vaskog

Сгъваема кухненска маса. В нашата кухня е същата, но от ПДЧ, за да издържа на мокрене.

MAKE the Force be with You!!!

Mac OS X 10.10.5 Retail
Winbows 7,
Intel® Xeon® Processor E5450,
GA-G41MT- ES2L, 4GB DDR3 1066,
Nvidia GeForce 8500 GT 512MB,
80 GiB SATA II, 320 GiB SATA II,
500 GiB SATA II, NEC ND-3540A.
back to top

bluesky

Да, vaskog. Сгъваема, "кухненска", маса NORDEN, (бреза, брезови трупчета).
Ние я използваме винаги в разгънато състояние, така го и планирахме при покупката. Това обезпечава достатъчна работна площ за двама души.

Другите (възможни) опции на IKEA бяха индивидуални работни маси, (по около 200 евро едната), ъглова конструкция, и покрити с ламинат, т.е. изкуственна материя.
Дават им 10 години гаранция. Това с други думи означава, че "ламината" за 10 години ще пожълтее.. позеленее... почервенее... от времето, светлината, ще се нацъвка, може би отлепи, а може би не... (може би, може би... и прочие...) - гаранцията всъщност Е ИЗВИНЕНИЕ, след определен период от време - фирмата НЕ ПОЕМА ОТГОВОРНОСТ ЗА ПРОДУКТА СИ.
За естественна материя, естественно, НИКАКВИ ОГРАНИЧЕНИЯ не важат - естественната материя само се трансформира към по-добро, ако е качествена, с времето.

Даже се питам, каква ли е технологията на покритието, което изглежда да е матов лак, но толкова дискретен, че почти не се чувства като "лак", (явно само ненатрапчиво "пази" дървото), имаш чувството, че комуникираш пряко с дървото - едно чувство, така характерно за северните култури.
Тези "усещания", на които е длъжен да отделя особенно внимание всеки Дизайнер, са и голямата "тайна" в Дизайна - концентрацията към детайла.
Концентрацията към детайла - повтарям, така масово, (за съжаление), все още пренебрегвана по Нашите географски ширини.

Сега се планират и допълнителни "дамаски" към столовете на Студиото - Нашата котка Камелия реши, че може да си остри ноктите по тапицерията на студийните столове.
Ние пък мислим, че тя може да си остри ноктите и някъде другаде... би ни излязло по-естетически и по-икономически издържано.
Ще Ви държа в течение.
back to top

Пиф

Здравей, bluesky!

Как разполагаш две работни места на масата? По кои страни, не пречат ли краката на масата (масата е разтегателна и краката се падат по-навътре, а не в края на масата)? Не е ли малко нестабилна за двама? Питам, защото и аз планирам някакви размествания в работните места при мен. Моята маса е 90х160 см и място за втори няма. Друга маса с две работни места имам 90х220 см и виждам, че малее за двама (местата са по дългите страни, диаметрално срещуположни, краката на масата са в самите и краища). За допира с естествените материали съм напълно съгласен.

Столовете и те са добри, визуално малко тежки (по-скоро частта под седалото) и като че ли леко ми напомнят нещо зъболекарско  Smiley , но изглеждат много удобни (не че зъболекарските не са удобни). Но съпоставяйки ги с предлаганите на пазара, направо започват сериозно да ми харесват. Та в тази връзка, би ли споделил инфо откъде ги поръча?
back to top

bluesky

Hi, Пиф!

Двете работни места се разполагат точно така, както си го решил и Ти този въпрос - от двете страни на масата, диаметрално противоположна позиция, т.е. един срещу друг, изместено вляво и вдясно от напречната ос на симетрия на масата.

И доколкото масата е разтегателна, да, от края на масата, към вътрешността, първите 44,5 см на практика са "заети" (за крака на масата, в смисъл, непригодни за сядане).
Останалите 122 см са напълно достатъчни за опериране, въпреки че човек заема най-вече едната страна, (съответната), от тези 122 см.

"Интимността" на работното място се запазва от Мониторите и Машините върху масата, т.е. избягва се Синдромът "лице в лице" -така опериращото пространство обезпечава и "собственно жизнено пространство", използвайки преградите, които обезпечават 3 монитора и една Машина, (качена отгоре). С закупуването на четвърти Монитор върху Плота, (масата), Мониторите обезпечават адекватна визуална среда, (и "защитеност"), способстващи нормално психологическо спокойствие, локална отделеност на Дизайнера.

Столовете са Steelcase Please Chair, "класика" и УНИКАТ в жанра. Произвежда ги Франция, (вече с състава на американска фирма, една от двете най-големи производителя на оффисно оборудване в Света).

Защитен с Патент от 1998 г, (и по тази причина засега неспасяемо уникален), единствен ЗАСЕГА в Света, и така ще бъде, докато е налице незаобиколим Патента, този стол обезпечава независимо движение на лумбарната част на гръбнака по отношение на торсоидната част.
Колко е важно това може да го разбере само онзи, който дълго време е принуден да се намира, (по време на работа), в седнало положение.

Засега нито един друг Продукт от подобен клас няма да го може, доколкото Steelcase брани това просто, но ефективно Дизайнерско решение - торсоидната облегалка и лумбарния сегмент са разделени и се движат независимо един от друг вследствие на НЕЗАВИСИМО окачване.
Заради простотата е и трудно на "другите" в Бранша да заобиколят това Патентно решение. Засега не могат.

Столът нов струва около 1200-1300 евро, може да се намери second hand, за няколко стотин евро.
Доколкото като нов, Гаранция за частите му са в рамките на 15 години, то подобен Продукт на 3-5-7 години е практически нов и в отлична кондиция.

Аз лично го намерих от Barkham Office Furniture и доста мислих, (на шега-наистина), дали да не купя всичките 63 броя, които се предлагаха. Сега, само месец след това, наличността е изчерпана.
Можеш да го намериш по други Сайтове, сега поне знаеш какво търсиш.

Правилно си забелязал леко "зъболекарското", ха, ха, хааа... В щатските Сайтове като "недостатък" на този Продукт изтъкват, (все нещо трябва да попълнят в отведената за това графа), Европейската естетика на продукта. Без коментар. Щом краварите не са съгласни с нещо - значи Си на прав път.
back to top

Пиф

Мдаааа, май по-добре да продължавам да си седя на дървеното трикрако столче  Grin

Потърсих втора ръка, не открих. За нови - свиди ми да дам толкова пари.
back to top

bluesky

Hi, Пиф!

Би могъл да потърсиш по ключови думи:

steelcase please chair second hand - изображения

и от там, ще излезат и купища фирми и организации, предлагащи го.

Аз сам ще търся в близко или по-далечно бъдеще и облегалки за главата, които се предлагат с някои от модификациите. А може да се свържа и директно със Steelcase.
Засега по тази тема остана още малко интересна работа - проектираме здрави модулни калъфки (дамаски), в няколко цвята. Ще пазят оригинала от котешки нокти. А отделните 3 (три) модула, образуващи седалката и сегментите на облегалките, дават възможност да се експериментира с "корпоративните", ни цветове, (ха, ха, хааа... имаме корпорация), или пък просто с интересни цветови комбинации.
Намерих много подходящ тип здрав дамаск - "брезент" в органичен бял цвят, който с помощта на текстилни бои би могъл да бъде оцветен във всеки желан цвят по желание.
Отделните модули, образуващи седалката и облегалката, дават добра възможност за цветно комбиниране.

Следва проектиране и изработване на индивидуални контейнери на колелца, съхраняващи материали.
А стандартните "брандове" засега предлагат "карикатури" на контейнери от подобен вид, според Мен.
Материалите вече ги набавих, сега обмислям КАКВО ТОЧНО искам "да могат" подобни контейнери.

Някой има ли конкретни желания - какво да може подобен контейнер на колелца, съхраняващ се под работния плот, (маса)?
Изпълнявам качествени желания от подобен род, проектирайки тези контейнери, ха, ха, хааа...
back to top

bluesky

Добър Вечер на Всички Колеги и да Ви е успешна, (и най-важното МИРНА, молете се), Новата 2016-та!

И така, продължава удоволствието от Upgrade на Нашето Дизайн Студио, следваща стъпка.
Както бях отбелязал по-горе, освен Upgrade на дигиталната техника, което обикновенно се "абсолютизира", (и там логично се концентрира обикновенно бюджета), Ние решихме сериозно да подобрим и ергономиката на мястото, където живеем - на работните плотове и близките няколко квадратни метра.

Работата относно това продължаваме и сега. Започва "производството" на кабинети, контейнери за съхраняване на дреболии, ежедневно използващи се и съхраняващи различни дребни офисни материали или пък дигитална техника с малки размери.
Засега никой не изказа нито едно предложение, какви функции да има и какво точно да може подобен контейнер.
Аз имам известни конкретни идеи относно това, което и ще споделя с Вас тези дни.

А днес бих желал да се обърна към Вас и с друг конкретен въпрос. Upgrade планирам и на дигиталната техника - моментът е удобен - обикновенно Януари месец и минавах на нова операционна система, (но не често), в Централно-Европейското ми Студио, преди да са започнали годишните поръчки от страна на Клиентелата.

И така - бих купил стационарна Машина, (или Машини) - Mac Pro (Aluminium Tower) - ще се използва за стандартна работа на едно класическо Дизайн Студио - Графичен Дизайн и Интериорен Дизайн, както и за търсения, (проектиране) на някои аспекти от Продуктов Дизайн, (индустриален, възможно е, при прищявка на Дизайнера).
Това са ограничителните "параметри" на Задачата.

Ще търся оптимум, надявам се и на Вашата помощ, относно това - каква Машина да се закупи, (от Mac Pro (Aluminium Tower)), за да се постигнат оптимални параметри относно цена/производителност. И така - кой Mac Pro x.x, започвайки от Mac Pro 1.1 + Upgrade, и нагоре - с възможностти до последната генерация, (но не обезателно), преди Чушкопека, (който засега интуитивно бих искал да изключа).

Бюджетът не е въпрос - т.е. разполагам с толкова бюджет, колкото е необходим.
Предпочитание ще се дава, естественно, за минимизиране на Инвестициите, по простата причина, че дори и сега не желаем, да "натоварваме" техниката, (и Себе си) - разполагаме с много свободно време, а и не желаем да работим по 24 ч. в денонощието - правили сме го десетки години - сега ценим повече ежедневното качество на живота Си от "мними" постижения.

И така - Вашата помощ, би се изразявала в предложения - относно това - какво бихте купили Вие при такава обща картина - а и давайте предложения за конкретни Машини - сега е момента - ако някой желае да се освободи от Своя Машина - Mac Pro x.x (Aluminium Tower), за да си Upgrade-не собственните Ресурси - сега е момента.

Последна редакция: 04-01-2016, 19:33:45 от bluesky

back to top

Пиф

Да, дано е мирна !!!  .... че търпимостта между чичковците с подиумите и микрофоните намалява постоянно.

Би ли споделил с какъв софтуер ще товариш въпросните машини? Споменал си интериорен и продуктов дизайн, там натоварването на машините е повечко ...
back to top

bluesky

Hi, Пиф!

Машините ще са оборудвани само със "стандартните" за Графичен Дизайн пакети на Adobe CSx, а за 3D - Blender, Sketch Up, Autodesk (стандартите) засега.
back to top

Пиф

От серията Pro има жестоки машини. Любима ми е Mac Pro "Twelve Core", 2010-2012, която все още не отстъпва особено на чушкопека. Всъщност любима по картинки и параметри, нямам такава, но ако излезе сгоден случай - ще имам. Но си мисля, че за студио Pro 1.1 е твърде стара машина, изкарала изисквания от нея жизнен цикъл. Все още ще върши работа, но след година-две, когато стане юбилярка, ще започне да диша тежко. Използвайки 3D софтуер, е най-важна видеокартата за работата по проекта, и процесора за рендирането в завършващия етап (може и видеокартата, в зависимост от използвания рендер). Но така или инъче това са неща, които вече са слабички във въпросната машина. И това, че е Мак не и помага (за много други приложения помага, но конкретно в 3D-то не).
back to top

bluesky

Абсолютно вярно.

Mac Pro "Twelve Core", 2010-2012 е абсолютен хищник.

При Мен "голямата", хубавата новина е, че въобще не са ми необходими мощни машини, поради оригиналната "схема", която съм си построил, (и проумял), последните години. Не говоря само за Дизайн.

Другата, още по-хубава новина е - че като бивш иженер по автоматизирани системи, и настоящ Дизайнер, изповядващ идеята best practice, без да я абсолютизирам, обаче - само тогава инвестирам повече в "технологични долари", когато чувствам вкуса на "пробива" някъде...

Скоро усещам Нови времена - в момента, в който съпругата Ми завърши университета.

В този ред на мисли оглеждам един Mac Pro модел, който ми се струва, че се доближава до това, с което бих искал сега да Upgrade-на, като първа стъпка...
Става въпрос за Mac Pro (Early 2009) Intel Xeon X5570 2930 Mhz (8 cores).
Какво би казал за такава Машина - сега. Мисля, че 8-те ядра ще запазват и скоростта на онези Програми, които много-много "не обичат" многото ядра, в същото време, с Моята "пълзяща" тактика на Upgrade, 8-те ядра ще гарантират всяка уважаваща себе си версия на 3D Програма, от версиите 2012 до 2015 г.
(след като със "супер" 3D визуализации мога да изненадам само Себе си, като "подарък за рожденния Ми ден", а тези, с които правя бизнес, ме познават така, че приемат само думата Ми за достатъчна, при приемането на Проектите).

Разгледай Mac Pro (Early 2009) Intel Xeon X5570 2930 Mhz (8 cores), и ако имаш желание, си кажи мнението за производителност/цена, отчитайки конкретиката, изложена по-горе.
Всички предложения и за други Машини, естественно, се приветстват - ясното планиране, построено на здравата логика, и комфорт - са шоколадова торта.
back to top

Пиф

Това е добра машина, с прилична производителност на ядро - стария софт, неоптимизаран за многоядрени машини ще е ОК. 8те ядра пък го правят пушка за новия. Geekbench-а му е 15-18000, което е пределно достатъчно. Видеокартата е добре да се ъпгрейдне, не знам кои приложения на Autodesk ползваш, но Maya примерно се чувства осезаемо по-добре с по-мощни карти. Другото добро е, че подържа новите версии на ОС. Доколкото разбирам от постовете ти си фен на 10.6, но новите позакърпват доста дупки.
Това са коментари от "моята камбанария", не знам как точно ги използваш тези машини, всичко зависи от конкретните ти планове и възможността им за осъществяване.
От друга страна, казваш, че бюджетът не е проблемен. Аз бих се прицелил малко по-нагоре, машина не по-стара от 2010. И без това маковете се ъбгрейдват принципно по-рядко, което ще рече, че вземаш машина за по-дълъг срок на експлоатация. Мен лично ме влече MacPro 5.1 и нагоре.
Колкото и да отбягваш новия ресурсоемък софтуер, той лека-полека настъпва и неминуемо те принуждава да се съобразяваш с него, ако искаш поне да останеш на позицията си. Няма как да работиш на Illustrator CS, когато ти носят файлове CC 2015 ....

Последна редакция: 07-01-2016, 22:11:48 от Пиф

back to top

bluesky

Поръчах още един, (24"-ов), позициониран като Графичен Монитор, дават за него само добри и даже много добри отзиви наоколо...
Нека да се появи, и след стандартните настройки, (които правя винаги по Моя, проверена с годините лесна и проста методика, винаги САМО доверявайки на собствените Си очи), ще Ви информирам относно истинските му качества, или поне как ги виждам Аз.

Поръчах и допълнително RAM за една от Конфигурациите Ни - щом UpGrade-нем, ще Ви информирам чувства ли се осезателно разлика в производителността или... "хобито зове"...
back to top

bluesky

Добър Ден на Всички Колеги!

Поръчката за 24"-ов Графичен Монитор бе изпълнена от съответния Доставчик за 24 часа. В момента Монитор тип HP LP2475w е вече там, където му е мястото - върху плота от луксозни брезови трупчета.

Поради голямото число различни порт-ове, който този тип Монитор притежава, (плюс 6 USB Active), идеята всички  Mac-ове да са под Плота, е вече осъществвена - достатъчно голямо свободно пространство се освобождава са чисто Мислене, Съзерцание и ефективно качване краката върху Плота - така, доказано, провеждам най-качествените Си телефонни разговори...

Монитора е вече калибриран, вчера, за вечерна работа и развлечение, днес - на дифузно дневно разсеяно меко осветление - чуден живот и удоволствие за Душата.

Ще Ви държа в течение.
back to top

bluesky

Добър Ден на Всички Колеги!

Една от Work Station, Mac Pro, ("Работните Станции"), какъв превод само... хе, хе, хеее... бе UpGrade*-ната с максималното количество RAM, което може да "носи".
Машината определено е по-пъргава, забелязва се по-чевръсто отваряне на "прозорците" на Folder-ите и общото усещане е добро.
Програмите също се зареждат по-бързо.

Използвани бяха плочки RAM - Сървърна Памет - определено възможно най-здравите и надежни Схеми, (аналог на Сървърна Памет се използва във всички военни разработки, където надежността е изведена в култ).
Доколкото Сървърните памети са решени с радиатори тип плоски Alluminium ламели, (обикновенно в Серверите мястото е ограничено, а и охлаждането е решено с мощни вентилаторчета 15000 оборота/мин), така паметите са разположени много близко една до друга. Там плоските ламели за охлаждане на схемите е оправдано.

За по-добро охлаждане на подобни памети, (които и издържат доста високи работни температури), но за да работят оптимално и леко, планирам подобрено, "Custom", (тюннинг), охлаждане.

----------
* Ако някой се интересува от подробности около този UpGrade, (евентуално за да избегне лутане и да спести време и догадки), с удоволствие ще дам подробности.
 
back to top
« назад напред » Страници: 1 [2] 3 4 ... 19 | Нагоре
0 Членове и 1 гост преглежда(т) тази тема.
 
Отиди на: