desi.ivanova

Здрасти.
Днес четох интересна статия за приложения за редактиране на снимки на iPad и реших да я "метна" към вас Tongue
Аз, като любител фотограф, много си харесах 4-тото приложение, но за съжаление все още нямам iPad, за да го пробвам Cheesy
Както и да е, ще тествам кои ги има за iPhone.
Вижте статията тук и споделете вашето мнение, кажете и други приложения (без Инстаграм, всички знаем за него Wink
http://o-connect.com/b711_top-5-prilojeniq-za-redaktirane-na-snimki-za-vashiq-ipad.html
back to top

Adamov

Аз също като любител фотограф ще кажа, че за мен двете приложения за обработка на фотографии са Photoshop Express и Photoshop Touch. Прекрасни са и дават чудесни възможности. Също така Camera+  за бързо добавяне на ефекти и прекадриране в златното сечение.

RMBP 13" 2012
iPhone 6S
back to top

PeterS

Липсва SnapSeed от Nik Software! Не случайно Гошо ги закупи за "неназована сума".

mobilio - професионални мобилни приложения
back to top

faire

Няма 2 мнения по въпроса, че Snapseed е най-добрата програма за обработка на снимки на мобилна ОС въобще! След това може би идва iPhoto. От изброените в статията съм ползвал и filterstorm и photogene. Не са лоши, но няма кой да бие по интуитивност snapseed. Лошото е, че Гошко (ака Гугъл) вече спря поддръжката на програмата за Мак. Няма да се учудя ако скоро направят нещо такова и с мобилната версия.. В момента е безплатна (и налична), така че сваляй народе, докато можеш!

Що се отнася за по-специализирани програми за фотографи за ipad, аз ползвам:
- retouch - ясно какво прави
- autostitch - за зашиване на панорами (по хоризонтала и вертикала); работи с големи файлове (импортнати директно от дслр чрез камера кит)

На iPhone (има ги и за iPad, но рядко се намира употреба):
- night modes - exposure 1 sec (за iphone5 и май за 4с, за по-стари е до 1/2) => по-малко шум в снимките; същата опция добавиха и в kitcam - за мен най-добрата програма за правене на снимки (всичко е nondestructive)
- pro hdr - най-добрата за hdr фотографии
- 360 - 360 панорама по възможно най-лесния, бърз и удобен начин. Разбира се трябва добра осветеност и подходяща среда (в стая 2х3м няма как да излезе добър резултат)
- the photographer ephemeris - с 2 думи планиране на фото сесии - показва кога и откъде ще изгрее/залезе слънцето + луната дори напред във времето. Има и много опции, но да ви кажа, не ми се е налагало досега да я ползвам наистина по предназначение. По скоро от интерес и когато ми се наложи да използвам нещо такова..
- geotagr - прави gps track, снимате и след това програмата добавя геолокация към снимките ви (има различни начини, аз ползвам shared mac folder - слагам всички снимки в папка на десктопа и програмата си свършва работата за отрицателно време). Важно е времето, датата и часовата зона на апарата и телефона да са абсолютно еднакви/синхронизирани.
- pure - може да снима в .tiff Като цяло забелязвам и по-добро качество на снимките дори на jpeg-ите.
- оsnap! - най-добрата за направа на timelapse видео. Пробвал съм ги всичките алтернативи. Това е идеално, а и ми изпадна безплатно. Мисля, че по принцип се заплаща..
- posing app - пози за модели; доста изчистено и с много мат'риял
- exposure tool - калкулатор за време на експозиция на DSLR при ползване на nd филтри (вкл. 10-стопови, където е малко по-сложна калкулацията). Мисля, че е фрий.
- photosync - за прехвърляне на видео и снимки по wifi от телефона/таблета на комп-а. Купена ми е още от времето, когато iOS беше съвсем затворена и такива програми изобщо нямаше. Тогава беше безценна. Сега е просто една от алтернативите.

Последна редакция: 03-04-2013, 00:40:07 от faire


The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.
back to top
« назад напред » Страници: [1] | Нагоре
0 Членове и 1 гост преглежда(т) тази тема.
 
Отиди на: