Страници: 1 2 [3] | Надолу Начало - MacOSX x86 - Въпроси на новобрaнец в OS X (Прочетена 11031)

IRON MAN

Искаш да кажеш че името на конкретен файл(снимка) е:
20190529ПланиниРилскитеезераDSC_45987

С AdobeBridge много лесно можеш да сложиш ключови думи,на много файлове едновременно.И после излизат при търсене със Spot.
back to top

bluesky

Да, Adobe Bridge е подходяща Програма, като Браузер, и не само...
навремето обаче не съществуваше... минали сме през "Кумулус", и прочее подобни Браузери... Тогава, поради по-слабата процесорна мощ, общо на Mашините, нямаше добра, "вечна" и надеждна алтернатива... после Adobe се наложи...

Да, Името на файла би било:

20190529 Mountains Lakes Of Rila DSC_45987 01C
              ^
              I
-----------I (space, празно поле)
back to top

IRON MAN

Като цяло ме запали по твоята идея и ми се струва добра.
(между другото whatsapp именува файловете по подобен начин)
Но какво печелим от запазване на оригиналното име?
В него какво ценно се крие?
За мен, единствено полезното нещо е че виждам колко кадъра съм навъртял на дадената камера.Но това мога да го видя и по други начини.
Като цяло търся максимално удачният вариант за преименуване на файловете така,че да може да се ползват на която и да е ОС.
back to top

bluesky

Здравей!

Запазването на оригиналният файл има смисъл САМО ако пазиш обезателно (в екстра "Албуми") и "снимките" така, както оригинално са правени, (освен манипулирането им по-късно), когато вече си ги преименувал, както на Теб Ти е удобно.

По-този начин би могъл да се върнеш назад във Времето, (по години или месеци), и да откриеш кога какво си правил... Или пък в преименуваните вече от Теб файлове, (ако се съдържа и оригиналното име на файла), би могъл лесно да откриеш и оригинала, (с Търсачка).

Някои, занимаващи се сериозно с фотография, пазят/снимат в някои нови Формати, които запазват доста специфични атрибути на фотографията, позволяващи невъзможни в миналото дигитални трансформации (например "Роу" Формат и пр...).
Т.е. предполага се, че като основа имаш всичко снимано в "оригинален" формат с оригинални имена, а всички наново преименувани Файлове са вече копия на този оригинален, първичен Албум.
back to top
« назад напред » Страници: 1 2 [3] | Нагоре
0 Членове и 1 гост преглежда(т) тази тема.
 
Отиди на: