www.imagic.bg

desi.ivanova

Здрасти.
Днес четох интересна статия за приложения за редактиране на снимки на iPad и реших да я "метна" към вас Tongue
Аз, като любител фотограф, много си харесах 4-тото приложение, но за съжаление все още нямам iPad, за да го пробвам Cheesy
Както и да е, ще тествам кои ги има за iPhone.
Вижте статията тук и споделете вашето мнение, кажете и други приложения (без Инстаграм, всички знаем за него Wink
http://o-connect.com/b711_top-5-prilojeniq-za-redaktirane-na-snimki-za-vashiq-ipad.html
back to top

Adamov

Аз също като любител фотограф ще кажа, че за мен двете приложения за обработка на фотографии са Photoshop Express и Photoshop Touch. Прекрасни са и дават чудесни възможности. Също така Camera+  за бързо добавяне на ефекти и прекадриране в златното сечение.

MacBook Pro 2011 15" Hi-res Quad Core i7 2.2GHz 16GB Ram 256SSD
iPhone 6S 16GB Silver
Apple TV 3rd gen
back to top

PeterS

Липсва SnapSeed от Nik Software! Не случайно Гошо ги закупи за "неназована сума".

mobilio - професионални мобилни приложения
back to top

faire

Няма 2 мнения по въпроса, че Snapseed е най-добрата програма за обработка на снимки на мобилна ОС въобще! След това може би идва iPhoto. От изброените в статията съм ползвал и filterstorm и photogene. Не са лоши, но няма кой да бие по интуитивност snapseed. Лошото е, че Гошко (ака Гугъл) вече спря поддръжката на програмата за Мак. Няма да се учудя ако скоро направят нещо такова и с мобилната версия.. В момента е безплатна (и налична), така че сваляй народе, докато можеш!

Що се отнася за по-специализирани програми за фотографи за ipad, аз ползвам:
- retouch - ясно какво прави
- autostitch - за зашиване на панорами (по хоризонтала и вертикала); работи с големи файлове (импортнати директно от дслр чрез камера кит)

На iPhone (има ги и за iPad, но рядко се намира употреба):
- night modes - exposure 1 sec (за iphone5 и май за 4с, за по-стари е до 1/2) => по-малко шум в снимките; същата опция добавиха и в kitcam - за мен най-добрата програма за правене на снимки (всичко е nondestructive)
- pro hdr - най-добрата за hdr фотографии
- 360 - 360 панорама по възможно най-лесния, бърз и удобен начин. Разбира се трябва добра осветеност и подходяща среда (в стая 2х3м няма как да излезе добър резултат)
- the photographer ephemeris - с 2 думи планиране на фото сесии - показва кога и откъде ще изгрее/залезе слънцето + луната дори напред във времето. Има и много опции, но да ви кажа, не ми се е налагало досега да я ползвам наистина по предназначение. По скоро от интерес и когато ми се наложи да използвам нещо такова..
- geotagr - прави gps track, снимате и след това програмата добавя геолокация към снимките ви (има различни начини, аз ползвам shared mac folder - слагам всички снимки в папка на десктопа и програмата си свършва работата за отрицателно време). Важно е времето, датата и часовата зона на апарата и телефона да са абсолютно еднакви/синхронизирани.
- pure - може да снима в .tiff Като цяло забелязвам и по-добро качество на снимките дори на jpeg-ите.
- оsnap! - най-добрата за направа на timelapse видео. Пробвал съм ги всичките алтернативи. Това е идеално, а и ми изпадна безплатно. Мисля, че по принцип се заплаща..
- posing app - пози за модели; доста изчистено и с много мат'риял
- exposure tool - калкулатор за време на експозиция на DSLR при ползване на nd филтри (вкл. 10-стопови, където е малко по-сложна калкулацията). Мисля, че е фрий.
- photosync - за прехвърляне на видео и снимки по wifi от телефона/таблета на комп-а. Купена ми е още от времето, когато iOS беше съвсем затворена и такива програми изобщо нямаше. Тогава беше безценна. Сега е просто една от алтернативите.

Последна редакция: 03-04-2013, 00:40:07 от faire


The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.
back to top
« назад напред » Страници: [1] | Нагоре
0 Членове и 1 гост преглежда(т) тази тема.
 
Отиди на: