picklenose

Колеги,

чудя се какво да си купя до към 500лв за слушане на музика основно от компа Smiley

Навремето се гледаше кабела да е дебел, което в повечето случаи гарантираше добър звук. Сега гледам, че технологиите са се насочили към безжични модели.

Дайте идеи кое си струва. Искам хубав звук, не ми е важно да дъни така, че да изгоня съседите от блока Smiley

Може би и лаптопа е важен - MacBook Pro 2011. В момента слушам само от Apple display 27 inch и съм му свикнал, но бях на гости при един приятел и си припомних как звучи музиката Smiley
back to top

bluesky

От няколко години в Студиото Ни се използва Аудио Система Logitech z906 - 5+1 System, жична (между Машината и Системата връзката е оптически кабел).
Между елементите на Системата - стандартни (двойни) аудио кабели.
Системата обезпечава изключително качествен звук (за компютърна Система).

Сега май Logitech z906 - 5+1 System предлагат и двойна мощност на същата си система - вече 1000 W.

Мощната Система Ти гарантира по-сериозно усещане, дори да слушаш тихо. Заложи на мощна Система, според Мен. (преди да монтираме APS защита, Logitech z906 - 5+1 System издържа и не един и два токови удари - и то в столицата, благодарете на мутро-ийюдаизма в булгаристан...).

За жични Системи - препоръчвам Logitech - и то най-високия и Клас - Logitech z906 - 5+1 System.

Последна редакция: 20-01-2020, 18:58:32 от bluesky

back to top

bocho

Дали можете да дадете съвет и за добри не-съраунд/система варианти за същия бюджет? Smiley  Имам предвид две колони (2.0?)

Благодаря предварително.

Apple newbie, но фен.
MacBook Pro 15" 2019
back to top

iKo 

Дали можете да дадете съвет и за добри не-съраунд/система варианти за същия бюджет? Smiley  Имам предвид две колони (2.0?)

Благодаря предварително.

Aз ползвам тези, и съм много доволен

https://avelectronics.bg/index.php?_route_=Bose%20Companion20-компютърни-тонколони

 iPhone XS Max Black  iPad Air 16 GB WiFi & Cellular Silver   iPad mini 3 16 GB WiFi & Cellular Silver  Beats Mixr High-Performance Headphones  MacBook Pro 13" Retina Display  iPod Nano 16 GB Gold Edition  Apple Magic Mouse 2  iWatch S2 
back to top

bluesky

Bose Companion 20.

Bose като Марка е доста добре позиционирана и реномирана.

Bose Companion 20 бяха всъщност и един от "претендентите", които разглеждахме, преди да закупим компютърна аудио-техника.

Звукът, който Bose Companion 20 "вади", е учудващо богат. (Постигат го най-вече не на базата на електроника, а на специален акустичен тунел, скрит в колоните им).
(Предполагам), така постигат и определено наслагване на звук с леко забавяне по Време, т.е. по Период/Фаза, което гарантира леко, незабележимо "ехтене". (Моя версия, не задължавам никого с нея).

Bose, специално при Мен, "изгуби" и бе предпочетена Аудио Система Logitech z906 - 5+1 System.
Една от основателните причини, специално за Мен, бе, че Bose упорито отказват да дадат РЕАЛНИ ТЕХНИЧЕСКИ Данни, какво могат техните колони, (в Херци и МегаХерци), нито в Техническите характеристики на изделията си, нито в Сайта си.
Ако от тогава нещо се е изменило, с радост бих ги сравнявал с други Фирми, които подобни данни, според Мен, задължителни, (други Фирми) охотно посочват.

Откъм визуален Дизайн, Bose определено печелят, а елегантното цилиндърче, с което на практика много плавно и елегантно се регулира Звука, (т.е. изпълняващ ролята на потенциометър), е доста функционално.

Ако Колегата ще държи Колонките си наблизо, например на масата, на която използва ЛапТопа, по мобилност и подвижност, Bose ще са в синхрон с Преносимият Компютър (Колонките не са големи по размери).

В Нашия случай, поради стационарност на Компютърните Станции, 5+1 колонки на Аудио Система Logitech z906 са акустично-стратегически пръснати из помещението, плюс СубБуттер, коляма кубично-квадратна Колона за под масата.
Така за разлика от звук, идващ само от две колонки, Logitech z906 гарантира Surround Sound Speaker System от общо 6 източника.

Негативите - стационарност, много кабели в сравнение с Bose.
Позитиви - по-мощен и по-богат Звук, на съпоставими цени. Изчистените линии на Bose принесени в полза на Звука. (Решихме, че Звукът Е ГЛАВНОТО за една Аудио-Система, и не Дизайн трендът).
Звукът при Logitech z906 се регулира или дистанционно с помощта на малко Устройство за регулировка, или ръчно с помощта на потенциометров цилиндър-ръчка, монтиран в конзола с приятно мерцаещи оранжеви светодиодчета, указващи ниво на Звука и още куп други данни.

Позитивите за Bose - вместо черен антрацит цвят, (Logitech z906) - почти бели, на практика сиви, сребърни, (silver), изчистени линии, по-подходящи за настолна маса, по-добра мобилност (за Лаптоп (?)).

Това е Моето виждане за "+" и "-" за тези конкретни аудио-системи.

Последна редакция: 21-01-2020, 19:41:43 от bluesky

back to top

thebrainless

Имал съм вземане даване с това Bose, ако човек е леко непретенциозен стават за слушане, но цената лично за мен е повече от нелепа за качеството. Тук съм длъжен да спомена, че изобщо не харесвам Bose и като цяло съм много предубеден за техните продукти.  Нещо от тази група https://www.muziker.bg/creative-gigaworks-t40-series-ii много добър звук.
Предложение от форума ни, което е наистина страхотен избор на добра цена http://www.apple-bg.com/index.php?topic=24372.0 , може да погледнеш и следващите им предложения от тази серия, не не съм сигурен дали ще се вмъкнеш в тези пари. Бюджета не е малък за колонки за компютър, може да потърсиш студийни монитори има Yamaha, KRK, M-audio, Alesis...
Например https://www.musicworld.bg/bg/m_2460000/i_57024/M_Audio_AV_32.html
нещо с по-интересен дизайн
https://dice.bg/edifier-e25hd-luna-hd-bezzhini-bluetooth-audio-spiykari-cheren-item39185/
Успех! 

Последна редакция: 22-01-2020, 12:56:15 от thebrainless


Stay hungry. Stay foolish.
back to top

bluesky

Само да добавя - когато търсех Аудио-Система за Компютър, нямаше подходящи предложения за Harman Kardon Soundsticks, и изборът падна на "по-инженерния" вариант на Logitech, от който съм изключително доволен.

Yamaha, за съжаление закриха отдела си за компютърно аудио-оборудване. Един техен вариант, много качествен, остана на един остров, заедно с всичко (материално), което Човек може да понатрупа за 8 години Битие...

Обратно към Темата - Harman Kardon Soundsticks ОПРЕДЕЛЕНО СИ СТРУВА всяка стотинка!
Феноменален Дизайн, Супер звук, алтернативна Класика в най-добрите традиции!

Благодаря на thebrainless, че Ми напомни, какво бих намерил и сега, само заради удоволствието от неочакваната, алтернативна еферия!
Символизира и формата, по която реално тече Ефира - т.е. Моделът на Сътворението ще го имате на масата Си - един отличен Избор.

back to top

picklenose

след посещение на технополис за да чуя на живо как звучат повечето колонки за лаптоп 2.0 и 2.1 мисля,че звукът от apple thunderbolt display 27 inch е мнооого приличен.

Въпреки това ще се насоча към harman kardon.
back to top

thebrainless

след посещение на технополис за да чуя на живо как звучат повечето колонки за лаптоп 2.0 и 2.1 мисля,че звукът от apple thunderbolt display 27 inch е мнооого приличен.
Ибаваш са! То в технополис какво изобщо си чул, освен някакви страшни боклуци...
Забивай Harman Kardon-а, за повече от 10 години ползване, не съм съжалил за момент, че ги имам. Колко бой и купони са видяли и нищщо им няма.  Според мен офертата от форума е повече от добра, ако не са продадени.

Stay hungry. Stay foolish.
back to top

bluesky

технополис - анекдотополис Grin
back to top

picklenose

технополис - анекдотополис Grin

нямам толкова място на сегашното бюро. Замислям се по-скоро за harman kardon aura studio 3 която изглежда интересно, но не звучи добре колкото Harman Kardon Go and Play Mini. Та мнооого се чудя още, но определено трябва да е нещо компактно от този тип All in one, а не 3 части и кабели..
back to top

bluesky

Тебе виднее...

Моето скромно предложение е да мислиш по-широко - направо скачай на по-голяма маса. А ако тя, масата, се нуждае от по-голяма стая, увеличавай пространството около Себе си.
Така, естественно, би могъл да стигнеш до Идеята, че се нуждаеш от къща, или апартамент от 600 квадратни метра в центъра на града, с панорамно изложение... Grin

Така разсъждавай... (говоря напълно сериозно). И когато имаш План, дори да не сработи незабавно, имаш възможност да се движиш в правилно направление.

Обратно към конкретиката - компактното Устройство е удобно, обратната страна е Стерео Ефекта, който ще бъде лимитиран от две колонки, (високоговорителчета), близко разположени едно до друго.
back to top

picklenose

Някой ползвал ли е продукти на тази марка ?
https://www.amazon.com/Audioengine-Powered-Bookshelf-Speakers-Walnut/dp/B01MFD7N5T
back to top

bluesky

Идеята за "аналог" е добра.

Откри ли някъде какви честоти са способни да репродуцират...?
back to top

picklenose

Ще взимам Harman kardon-a но не от форума защото колегата изобщо не отговаря.

Чух ги на живо и съм очарован. Ще търся нова маса явно Cheesy
back to top
« назад напред » Страници: [1] 2 | Нагоре
0 Членове и 1 гост преглежда(т) тази тема.
 
Отиди на: