Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 19 | Надолу Начало - СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ - The Best Design Studio Еquipment (Прочетена 117176)

bluesky

Добър Вечер на Всички!

Краят на Пролетта е точното време за нов UpGrade.
С течение на времето се привиква към определени Устройста, (периферия), клавиатури, мишки... например, и се сформират навици.
Всичко се развива обаче - редно е да се пробват и нови Устройства, някои от тях построени на нови принципи, или нови технологии.
Така, се избягва от рутината, дава се импулс за нови дела, работата, а и забавленията пред екраните добиват нови измерения. 

Решено бе да UpGrade-нем Периферията, при това сериозно - от обикновенни, механични клавиатури да се премине на тактилни, от по-обикновенни мишки... да се премине към последната, предлагана от Apple - Magic Mouse 2.
Есента, при желание, ще тестваме и Графичен Таблет.

Освен психологически ползи, нова, по-модерна периферия позволява и рязко да се повиши всекидневната производителност на труда на Дизайнера.

Посетихме Apple магазина на "Витоша", (София), за да се запознаем с новите клавиатури и мишки, предлагани към iMacPro сега.
Буквално на следващия ден се получи предложение от Колега от Форума, от което се възползвахме.

В момента тестваме първия закупен Комплект - Apple Magic Keyboard (full size) and Apple Magic Mouse 2 - Silver, (прилагам фотографии).

Първи впечатления - клавиатурата е изключително приятна на пипане на клавишите, (усеща се леко, успокояващо "цъкане"), много леко и интелигентно съпротивление на клавишите при използването им - нищо подобно не може да се забележи при другите производители, (засега)... тук Apple направо е "...счупил летвата..."...
Клавиатурата е безжична, (Bluetooth), и може да се превърне и в жична. (Тогава захранващият кабел се подключва в режим "зареждане", и съответно изключвате Bluetooth. Така захранващият кабел започва да предава и Данни, освен захранване, към Компютъра Ви. Подобен сценарий може да има място, ако използвате мишка, например жична, и не се нуждаете от екстра облъчването на включен Bluetooth (...за заклети НюЕйджъри, например...)...

Мишката - Magic Mouse 2. Изисква пре-настройка на захвата към нея, чрез метода на пробите и грешките...
Успях да анализирам, (надявам се правилно), и затова споделям опита си, (втори ден)...
Мишката Magic Mouse 2, би трябвало да се трактува не като мишка, в буквалния, обикновенния смисъл, а най-вече като комплексен, нов обект - симбиоза между мишка и движещ се TrackPad.

Затова - щадящ захват на Ръката Ви би могъл да бъде - пълно отпускане на цялата Ви Ръка върху повърхността на масата, която използвате... добре е да притежавате дълбока и голяма свободна повърхност пред Вас... Ние я имаме - (...вижте Постовете Ни назад във Времето относно избора Ни на оборудване...). Удачно би могъл да Ви послужи и ергономичен Стол, който позволява пълно настройване на под-лакътниците, и настройки на нивото на Масата Ви...
Тогава - Ръката Ви ще бъде тотално отпусната върху Масата + подлакътника на Стола Ви, и, съответно, Magic Mouse 2 няма да напряга китката Ви, (към което обезателно сте привикнали, използвайки друга Мишка преди това).

Според Мен, това е и "правилният" захват спрямо Magic Mouse 2, който превръща Magic Mouse 2 в солиден и ефективен инструмент, без аналог.

Кой от Колегите използва BetterTouchTool, (настроен към Magic Mouse 2), и какви са Ви впечатленията?
Може ли да се намери BetterTouchTool, (за тестване)?

Предложението на BetterTouchTool "за абонамент" не Ме блазни особенно - не бих желал да съм "абониран" за каквото и да било, в условията на сбърканата, и грешна в корен "пирамида на Маслов", безсмислица, набивана на студентите като последно "научно" внушение...


back to top

Пиф

Здравей!
Честито за развитието на студиото и периферията!
BetterTouchTool (BTT) ползвам и я смятам за задължителна програмка за всеки собственик на Magic Mouse. BTT разширява функциите на почти всички "органи за управление" на компютър - мишка, пад, клавиатура, тъч бар, достанционно .... Специално за мишката могат да се дефинират огромен брой команди чрез докосване (таб), натискане (клик), плъзгане (слайд), комбинации от различен брой пръсти ....   Дефинират се активни зони, размерите им.
Първото нещо, което ме "спъна" в момента когато си взех Magic Mouse беше липсата на "среден бутон", а масово в 3Д софта клик със среден бутон се използва за въртене на камерата. Тогава попаднах на ВТТ, дефинирах го въпросния бутон, в последствие и доста други команди.
Друг плюс на ВТТ е, че има идикация за ниско ниво на батерията на Magic Mouse 2.
По отношение на "абонамента" - аз също съм твърдо против това масово използвано в момента "ноу хау". Тук обаче абонамента е малко по-свободно използван - срокът на абонамент ти осугирява достъп до ъпдейтите, след изтичане на срока можеш за ползваш свободно софтуера, но не можеш да го обновяваш.
Пиратска версия на ВТТ не съм срещал, но ако наистина е за тестване - официалния тестов период е месец (дали не беше и 45 дни) и е достатъчен за разучаване на подобна програмка.
back to top

faire

Има лайфтайм БТТ. Заслужава си всяка стотинка според мен.


Sent from my iPhone using Tapatalk

The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.
back to top

bluesky

Добър Вечер/Добра Нощ на Всички!

Благодаря Ви за стойностните рекомендации!

BetterTouchTool (BTT) ще бъде разучен, и инсталиран, веднага, щом се освободя от няколко неотложни Теми, с приоритет на спешни...

А Добрите Новини относно новия MacPro направо РАДВАТ и окото, и Духа!
back to top

blueskyДобър ден на Всички!

На UpGrade бе подложена и Главната Ми дейност - Студиен Баскетбол...
Вече се оперира не с книжни топчета... (колко обикновенно...), а с оригинални пинг-понг топчета от Братски Китай... всички идеално кръгли, с еднаква тежест и диаметър... за забавление и радост на Студийните Котки...

"...лети, лети, колобок..."...

От 10 стрелби към коша - 8 попадения... е нещо като норма по тези географски ширини...
back to top

blueskyЗА ВСЕКИ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН!
(дни на Ермитажа в София) - до 30 Юни 2019!

back to top

bluesky

Добър Ден на Всички!

Предлагам Ви едно добро решение, според Мен, за UpGrade за MacPro Working Stations.
Всеки, ползващ MacPro 5,1, Работна Станция, би могъл да осъществи подобен UpGrade, правещ Машината, в умели ръце, едно мощно средство.back to top

bluesky

Добър Ден на Всички!

Днес бих желал да насоча вниманието ви към един вечен въпрос в Дизайна - оптималност и функционалност на формата.

Независимо от времева рамка и география, обикновенно логичните Дизайн решения носят много аналогии и на практика аналогични, дори еднакви прояви във Физическия Свят.

Предлагам Ви две решения в Paper Ingineering, правени по различно време и за различни Апликации, които обаче имат удивително много сходни моменти и конкретни на практика аналогични решения.

Едното - Картонена Пирамидка “Коледна Елха”, проектирана за Фирма “Tikkurila”, (1995-1996), Budapest, Europe.
(Тази сглобка бе сформулирана на принципа “кликнал-и-забравил”, още по време, когато масово се прилагаше лепилото, в опаковката).

Другото - Картонена Опаковка на “Apple”, проектирана за “Apple”, (2019), California, USA.

Детайлът - картонено “ухо”, улесняващо в единият случай сглобяването на картонената форма, в другият - разопаковането на кабел, са на практика аналогични по форма и функция - създаване на приятелска микро-форма, лесна за захват с Човешки пръсти.


back to top

bluesky

Добър Ден на Всички!

Колко издържа батерията, (акумулаторът) на безжичната Клавиатура Magic Keyboard?

Моите конкретни замервания показаха следното - Нова клавиатура Magic Keyboard, (току що извадена от кутията за пръв път), (29 Май 2019) и до-заредена незабавно до 100%-но показание на акумулаторната батерия, днес, (14 Август 2019) е все още на 15%-но показание (софтуерно) от 100%-во зареждане.

Относно Мишка Magic Моusе 2. Отново - Мишка, до-заредена (29 Май 2019), е била зареждана 3 пъти оттогава до днешен ден, (14 август 2019).
Показанията след третото зареждане в момента показват 52%-но състояние на емкостта на акумулаторната батерия.

С изключение само на първия път, когато батериите са били само до-заредени от 86%-но или 95%-но показание до "идеалните" 100%,
всички последващи зареждания са правени "правилно" - т.е. изчаквано е акумулаторът да падне окончателно до практическа "0". Това гарантира коректно "запаметяване", и съответно, коректно ново зареждане на акумулатора.

(...Всички "нови технологии" и мантри за чудодейни "нови" положения, изключващи хистересиса, наблюдаван при акумулаторите, са естественно пренебрегнати... т.е. доколкото Природните Закони (все още) не са отменени, акумулатор би трябвало да се зарежда по този начин... поне първите три пъти...)...

Малките ключове, служещи за механично изключване на Клавиатурата и Мишката, на практика не са използвани, т.е. устройствата са били винаги включени.

Прилагам изображения.back to top

bluesky

Добро Утро на Всички!

Един конкретен въпрос - имате Windows 8.1, качен на MAC OS System Sierra 10.12.6.

Как може лесно и ефективно да се блокира качения по подразбиране Windows Браузер от Net-мрежата (Internet), естественно, без да се вади кабела от Рутера... т.е. касае се за някоя лесна и елегантна Софтуерна защита.

Някакви предложения...?
back to top

Пиф

Ако ползваш защитна стена - най-добре от нея, независимо дали е вградената или друга.
Всъщност, ти искаш да забраниш конкретния браузер или браузването по принцип?
Ако е второто - може да му махнеш DNS-а, тогава машината не може да влиза в интернет, но пък остава достъпна от вън (може да бъде атакувана или открита отвън)
back to top

bluesky

Всъщност, да... ако бях задал малко по-правилно въпроса, би звучал така:

Как лесно и достатъчно надежно да се организира защитата на WINDOWS дяла - откъде да се започне... с познания в WINDOWS среда - скромни... до много скромни... (да кажем честно, "бозата" не Ме влече...)...

Но доколкото на BOOTCAMP дяла присъства WINDOWS 8.1, а и Машината е в НЕТ-а 24 часа, налага се да се състави защита, ако не идеална, то поне за средно ниво прошляци и любопитковци издържана.
back to top

jell0

Всъщност, да... ако бях задал малко по-правилно въпроса, би звучал така:

Как лесно и достатъчно надежно да се организира защитата на WINDOWS дяла - откъде да се започне... с познания в WINDOWS среда - скромни... до много скромни... (да кажем честно, "бозата" не Ме влече...)...

Но доколкото на BOOTCAMP дяла присъства WINDOWS 8.1, а и Машината е в НЕТ-а 24 часа, налага се да се състави защита, ако не идеална, то поне за средно ниво прошляци и любопитковци издържана.

С други думи - как да защитим Windows машина Smiley. Правилата са същите като за Мак.

1. Firewall с NAT, чиито фърмуеър се обновява редовно. Хубаво е да има Intrusion Protection (IPS)


2. Анти-вирусна програма  с malware защита.


В къщи обикновено има 3 мака, 4  PC-та, един NAS, 4 телефона и три телевизора с Року кутии - всичко това зад Мераки рутър и wifi и платения вариант на Софос за PC и Мак по компютрите.

Но най-важната част от защитата, за която вероятно няма нужда да се напомня, но все пак: потребител, който не бърза да синапише името и паролата  в уеб-сайта, който се отваря от емейл със страховитото предупреждение, че банковата ни сметка е блокирана... Smiley
back to top

bluesky

Благодаря Ти, jell0!

Започвам стъпка по стъпка за организирам всичко... на първо време, да изучавам понятията както като софтуер, така и като хардуер...
При възникнали въпроси, ще Ви държа в течение за прогреса...
back to top

bluesky

Добър Ден на всички!

За почти три месеца боравене с Мишка - Magic Mouse 2 се сформира и определено мнение за възможностите и.

Засега се използват САМО вградените възможности на Софтуера и, без допълнителен Софтуер към нея, (като например BetterTouchTool).

1. В рамките на Операционната Система на Apple - например "разходка" по Папка, (Folder), с много Файлове вътре, (например в режим "Икони"). Плъзгането с пръсти по площта на Папката, (особено когато полето и излиза от прозореца на Екрана), във всички посоки без изключение рязко ускорява движението, (не се налага да се използват "баровете", по края на повърхността на Папката).
Това рязко ускорява работата.

2. Относно "браузване", (в рамките на Safari) - никога не е "вървяла" толкова гладко лентата с Текст и Визуална Информация по "страниците" на web Страниците, както с Magic Mouse 2.
Така подобен UpGrade - използване на Magic Mouse 2, (спрямо по-обикновенна Мишка), за "браузване" - напълно се оправдава.

3. По отношение на пакет на Adobe, обикновенно използван за Дизайн.

3.1. Photoshop - свободното "разхождане" в рамките на отворена Фотография или Илюстрация, използвайки Magic Mouse 2, без да се налага да се търси ( и "клика") наоколо с цел придвижване в различни части на Документа значително ускорява Работата с Изображения.

3.2. Illustrator - отново, свободното "разхождане" в рамките на отворена Илюстрация, и особено важно - когато е налице многостраничен Документ, лекото движение с помощта на Magic Mouse 2, (без да се налага да се отива до Кутията с Инструментите и да се "селектира" Ръчичка, на практика дотолкова ускорява работата, че дори само за това си струва да се използва именно Magic Mouse 2.
Рязко повишаване на производителността.

4. Magic Mouse 2, дори да са еднакви, по модел и по отношение на комплектация, Ви препоръчвам да ги тест-вате при закупуване, (отваряйки Кутията), най-вече на "клик".
Както сте наясно, в рамките на "еднакви Мишки Magic Mouse 2, произвеждани в различни Фабрики, (Китай...?), или където и да е, може би, а на практика със сигурност, използват различни микро-ключета, или в рамките на същата серия, микро-ключовете също са способни ДА ВАРИРАТ откъм усещане за "кликането".
Така Вие ще сте в състояние да си изберете такава Мишка Magic Mouse 2, която най-добре приляга на Вашето "кликане", откъм "твърдост-мекост" на усещането.
Несъмнено ще правите хиляди, десетки хиляди "кликания" дневно, и е редно да получавате най-добри усещания, в рамките на създадената отВас/за Вас работна среда.

5. Подканям Apple, без бавене, да Ми предложи работа за Блокър, коректно рекламиращ Марката... а Аз ще си помисля дали да приема...

Общо всето, това са размислите върху Моите наблюдения.
Ако някой има какво да добави, (навярно има), с интерес ще бъде чут.
back to top
« назад напред » Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 19 | Нагоре
0 Членове и 1 гост преглежда(т) тази тема.
 
Отиди на: