ockac23

Здравейте,

По време на пътуване в ЕС имахме проблеми с data roaming-a на два телефона iPhone 8 и Х с iOS 12. Проблемът се сестои в това, че често телефоните губят data connectivity, текста на status bar-a замръзва на примерно Vodafone UK 3G, след което, за да имаш отново нет на телефона, трябва да се дадеш manual search, да се избере друга мрежа от настоящата и после да се върнеш пак на същата. Чак тогава нета тръгва и се появява Vodafone UK LTE, но пак временоно за няколко часа, до следващата такава манипулация. Мислех, че е само нещо проблем с моя телефон или карта, но се оказа, че и други мои познати са имали такъв проблем и при iOS 11 и 12.
Моля споделете впечатления ако имате. На какво може да се дължи, много е досадно. Преди месец и в Гърция имах същия проблем. Няма как да е било случайно съвпадение или проблем с мрежите, защото хората с андроид телефони нямаха проблема.

iPhone 8
back to top

OXYGEN

Аз съм в Гърция по цяло лято.
Картата ми е на Теленор (ако има значение). До скоро бях с iPhone X.
На Водафон Гърция избягвам да се връзвам, защото може би както описвате, дори и да ми показва 3g или 4g, нет реално почти няма. Аз го отдавах на конкретната локация.
Cosmote нямали договорка с Теленор и тях изобщо не мога да ползвам, въпреки, че сигналa им е най-силен където се намирам.
Затова винаги избирам Wind. Обаче правя следното - първо ръчно избирам този оператор, след като се върже и видя, че има нет, пак сменям на авто и телефона си остава на Wind.
back to top

ockac23

И аз забелязах, че на wind са най-стабилни нещата.
А иначе също пътуване с кола и въобще придвижване някак провокира проблема с data connectivity.


Sent from my iPhone using Tapatalk

iPhone 8
back to top

Fifata

iPhone 7,8,X в Гърция на Vf нещо си или там как се води тоя оператор и нямам никакъв проблем. Нито с 3г, 4г, разговори и каквото и да е за 7 дни в Гърция.

П.с. сега видях, че въшност VF e сигурно водафон и съм супер доволен от тях в Гърция.

Iphone 6 Neverlock
Iphone SE
Apple AirPort Time Capsule 1st gen
Apple Airport Express 1st gen
Apple TV 3
iWatch 42mm Midnightblue Gold
iMac 27 5K i5 3.5GHz, 32GB
back to top

ockac23

Vf GR е Vodafone GR, с него в Гърция имах много рядко мобилен нет и то само за кратко на LTE. Мине ли на 3G - край, трябваше да търся ръчно пак друга мрежа или същата отново да я намери.  С wind по-рядко имаше проблеми, поне при мен, iPhone X с карта на Виваком.

iPhone 8
back to top
« назад напред » Страници: [1] | Нагоре
0 Членове и 1 гост преглежда(т) тази тема.
 
Отиди на: