-и - не се променя.

Четох, че проблемът е заради инсталацията в EFI mode, някои препоръчват на Pro 4,1-5,1 Windows да се инсталира в Legacy mode, всичко друго в EFI.
Ще трябва да започвам отначало ....

Последна редакция: 18-05-2020, 20:39:45 от Пиф

back to top

Пиф

Май открих работещотото решение. Стъпките са следните:
1 - Махам всички дискове без 2 - на диск 1 е HighSierra, на диск 2 ще слагам Windows. Двете видеокарти си остават.
2 - Стартирам HighSierra, пускам BootCamp, слагам инсталационно DVD с Win 7 x64, посочвам диска на който ще слагам Уина
3 - Следва си рестарт и инсталиране на Уин 7. По време на инсталацията преформатирам диск 2, като изтривам двата дяла създадени от BootCamp и задавам целия диск за място за Уин-а, без да го цепя предварително.
4 - Инсталира си се Уин 7, после без излишни рестарти и никакви инсталации на драйвери и каквото да е от Apple, тикам диска с Уин 10 и от Уин 7 му давам ъпдейт. Последното става от работещия Уин 7, не чрез буутване от диска с Уин 10.
5 - Инсталира си се Уин 10, след това слагам драйверите от Apple по начина от т.3 от първия ми пост. Едната видеокарта и давам Disable от диспечера на у-вата.
6 - От там нататък всичко си работи, ъпдейтва и т.н.

Няма го проблема със зависването при стартиране на Уин10. Всъщност, цялата врътка с ъпдейта е за да накарам Уин10 да се инсталира в Legacy Mode, което по друг начин не можах да направя. За буут мениджър пак използвам rEFInd, като явно по този начин на инсталиране (предполагам заради Legacy Mode) изчезва и досадния момент с поява на дублирани по име буутлоудери.

Преди да започна цялата галимация опитах тест със стария Уин 10, инсталиран в EFI mode, дали има значение кой диск на кой слот е закачен. Тъй като реално на мака има 3 ОС-и (HighSierra, Windows 10, CentOS 7) забелязах, че проблема със зависването на старта на Уин 10 се получава само при наличието на диска с HighSierra, махна ли него - проблема изчезва. Другите дискове реално не влияеха, затова оставих само HighSierra и Windows 10. Опитах всички комбинации от слотове, подобрение не се получи. Най-зле (най-много зависвания на определен брой стартирания) беше когато и двата диска са на местата на DVD-тата. Там от 6-7 опита за старт, успяваше да тръгне 1 път.

След инсталацията в Legacy Mode, няма никакво значиние местата на дисковете, не е зависвал старта на Уин-а нито веднъж.

Последна редакция: 26-05-2020, 20:54:19 от Пиф

back to top
« назад напред » Страници: 1 [2] | Нагоре
0 Членове и 1 гост преглежда(т) тази тема.
 
Отиди на: