Hacko_Prasko

според мен може да има юбилей, щото 23 е просто число. следват 29, 31 и т.н.

поздрави
нас

enjoying the mbp 17" late 2011
back to top

bluesky

Добър Вечер на Всички!

godo, благодаря Ти за уточнението около думата "юбилей".

Действително, имаме хубава Българска дума за случая, най-удачен вариант, в случая описващ конкретното събитие, би била думата "годишнина".
Думата "годишнина" не уточнява конкретна цифра, освен това Е ЧИСТО БЪЛГАРСКА ДУМА.

От друга страна, Ти се позоваваш на "википедия", което, Приятелю, е една публична медия, не дотам сериозна, дори, бих казал, несериозна медия, където всеки може да си пише, (и поправя), каквото си пожелае...
Освен това там се твърди, (и само там), че понятието е ийюдейско... Хе, хе, хеее...

Нека го смятат за такова... някои... Обаче, семитските култури са сравнително "млади" култури, на не повече от 3000 - 4000 години, което за цивилизациите, обитавали Земята, не е един продължителен период.

За сравнение - Българската култура, и то само най-новата и част, е поне на 10 000 години, и то вписвайки се в историята на Балканите... защото сме тук от палеолита, минимум...
За доказателство, може да видиш с очите си надписите, руните-писмо, (Линейно писмо "А" и Линейно писмо "Б"), както и рисунките на Нашата, Българска Цивилизация в пещерата Магурата... минимум 10 000 години и отгоре...
Т.е. - формално, Ние, Българите, сме имали писменност МНОГО ПРЕДИ КОЯТО И ДА БИЛО ДРУГА КУЛТУРА, в това число и преди младите семитски култури. 

В сравнение с тези 10 000 години и нещо... семитските култури, с техните 3000-4000 гоодини са далеч по-млади култури... и това автоматически ще се разпростира върху всички понятия, свързани с указаните култури, включително и частното понятие "юбилей"... защото Хората винаги са празнували, нали...

Още - Българският Календар, Оригиналният, е поне на 7 500 години - отново значително по-стара култура от източниците, които използваш ти.

В Български Тълковен Речник - един Документ, официално и морално признат от Българите, за думата "юбилей" няма ограничение за конкретни цифрови интервал, т.е. следва, че думата би могла да се използва в контекста, в който е употребена...

Би било прекрасно, ако дори думата "компютър" има Български аналог, използваем - това бе "изчислителна машина", но - не се наложи особенно - международно бе затвърден "компютър" и всички са достатъчно доволни.

Благодаря ти за интереса, всички научихме по нещо.

Около "тръбите и водата" - запознай се, ако ти е интересно, с Трудовете на великия австриец, (ариец), Шаубергер относно Водата и Законите на Потока.
Всичко има връзка със Свободната Енергия и определено си струва. Оказва се, че ако се къпеш, или евентуално пиеш вода, обработена по начин, по който Природата го прави, (принципите на планинския поток), ще бъдеш много по-здрав, енергизиран и "облят" с Жизненост, Оргонна Енергия, (енергията на Всемира).

Предвид интереса към Заппер -3, просто се чувствам задължен да го публикувам, скоро ще го направя.
 
Колегата Ни Наско-Праско използва един свещен език - езика на Математиката - който е направо "разговор с Бога" - от този точен и ясен език едва ли има по-достоен - когато се изразяват ТОЧНИ НЕЩА, които не подлежат на много-пластови и неточни тълкувания - ЯСНОТАТА И КРАСОТАТА НА МАТЕМАТИКАТА напълно се проявяват тогава, ЗА ТОВА - адмирации и поздравления!
back to top

godo

Няма проблем. Ако имаш нужда от помощ с думите пиши пак.

Кажи как върви ВИК работата, изглежда има повече успех от дизайн студиото:).

iMac 27" 2011
MacBook Pro 15" Retina Late 2013
iPad Air
iPhone 6S
back to top

bluesky

Добър Ден на Всички!

Да, за Темата действително всичко е наред, Колега godo.

Ти обаче определено... ха, ха, хааа... имаш, (твоя израз - "проблем"...).
Засега явно не си прочел Отговора Ми, или напоследък не схващаш Характера на Темата.

Ще обясня пак, естественно, на всеки Колега, който се интересува.

Тази Тема споделя конкретен Опит, в някои аспекти на едно Дизайн Студио, и всички съпътстващи го, орбитиращи въпроси. Това е, което Ние сме направили, и начина, по който ние го виждаме.
Споделеният Опит би могъл да послужи и на други, които имат сходни въпроси за решаване, за да използват като вече познати, стъпките, по които Ние сме преминали, или навреме да не правят същото, ако пътят, който Ние сме избрали, за тях е неподходящ.

За много Българи, (имам конкретни наблюдения), относно въпросите в някои аспекти на Общуването определено има какво да се желае.
По-качественото Общуване и Споделяне на Опит, (всеки "знае", правил е нещо) е от важно значение, за да се развива ВСЕКИ за себе си, както и ВСИЧКИ ЗАЕДНО.

Това, за някои, липсва. Резултатът е по-слаби Индивиди откъм Опит и Умения и по-слабо Общество като цяло.
А това трябва да се избягва, за да има ВСЕКИ Успех, в професионалния си път, или пък в Личния си живот.

Затова и споделяме, затова са се формирали естественно, и Форумите, в дигиталните Медии.

Да се върнем например към Колегата godo.

Не често, но дори и той веднъж сподели конкретен опит в Тема относно Монитори (достатъчно качествени, и бюджетни, с същото време).
Мониторите се оказаха действително много добри, в класа Си. Благодарение на това споделяне, по-късно, вече на практика убедили се в качествата им, Ние, като Колеги, многократно сме ги препоръчвали на много други Колеги. По този начин ВСИЧКИ са получили вярна Информация, и то навреме.
Резултатът е налице - по-качествена работа, по-качествено ежедневие, по-качествено Битие.

Така че...  ...(както казваха учителките по родителските срещи за палавите ученици, които не си учеха уроците)...

"...и godo... като иска... може..."

Бъдете като godo.
back to top
« назад напред » Страници: 1 ... 5 6 [7] | Нагоре
0 Членове и 1 гост преглежда(т) тази тема.
 
Отиди на: