HQ

Здравейте, модифицирам си батерията (която е неоригинална от ибей), искам да видя има ли начин да извадя клетките но електрониката да лъже лаптопа че има батерия за да не ми работи процесора със занижена честота заради липса на батерия.
Пробвам всякакви варианти, засега няма особен резултат, ако се получи ще пиша. По принцип клетките са леееко надути или само една от тях, ще са ми излишни ако някой може да им намери приложение ги подарявам.
Интересното е че на оригиналната батерия имаше 6 клетки плътно а тази има 3 големи и разстояние отвсякъде.
back to top

HQ

с премахнати клетки отчита 100% заредена батерия, всичко ок докато не се обърне към нея след което лаптопа изключва Angry
някакви идеи какво да сложа например да отчита 0% и да не се обръща към нея?
back to top

HQ

няма начин, пробвах с изолирани кабели, с всичките накъсо дори отрязах термо резистора все едно и също. Дискутирано е и преди, освен тъпите обяснения на епъл защо са решили да орежат мощността когато няма батерия никакво решение на проблема.
Ще си изобретя кух капак за дупката на батерията и другото ще го изхвърля.
back to top

HQ

Весела коледа!
Малко късно се сетих че мога да свържа 12V адаптер към 2 делителя на напрежение и да подам 12 8 и 4V на кабелите за клетките и да имитирам батерия. След като се надуе следващата, ще пробвам, сега го готвя за дълго пътуване в чужбина и нямам време да експериментирам.
Проекта не е прекратен а отложен!
back to top

HQ

Здравейте, дойде новата батерия - 40лв и две седмици от алиекспрес.
back to top
« назад напред » Страници: [1] | Нагоре
0 Членове и 1 гост преглежда(т) тази тема.
 
Отиди на: