Страници: [1] | Надолу Начало - MacOSX x86 - HP Elitebook 850 G1 с High Sierra и Windows 10 (Прочетена 2065)

amxcs

Здравейте,
първо поздравления за хубавия форум, не знам как не съм го видял до сега, но вероятно, защото все на английски търсех информация.
До сега съм бил с AMD и все съм имал ядове с MacOS, на всичките ми конфигурации съм го подкарвал, е така за спорта, но за не повече от няколко дни, защото все някой път е имало някакъв проблем и съм се отказвал.
На скоро си взех лаптоп втора употреба, но този път проверих на какъв би вървял MacOS и се спрях на HP EliteBook 850 G1.

Параметрите са:
CPU: i5 4300U
GPU: Intel HD Graphics 4400
RAM: 8GB 1600Mhz
SSD: 512GB
Display: 1920x1080
Wireless: беше Intel Dual Band Wireless-AC 7260, смених я с Atheros (модела го нямам в момента)

Следвах този tutorial, първо записах El Capitan. Стана от първият път без никакви проблеми Shocked, разцъках набързо, всичко работи перфектно без звука. Почна да ме гложди мисълта да пробвам с последната версия и записах High Sierra, отново без никакви яодве освен звука. Bootloader-a е Clover v2.4k.

Обмислям да си го ползвам, но искам да си оставя и Windows-a + High Sierra, но имам няколко въпроса, защото се забърках от 1 седмица четене.

1. Искам да оправя звука. Кодека е IDT92HD91BXX, един ден си играх със всякакви kext-ове, пачнати и изобщо всичко което намерих като информация, без успех, само 1 път го подкарах, но само на слушалки и микрофона работеше. Ще съм благодарен за малко помощ или насоки.
2. Не съм сигурен дали записвам правилно kext-овете, затова да попитам. Ползвам kext wizard с влачене на kext-a, след това Install и накрая Repair permissions и cache. За изтриване, трия направо от S/L/E.
3. На High Sierra файловата система е APFS, но четох, че може да се инсталира и на OS X Extended (Journaled), как е по-добре за SSD.
4. Как е по-лесно да се инсталира.. първо Windows 10 или High Sierra?
5. Как се слагат DSDT пачове?

Имам още няколко въпроса, но за сега това най ме мъчи.

Поздрави и благодаря за отделеното време.

back to top

arnold

Купи си няква usb саунд карта не се занимавай с глупости...Smiley

Real Mac mini
back to top

stankov.s

Имам USB звукова карта, която ба§каше и на Power Mac G4 и след това на кратко живелият Hackintosh ( после си купих iMac, което пожелавам и на теб ). Както и да е. Картата не прави §удеса, но свири ! Ако си от Пловдив, ще ти я подаря ! Само утре да е сетя да я издиря къде е.

MacBook PRO Late 2007 Happy user Smiley !
back to top

Tihichko

Привет, първо трябва да дадете инфо какво ви е дъното за да видим каква е звуковата карта. Clover може да пачне звука още при самото зареждане на машината, но за целта трябва да знаем каква е звуковата карта. Колкото DSDT.aml  ако правилно съм разбрал пачнатия DSDT.aml се слага в EFI дяла на който е инсталиран Clover - в папка ACPI - patched. Там се намира още една папка Windows в нея се постявят boot файловете от инсталиран Windows. Но това е по принцип ако първо е инсталиран OSX след това Windows. Колкото до звука можете с AIDA  да извлечете dadt след което да го пачните, ако е нужно. Но като знаете каква е звуковата карта, моята Realtek ALC889A  по  този метод:https://github.com/toleda/audio_CloverALC   Clover ще пачне звука още при самото зареждане на DTS SOUND+, DTS Studio Sound, High Definition Audio и няма да Ви бъде нужна звукова карта защото звука е перфектен. Успех и ако има нещо не изяснено от моя страна,не се притеснявайте да питате. Поздрави!Ех, сега видях,че става въпрос за лаптоп, принципно ги мразя, но......  ето тук : https://www.tonymacx86.com/threads/applehda-surround-sound-guide.133780/

Последна редакция: 04-04-2018, 22:27:09 от Tihichko


Уважавай старостта, тя е твоето бъдище!

Hackintosh Gigabyte EP 43-DS3 Mac OSX Yosemite 10.10.3 end Mavericks 10.9.5
back to top
« назад напред » Страници: [1] | Нагоре
0 Членове и 1 гост преглежда(т) тази тема.
 
Отиди на: