LyubomirBenovski

Здравейте,

Парите за iMac са събрани, но искам да попитам дали мога да си поръчам от UK или DE? Защото излиза с около 500лв по-евтин?

Благодаря Smiley

back to top

kocetokz

По принцип може всичко, но много се съмнявам цената да е по-ниска ако става въпрос са нов Мак.
Ти искаш да го купиш от apple.de/apple.co.uk? или втора ръка от amazon/yahoo?
back to top

LyubomirBenovski

Ами ако направя една и съща конфиргурация в istyle.eu.bg и в юкейския apple, разликата в цената е 500лв Smiley точно за това питам, но май в сайта на apple uk не виждам опция да шипват до България Smiley
back to top

kocetokz

Абе и аз проверявах точно това, все пак там има и данък нали знаеш( между 175 и 225 паунда)? Ако ти е изгодно, шипни си го до адрес в Лондон. Пълно е в фирни които доставят пратки от там.
Аз през GGBG пазарувам и си плащам VIP при който те внимават с пратките и ги транспортират в специални контейнери.
2лв/кг от Лондон е.
back to top

LyubomirBenovski

Супер, много ти благодаря, ще потърся Smiley Приятна вечер Smiley
back to top

faire

Няма проблеми с поръчка от Епъл стор ЮК. Аймак прото ми е вече на адреса там, но го чакам след нова година..


Sent from my iPhone using Tapatalk

The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.
back to top

kocetokz

Значи действително излиза по-евино да се пазарува там?
back to top

faire

Да. Тия тука ни мислят за балами... Единственият + е ако имаш фирма и искаш да го ползваш най-малкото като разход. Също, че гаранцията тук е 2 г. (но ако е на юрид. лице май е 1). Аз за аймак про си закупих епъл кеър (3 г гаранция), защото си е направо без пари като се има предвид машината колко е..


Sent from my iPhone using Tapatalk

The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.
back to top

Пиф

Здравейте,
може ли малко светлина да хвърлите върху проблема....
Никога не съм купувал от чужд стор. Значи, до колкото разбрах - избираш някоя фирма (като цитираната по-горе), която има регистриран адрес в съответната държава, плащаш им на тях, те си поръчват стоката от съответния стор до тамошния им адрес и ти я носят до България. Така ли е?
А оскъпяването заради такси, преводи и комисионни не обезсмисля ли цялата процедура?
Ами гаранцията, на чие име е - на тяхно или твое?
Изобщо, ако може някой, който има опит да обясни малко по-подробно.
back to top

kocetokz

Фирмите за доставка имат адрес и ти дават номер който го вкарваш в адреса. Купуваш си сам и избираш да ти го доставят до адреса в Лондон например.
Но конкретно тази компания може да купи вместо теб ако не ти се занимава. те отиват и купуват артикула който ти поискаш. Лесно е но струва някакви пари допълнително ( не знам точно колко, може би е % от цената).

Ако ти го купуваш онлайн всички документи са си на теб. Ако е през тях вече незнам как става, но при Apple това не е от значение нали!

Пример:
Купувам си нещо от ebay.co.uk и delivery адреса  е в Лондон, има пощенски код и в вторият ред на адреса съдържа следното: GGBG 8914
номера е твоя абонаментен номер в компанията.
При доставяне на стока те уведомяват че имаш доставка.

Уйкенда буса им тръгва за София и в Четвъртък е тук, получаваш писмо че можеж да си вземеш стоката, цената е 1.99 лева на всеки започнат кг.
Теглото е за всички пратки а не индивидуално. Т.е. ако имаш 4 пратки, сумира се общото им тегло и така се плаща.

Аз доста често си купувам разни неща от немския Лидл когато тук вече ги няма, защото онлайн сепродават целогодишно там.


Надявам се да ти се проясни!
back to top

ProstoAZ

На мен ми се проясни. Никога не съм го ползвал това, но мисля да започна.

Въпросът е да препоръчате най-добрия сайт... Аз съм чувал само за гъбко или нещо подобно беше.

Второ, за какви стоки излиза най-изгодно да се взима оттам?

Иначе, ако разбирам правилно, стоките на Запад са по-евтини и по-качествени, защото са за техния пазар, а не за нашия...

Smiley

iMac "Core i5" 2.8 21.5-Inch (Late 2015), 8 GiB
MacBook Pro "Core i5" 2.5 13" Mid-2012, 8 GiB
iPhone6 /64 gb
back to top

kocetokz

Здравей,
аз използвам GGBG.bg те са с по-ниски цени от Лондон до тук и имат VIP където по-чуплива техника се превозва в контейнери и се пази много внимателно.
Купуваш си каквото поискаш и от където поискаш, стига да се прелага онлайн.
Ако няма такъв вариант тези пичове купуват вместо теб, казваш им какво и те ходят и ти го вземат.
Проблемът в е гаранцията и как ще се оправяш при такива случаи.
Аз си пазарувам от ebay.co.uk, а също така и от немския ЛИДЛ където цените са по-ниски и всичко което тук идва веднъж в годината там се предлага целогодишно онлайн и дори с намаление понякога.
Този сайт който ти дадох, с тях можеш и от САЩ, само че те вземат %20 от стойността + 10$ на кг. но ти не се занимаваш нито с митници нито с данъци, получаваш си стоката в склада им.
back to top

faire

От САЩ не си заслужава да се пазарува. Като се сложат 20% ДДС (+ евентуално мито), цената идва като тази в ЮК или даже по-висока. Това са ми наблюденията за повечето техника, която съм купувал през последните 3-4 години (вкл. обективи за по 3-4 бона). Най-добре си е твой човек да ти донесе нещо преносимо.
А иначе с тия цени на габко (2.20/кг, с цели 20ст. повече от ггбг) човек може да си пазарува и безалкохолни напитки, които тук ги няма налични Smiley
Аз досега нямам нищо развалило се, което да ми е дошло от ЮК или Германия. По принцип гаранцията важи в страната на покупка, но не е точно така като сме в ЕС. Трябва просто упорство и писане насам-натам по централите. В абсолютно краен случай, преглъщаш доставката до ЮК/ДЕ за дадена развалена стока, а за новия (или поправен продукт) пак даваш адреса на фирмата доставчик. За проблеми с дребни неща от Амазон директно ми връщат парите, като разберат, че не съм в ЮК Smiley В Ибей все по-рядко пазарувам. Голям риск е там и често има някакви проблеми. И днес имах перипетии с един унгарец, който искаше 40 лири доставка за 300 гр продукт и като му поисках доказателство за платената доставка ми отмени поръчката. Взе си негативния фийдбек, но все пак не обичам да си губя времето с подобни неща.
Доставчик фирма си избери според това на коя офиса ти е по-удобен, а не на база 20ст. по-евтино кг-а. Всичко се пази, нямаш нужда от ВИП услуги. Е, ако продавачът ти е пратил стъклария в найлонов плик, още до адреса в Англия ще е станало на сол..

The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.
back to top

kocetokz

Faire,
имам усещането се твоят пост малко компроментива това което аз пиша. Имай впредвид че аз не предлагам нито рекламирам а споделям от своя опит.
Относно доставката от САЩ, ти възможно не си прочел това което аз споменах. 20% +цената за кг доставка е всичко което се плаща. Няма мито или ДДС. Клиента плаща цената и получава дтоката си в склада или доставена до адреса. Въпросът отдавна го проучвам и достигнах до мисълта че те доставят от САЩ до Лондон стоката ( в UK ДДС е 20% /ако се плати/, но ако стоките минат като лични вещи не се плаща нищо). Колегите ми поръчват от САЩ през тях и нямат допънителни разходи.
Аз от САЩ поръчвам само пред мои хора понеже често пътуват.

Освен гореспоменатите компании има и много други по-известни или неизвестни, но стоките за всички тях ги доставят почти едни и сющи камиони, те си шерват транспорта, това е факт.
Тазликата е съвсем малко в цената и аз работя с тях понеже склада им е близо до мен. Нищо преимушество не ми дава тази компания.
back to top

ockac23

GGBG разпечатват ли стоката при получаване там? Има ли такава практика?

iPhone 8
back to top
« назад напред » Страници: [1] 2 | Нагоре
0 Членове и 1 гост преглежда(т) тази тема.
 
Отиди на: