Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 19 | Надолу Начало - СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ - The Best Design Studio Еquipment (Прочетена 117174)

bluesky

Copy of
Публикувано на: Нед Дек 31, 2017 17:0 (Отговор #76)
------------------------------------------------------------------

Добър Ден на Всички!

Във всяка Човешка Структура основният елемент се състои от Хората, образуващи Структурата.
Всяка комерсиална (и Духовна) Общност, малка или голяма, само тогава има смисъл, ако Хората, образуващи я, са здрави и бодри.

Предлагам на Вашето внимание един от най-оптималните (и ресурсо-спестяващи) начини да поддържате тонуса на Вашия Тим бодър, енергичен и съответно, работоспособен.

Съвременната медицина на така наречените “цивилизовани” страни, (интересно според какъв критерии “цивилизовани”...?) тотално се е провалила във всички здравни сфери... по простата причина, че основно само козметически завоалира симптомите на всички заболявания, като предлага комерсиални “лекарства”, чрез системата си за продажби и маркетинг - болниците, (интересно защо “болници”...?, а не лечебници...?), както и аптеките си, които продават, продават, продават... но не лекуват...

Всъщност, лесно е да се направи извода, че системата на капиталистическата “медицина” има интерес да поддържа Хората болни, за да може да ги “лекува”, колкото по-дълго, толкова по-добре... т.е. има за цел да ги поддържа болни... (но не умрели), като по този безхитростен начин си обезпечава клиенти безконечно дълго...

Тук сериозно се наблюдава така нареченото класическо “Противоречие на Интереси”, между интересите на Хората и реалната, а не обявената “официално”, лицемерна загриженост за Здравето на Хората.

С риск да бъда обявен за екстремист, с целия си досегашен, скромен жизнен Опит, (на тийнейджър, естественно...), най-отговорно заявявам, че днес грижата за Здравето е предоставена ЕДИНСТВЕННО И САМО в ръцете на всеки Човек, и с много малки изключения, методите и стратегията на “съвременната” медицина са превърнали “пациентите” в една удобна дойна крава за забогатяване на фармацефтичните корпорации и на техните верни агенти, печалбарите-”лекари”...

Естественно, изключвам тези малко на брой, истински Хуманисти лекари, които дават най-доброто от Себе си и се опитват искренно на лекуват и помагат на Хората, независимо от комерсиалната Световна “Здравна” Система за печалбарство.

Още 30-те години на миналия век д-р Роял Реймонд Райф (Rife), открива, че всички патогенни организми, “обитаващи” Човека, (така или иначе), имат собствена уникална честота, на която “реагират”... и ако бъдат облъчени с нея, стените на мебраните им се разрушават, и те или загиват, или отслабват дотолкова, че Имунната Система на Човека лесно се справя с тях.
И доколкото около 95% от болестите са следствие от патогени, (паразити, бактерии, гъбички и вируси), то унищожаването им води и до здрав Организъм.

Стените на мембраните им се разрушават и патогенът бързо умира, обяснявал Райф. Тоест всяка болест, причинена от патоген – бактерия или вирус, може да се премахне, като патогена бъде унищожен и Човешкият организъм отново става здрав. Предимството на “Райф лечението” е, че то не засяга нито една здрава човешка клетка, защото те резонират на различни честоти. В списъка на Райф има повече от 500 болести, които той можел да пребори.

Спечелва уважението на Колегите си, дори има парти, наречено “Краят на всички болести” от 1931 г., дадено от медиците в негова чест.

Американската Медицинска Асоциация, естественно, контра-атакува, следва Съд, затвор, изгаряне на Лабораторията му, ликвидирането му... (аналогично на Тесла, заради “Свободната Енергия”).

В по-късни времена неговото откритие е продължено от д-р Хулда Регер Кларк, която свободно разпространява простo електро-уредче, който всеки би могъл да си произведе, ако разполага с основни технически познания, наречен Заппер или Зеппер, (Zapper).

Това е устройство, което не заменя медицината, като Идея, а има за цел да унищожава (или значително да ослабва), патогените, (паразити, гъбички, бактерии и вируси), помагайки на Организма да се поддържа здрав. Представлява прост генератор на правоъгълни слаби електро-импулси, (с източник - батерия от 9V), които честоти се пропускат през Човешкото тяло на 3 сеанса по 7 минути, с почивки по 20 минути между сеансите.

Ние, в качеството на експеримент, произведохме такова Устройство, спазвайки стриктно всички технически изисквания на Оригинала.

Вече направихме няколко Сеанса, в Нашето Студио, което на практика означава лесна профилактика, (в качеството си на експеримент).

Наши познати, използващи такова Устройство за профилактика от години, твърдят че подобни лесни, не струващи никакви парични средства процедури, ги предпазват от възпаления на устната кухина, вследствие на това, от зъбни болки, дезинфекцират както устната кухина, така и всички други кухини, съдържащи лигавици, (особено важно за жените).
Ако някой има гъбички по краката, което води до миризма, тя изчезвала, заедно с ликвидиране на гъбичките.
Както и куп други положителни за общото Здраве ефекти. Изброиха ни резултати като:

● Спиране на косопад (може да поникне и коса)
● Ликвидация на гъбични инфекции
● Изчезва безсънието
● Забележим приток на Енергия - изчезва постоянната преумора
● При жените - в много случаи излекуване на куп характерни “женски” болести, както и възможност за забременяване (когато вече са спрели да се надяват)... и т.н. и т.н...

Книгата, в която ще намерите интересуващи ви подробности, и която лесно можете да намерите в Нет-а, се нарича “Лечение на всички болести, здраве и щастие” на д-р Хулга Регер Кларк.
Референции за д-р Роял Реймонд Райф (Rife), който стои в основата на този метод, също ще откриете в Мрежата безпроблемно и лесно.

Лесно ще се информирате, ако желаете, (ще откриете и множество нови комерсанти, опитващи се да комерсализират и подобна Идея, представяйки я едва ли не за “лекуване” на всичко, което можете да си помислите... ха, ха, хааа...

Профилактика, а не скъпоструващи “лечения”, това е много по-переспективно, и много по-евтино решение към една по-добра Визия за Здравето, отколкото прокламираната днес медицинска търговия, доведена и в тази важна сфера за Хората до пълен абсурд от тоталната комерсализация на обществения живот.

Като обобщение, подчертавайки, че всички други истински постижения на медицината, натрупани като положителни - като методология на разделяне на болестите, (което е и необходимо, а и в същото време обърква, защото Човешкият организъм е едно цяло, а не отделни, независими органи и системи...), модерна медицинска апаратура, (по-прогресивна, отколкото съществуващата отпреди 1 -2 столетия), някои абсолютно необходими лекарства и пр. истински постижения не влизат по никакъв начин в противоречие с търсене на прости и ефективни методи за профилактика, като описания тук експериментален метод.

Според много Хора, подобни Устройства биха могли да дават забележителни профилактични резултати. Те не заменят медицината като цяло, не са обявени за панацея за всички случаи, не заменят  истинско лечение, когато то е необходимо, в същото време, не противоречат на Идеята Хората да се здрави.


Вместо да се обработват само симптомите, т.е. СЛЕДСТВИЕТО, което води до неуспешно “лечение”, тук се прави опит да се атакуват пряко истинските причинители на болестите, патогените (паразити, гъбички, бактерии и  вируси), т.е. ИСТИНСКИТЕ ПРИЧИНИ, което е много по-логично и естественно.

Акцентирам Вашето внимание на една алтернатива, която може би си струва да знаете, (без да ви задължава с нещо), и евентуално да изпробвате, ако ви устройва.

Прилагам няколко фотографии на Нашия Заппер (Zapper), (конструиран и сглобен буквално тези дни), който в момента се тества от много наши познати, любопитни да разберат ефективното му и профилактично действие.

Ако желаете, ще споделим Нашите констатации и впечатления от работата му, както и бихме могли да помогнем на някой да си сглоби подобно устройство за лечение и профилактика.


back to top

appuser

appuser: Шапка свалям за анализа ти! Безпощадно точен. Не съм съгласен само с едно. Че на Никон не може да се сложи М42 (ако визираш преходника). Аз снимам с Никон и точно с м42 съм сложил един Yashinon 50 1.9 твърд.

...който просто убива с изображенията, които вади!

Съжалявам, имах предвид проблема с безкрайността и корекционните адаптери. И аз снимам с твърди обективи, имам Зонар 200/2.8 Smiley друга ракия става камерата с тях.
back to top

bluesky

Обективите със светочувствителност 2,8 вече се смятат за обективи с много добра светочувствителност.
А за дълго-фокусен обектив ТОВА просто е мечта...

Представете си и обектив със светочувствителност 1,9 - истинско бижю!
back to top

appuser

Едно време беше лесно. Вярно събираш пари като пълен нещастник – този Зонар струваше 320 лв. при заплата 150 , Практика 360 лв. , Флектогон 20 мм 2.8 – 360 лв., а заплатата се уплътняваше, та и не стигаше – обаче като се заредиш, после само слагаш филм и усвояваш процеса. BW. По едно време в къщи имаше 8 камери + 6/6, оставих само Pentax MX, че ми е насърце, но никога не съм имал нужда да ги сменям. От камерата исках да има мек спусък, друго не ме интересуваше. За меренето, така или иначе за важни неща ползваш светломер, а другото в крачка.

Сега се побъркаха хората с тази цифрова фотография. Първо мъчиш за сума ти пари неква кропка, докато не ти стане ясно, че "много подходящата камера за любители и прохождащи" малко не става много, и започваш да си я премяташ из ръцете и да я предлагаш на други прохождащи фотолюбители. И FF да вземеш, след 4 години ще те накарат да точиш лиги.

То са едни сметки за матрици, дофо-ве, , формули. Никой не дава най-важните характеристики на камерата – квантова ефективност и gain. Пука ми, че има wi-fi , 16 EV и 8 к/с.

За да се оборудваш, без да викаш – абе не е чак толкова лош тоя обектив,  ти трябват към 8 10 000 $ – FF, две вария и един твърд, светкавица, аксесоари – даже няма да стигнат. С трици маймуни не става.
back to top

bluesky

Hi, appuser!

А какво влагаш като смисъл под "...квантова ефективност и gain..." за Камерата...? Би ли пояснил?
 
back to top

appuser

Квантовата ефективност показва колко от постъпващите фотони се превръщат във фотоелектрони. Фотоните се отразяват, абсорбират, зависи под какъв ъгъл падат. КЕ 50 % показва, че от 10 000 фотона, камерата ще улови 5 000.

Снимаш звезди, нощно небе с терен. Теренът не отразява и оттам се влачат некви 30 фотона. При КЕ 50 % сензорът е регистрирал 15 фотона. Ако си с 10 D тури и 9 -e шум и смятай по-ната. Истинските камери за астрофотография имат 80-100 % КЕ. Но характеристиката е важна при ниска осветеност, което мене ме интересува.

Фотоелектроните трябва да се превърнат в числа, разбираеми за компа.

Първо електроните от кондензатора в пиксела  – зарядът,  се превръща в напрежение. Напрежението се измерва и се усилва, понеже сигналът е много слаб. Тук отиваме при компа, който разбира само числа. Аналогово-цифровият преубразувател – ADC – превръща напрежението в числа, (като дисктретизира сигнала – стъпки) Тези числа, които приготви /преобразува за компа ADC, се наричат бройки (counts) цифров номер DN или аналогово-цифрова единица  ADU - AnalogToDigital Unit.  Gaina e показател, фактор за аналогово-цифровата конверсия.

Gain-a показва от колко фотоелектрона се формира една цифрова единица – ADU или DN. Или отношението фотоелектрони  – АДУ.  -е за пиксел / АДУ за пиксел. Високият гейн е кофти.

Gаin се използва като термин за усилване на сигнала при превключване на високо ISO
back to top

bboyg

Стана ми интересно след купуване на FF, 4 години по-късно започваме да точим лиги за какво...? За средноформатен или ... ? Smiley
back to top

bluesky

Ха, ха, хааа... добре казано...

Сега трябва и да доуточним - закупената преди 4 години... (бре, кога изтече толкова вода толкова бързо...) Фото Камера Sony се явява 3/4 Frame, и не FF...

Не случайно казват - ако имаш време и пари (някакви...), заеми се с фотография, и ще се освободиш и от двете...

А Аз си мислех, че съм съвсем начинаещ (тийнейджър, естественно...) във фотографията... А то имало и други желаещи за почетното звание "...юноша бледен..."... Grin
back to top

bboyg

Аз на appuser анализа (който, както и останалите му на тема фотография между другото е доста адекватен и подплатен със знания) коментирам и то от чисто любопитство Smiley
А иначе доста път изминах смятам от “прохождането” във фотографията, и всеки ден се изумявам колко още има да измина Smiley
back to top

bluesky

Абсолютно! "...Век живи, век учись..."...

Някой път, (като спомена..."средно-форматна"...), ще разкажа за една изумителна Източна средно-форматна камера... (лентова, 62х62мм)... истинска класика...

А на appuser коментариите са железни - действително има какво да се учи (и научи)... от всеки, който е Човек.
Между другото, само Човеците споделят, (и имат желание да учат други Човеци)*.------------------------------------------------------------------
*(Опозитният дипол оттатък, от другата страна е - паразитът, (който САМО смуче, мълчи, дебне и "трупа"...)... интересно ЗАКЪДЕ...? За следващият живот все едно нищо материално не можеш да отнесеш...   
back to top

smile_g

appuser: Шапка свалям за анализа ти! Безпощадно точен. Не съм съгласен само с едно. Че на Никон не може да се сложи М42 (ако визираш преходника). Аз снимам с Никон и точно с м42 съм сложил един Yashinon 50 1.9 твърд.

...който просто убива с изображенията, които вади!
adamov, Какъв преходник ползваш за твоя никон, имам един Helios 40 и искам да си го ползвам адекватно Smiley

iMac 27''
MacBook Pro 17” Unibody/2.8GHz/8GB/HDD500GB/
Magic Mouse
iPhone SE 32GB
iPhone 5 16GB
Time Capsule 3TB
AirPort Express
back to top

bluesky

Copy of
Публикувано на: Вт Ян 9, 2018 10:22 (Отговор #81)
--------------------------------------------------------------

Ето вторият Ни сглобен, Zapper - 2.back to top

bluesky

Copy of
Публикувано на: Вт Мар 27, 2018 20:7 (Отговор #94)
---------------------------------------------------------------

 Добър Ден на Всички Колеги!

В последно време, електро-захранването в BG, започна да задава, (отново...), определени въпроси към всеки, който държи на постоянно и стабилно захранване с електро-енергия.

Доколкото Mac Техниката, както и всяка друга, изисква надеждно захранване, всяко аварийно прекъсване на електрическия ток в електро-преносната мрежа поставя под ненужно изпитание всички компоненти на техниката.

В тази светлина поръчахме Back-UPS Устройство, задачата на което е да предпазва компонентите, захранвани от мрежата, главно от пикови удари на напрежението, както и да позволява спокойно привършване на започната работа, например запазване на отворени Файлове при неочаквано прекъсване на електрическото захранване.

Прилагам фотографии.
back to top

bluesky

Copy of
Публикувано на: Нед Апр 8, 2018 22:16 (Отговор #95)
------------------------------------------------------------------

Добър Вечер на Всички!

Преди броени дни пристигна обсъжданото по-горе Устройство.
При монтирането му, единственият момент, който трябва да се отбележи е, че, пристигайки със заредена батерия-акумулатор, необходимо е обръщането му от складова/транспортна позиция, в работеща.

При поръчка за Българска Територия, моля поръчвайте си Тип "Шуко", 220/230 V, 50Hz.
---------------------------------------------------

Първи впечатления - Устройството само за около Седмица успешно "отрази" 3 (три) токови Удара/Сбой в Захранването - и това - В СТОЛИЦАТА НА СТРАНАТА!

back to top

bluesky

Copy of
Публикувано на: Ср Май 30, 2018 15:4 (Отговор #124)
-----------------------------------------------------------------

Добър Ден на Всички!

Днес Пост-вам, както обещах, най-лекия и елегантен начин да накарате Вашия Windows Дял, (в конкретния случай е Windows 8.1, а би могъл и да е Windows 10), да репродуцира звук.

Защото има случаи, когато даже след стриктно спазване на инструкциите, свързани с инсталиране на Windows Дял, чрез BootCamp Assistent, звукът на Windows Дяла, се губи.
При Мен конкретно, от няколко инсталирани Windows Дяла, на няколко различни физически Хард Диска, в един от случаите звукът в Windows Дяла бе налице, докато в поне в 3 други случая, на 3 други физически Хард Диска, липсваше.

След изчитане и преглед на доста “иКсперти” в Нета, даващи най-причудливи съвети, как да се “върне” Windows звука, там, където му е мястото, а именно, да функционира, намерих най-лесното, кратко, и (според Мен), коректно решение на въпроса.

Това и споделям в услуга на всеки, който ще е заставен да мине по този път - нека да е по лесния начин.

Въпрос: На Mac, (macOS Sierra 10.12.6), се инсталира Windows Дял, (Windows 8.1), чрез BootCamp Assistent. Т.е. ВЕЧЕ, имаме инсталиран Windows Дял.

Симптом: Звукът на Windows Дяла, се губи, в същото време визуално зелените “барове” в менютата на Windows за звук, играят надолу-нагоре, (беззвучно, обаче).

Решение: Логиката, че визуално зелените “барове” в менютата на Windows за звук, се движат надолу-нагоре, (беззвучно), когато сме заставили Windows да “вади звук”, например, пуснали сме нарочно музика… Ни настройва да мислим, че въпросът опира не в Windows, (сам по себе си), а в Mac (драйверите).

Конкретните Ни стъпки, за решението на въпроса, са следните:

В Mac среда - Отваряме BootCamp Assistent (Utilities). Следете жълтата стрелка-триъгълник, за конкретните кликания, които трябва да правите.

1). При включен Интернет, обезпечете USB (Hard Disk, PenDrive, FlashDrive), в някой от USB портовете на Вашата Машина. USB (Hard Disk-a) форматирайте предварително като MS-DOS (FAT32) формат, (с Disk Utilities app.).

2). Download the latest Windows support software from Apple. Continue

До броени минути необходимия Apple-ски Софтуер ще бъде качен на Вашия USB (Hard Disk). Ще Ви интересува там Папката, наречена BootCamp.

3). Рестартирате със задържане на alt бутон. Избирате Машината Ви да стартира през Windows Дяла.

4). Вече в Windows среда, намирате Вашия USB (Hard Disk), на който сте качили the latest Windows support software from Apple.

5). От USB (Hard Disk) намирате споменатата по-горе Папка BootCamp. Отваряте я. На нея намирате setup файл. Задействате го с двоен клик.

6). В откриващото се Меню User Account Control - Yes.

7). Открива се Boot Camp installer - Next

Cool. В Boot Camp License Agreement - I accept the terms… - Install

9). Започва инсталиране на Apple Software Update, (няколко минути).

10). При завършване на Boot Camp installer - Finish

11). Системата Ви напомня да рестартирате - Boot Camp - Yes

12). Вече имате функциониращ звук в Windows среда (както и визуално звуковите “барове” и на Windows, и на Mac, функционират синхронно).
back to top
« назад напред » Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 19 | Нагоре
0 Членове и 1 гост преглежда(т) тази тема.
 
Отиди на: