Покажи публикации
Страници: [1] 2 3 ... 64
1  Community / СОФТУЕР И ОС / Re:ГОРЕЩИ ОФЕРТИ -: 16-07-2022, 13:26:51
Иииии ще черпя, най-после някой написа, и не кой да е а един от активните потребители:)
Благодаря мусю
2  Community / СОФТУЕР И ОС / Re:WordHero AI тест -: 15-07-2022, 21:15:14
Тест с друга платформа:
https://www.creaitor.ai/

Резултата е потресаващ!

Company info:
Компанията Ейпъл е създадена през 1976 година и се занимава с производсто на компютри и софтуер

Company Name
Apple

Разултати(не са превеждани):
Apple е американска мултинационална технологична компания със седалище в Купертино, Калифорния, която проектира, разработва и продава потребителска електроника, компютърен софтуер и онлайн услуги. Хардуерните продукти на компанията включват смартфона iPhone, таблета iPad, персоналния компютър Mac, преносимия медиен плейър iPod, смарт часовника Apple Watch, цифровия медиен плейър Apple TV и интелигентния високоговорител HomePod. Софтуерът на Apple включва операционните системи macOS и iOS, медийния плейър iTunes, уеб браузъра Safari и пакетите за творчество и продуктивност iLife и iWork. Нейните онлайн услуги включват iTunes Store, iOS App Store, Mac App Store, Apple Music, Apple TV+, iMessage и iCloud.

Apple е основана от Стив Джобс, Стив Возняк и Роналд Уейн на 1 април 1976 г., за да разработва и продава персонални компютри. През януари 1977 г. тя е регистрирана като Apple Computer, Inc. и през януари 2007 г. е преименувана на Apple Inc., за да отрази променения фокус към потребителската електроника. През март 2015 г. Apple (NASDAQ: AAPL) се присъединява към Dow Jones Industrial Average.

Компанията управлява 500 магазина на дребно в 24 държави и онлайн магазин, в който се продават хардуерни и софтуерни продукти. Apple има над 130 000 служители и годишни приходи от 265 млрд. долара.

Според списъка Fortune 500 на най-големите корпорации в САЩ по общ размер на приходите, Apple е втората по големина компания за информационни технологии в света след Amazon. През 2008 г. списание "Форчън" обяви Apple за компанията, на която се възхищават най-много в САЩ, а от 2008 до 2012 г. - и в света. На 30 септември 2013 г. Apple изпреварва Coca-Cola и става най-ценната марка в света в доклада на Omnicom Group "Най-добрите световни марки". Към декември 2018 г. Apple е първата публично търгувана американска компания на стойност 1 трилион долара и е най-ценната публично търгувана компания в света.

Годишните приходи на Apple в световен мащаб възлизат на 265 млрд. долара за финансовата 2018 г. Apple е най-голямата технологична компания в света по приходи и една от най-ценните компании в света. Тя е и третият по големина производител на мобилни телефони в света след Samsung и Huawei. През август 2018 г. Apple стана първата публична американска компания, чиято стойност е 1 трилион долара, и едва шестата в света. Към 2018 г. в компанията работят 123 000 служители на пълно работно време и тя поддържа 504 магазина за продажба на дребно в 24 държави.

Тя управлява магазина iTunes Store, който е най-големият магазин за продажба на музика в света. Към януари 2018 г. над 1,3 млрд. продукта на Apple се използват активно в целия свят. Компанията има високо ниво на лоялност към марката и е класирана като най-ценната марка в света. Въпреки това Apple получава значителни критики по отношение на трудовите практики на своите контрагенти, както и на екологичните и бизнес практиките си.
-----
Apple е основана през 1976 г. от Стив Джобс, Стив Возняк и Роналд Уейн. Компанията започва като производител на компютърен хардуер и софтуер, а след това разширява дейността си и включва потребителска електроника, онлайн услуги и цифрово съдържание. Apple е най-известна с линията си компютри Macintosh, iPhone, iPad, iPod и iTunes Store.

Apple има дълга история на иновации и творчество. Компанията е първата, която представя персоналния компютър Apple I през 1976 г., и първата, която предлага графичен потребителски интерфейс Macintosh през 1984 г. Със своите иновативни продукти и услуги Apple продължава да определя стандартите за персонални компютри.

Представеният през 2007 г. iPhone направи революция в производството на смартфони със своя мултитъч интерфейс и функции от класа на настолните компютри. Представеният през 2010 г. iPad създаде нова категория мобилни устройства с големия си мултитъч дисплей и мощни компютърни възможности. Онлайн услугите на Apple, включително iTunes Store, App Store и iCloud, промениха начина, по който хората имат достъп до цифрово съдържание и го потребяват.

Днес Apple е глобален технологичен лидер, който определя темпото на бъдещето на мобилните и персоналните компютри. Със своите емблематични продукти и услуги Apple променя живота на хората по целия свят.

------
Apple е основана през 1976 г. от Стив Джобс, Стив Возняк и Роналд Уейн. Компанията започва като производител на компютърен хардуер и софтуер и през годините се превръща в една от най-големите и разпознаваеми технологични компании в света.

Apple е най-известна с линията си персонални компютри Macintosh, която е представена за първи път през 1984 г. Macintosh е първият успешен в търговско отношение персонален компютър, който използва графичен потребителски интерфейс и мишка, и спомага за популяризирането на термина "персонален компютър". Днес линията от настолни и преносими компютри на Apple включва iMac, Mac mini, MacBook, MacBook Pro и MacBook Air. Apple предлага и линия професионални настолни компютри - Mac Pro.

През 2001 г. Apple представи първия iPod - преносим цифров музикален плейър, който направи революция в начина, по който хората слушат музика. iPod бързо се превърна в едно от най-популярните устройства за потребителска електроника в света и оттогава Apple пусна няколко актуализирани модела, включително iPod nano, iPod touch и iPod shuffle.

През 2007 г. Apple представи iPhone - смартфон, който съчетава функциите на мобилен телефон, фотоапарат, музикален плейър и личен цифров асистент. След iPhone се появи iPad - таблет, който предлага много от същите функции като iPhone, но в по-голям формат. Apple пусна и няколко версии на iPad, включително iPad mini, iPad Air и iPad Pro.

В допълнение към хардуерните си продукти Apple е и водещ разработчик на софтуер за собствените си устройства, както и за устройства с Windows и Android. App Store на Apple е най-големият магазин за приложения в света, а iTunes Store е най-големият музикален магазин в света. Apple предлага и редица други онлайн услуги, включително iCloud, Apple Music и iTunes U.

Apple има дълга история на иновации и нейните продукти оказват голямо влияние върху начина, по който хората живеят, работят и се забавляват. Продуктите на компанията са известни със своя дизайн, лекота на използване и функционалност, а Apple е получила повече от 1000 патента за своите технологии. Apple е публична компания, чиито акции се търгуват на фондовата борса Nasdaq под символа AAPL.
3  Community / СОФТУЕР И ОС / WordHero AI тест -: 15-07-2022, 12:37:14
Тествам един продукт който се нарича WordHero AI
https://wordhero.co/
Икономиста много време в писане на статии или кратко обобщаване на продукти.
Вход:
Кратко описание:
Форум на приятелите на Ейпъл. Тук ще намерите отговори на въпроси и съвети за свързани продукти.

Резултати:
Ние сме група приятели, които обичат продуктите на Apple и обичат да си помагат. Ние идваме от различни сфери на живота, но споделяме любов към продуктите на Apple и желание да си помагаме. Ако имате въпрос, вероятно имаме отговора, а ако нямаме, ще направим всичко възможно да го намерим. Така че, моля, присъединете се към нас и ни позволете да ви помогнем да извлечете максимума от вашите продукти на Apple.

----
Ние сме група приятели, които се сближиха с любовта ни към продуктите на Apple. Идваме в този форум за съвети и за да си помагаме с въпроси. Ние сме запалени по продуктите на Apple и искаме да помогнем и на другите да научат за тях.

----
Ние сме група приятели, които споделят любов към продуктите на Apple. Идваме в този форум за съвет и за да помогнем на другите с техните въпроси. Ние сме тук, за да си помагаме и се надяваме, че ще се присъедините към нас!


Резултатите ми харесват
Технологиите напредват:)
4  Community / СОФТУЕР И ОС / Re:ГОРЕЩИ ОФЕРТИ -: 03-07-2022, 14:02:49
Добър ден отново, като гледам никой не пише и не отговаря активно тук, надявам се темата да е полезна за много от вас.
Нова оферта за Luminar Ai + Luminar Neo
Цената е само $59 за 2х активации от всеки от пртодуктите, те поддържат новите Apple М1 CPU.
https://appsumo.com/products/luminar/

*Активациите могат да се изменят, т.е. устройствата да се активират и деактивират!
5  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:Премахване на Remote Managment -: 15-06-2022, 08:42:59
аз го разбирам, че е успял да върне айпад-а на продавача, а не ,че е решил проблема с MDM ....
А да, точно, аз останах с впечатлението че върнал означава че го е оправил:) Вчера бях доста забързан в работата и ден преди отпуската ми , полети, едно друго и май явно не съм схванал:)
Но да, все пак е желателно да се споделят решения, не е 100% сигурно че ще работи при всички, но все пак е начало за някой как да реши проблема!
6  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:Премахване на Remote Managment -: 14-06-2022, 20:45:22
Не е за вярване, но успях да го върна, така че - темата е за затваряне.
Не съм съгласен че темата е нужно да се затваря или какво се прави там!
Дори е много интересно и съм сигурен че и в бъдеще ще има подобни случаи.
Ако споделиш как си го направил (ако не е тайна разбира се!), бихме се радвали да научим нещо ново и ние.
Явно има начини, просто не са достъпни за всеки или просто е нужно много време да се намери решение на проблема.
Нали идеята на форума е да си помагаме?!
7  Community / СОФТУЕР И ОС / Re:ГОРЕЩИ ОФЕРТИ -: 13-06-2022, 19:42:38
Simple and free email tracking for Gmail
https://hunter.io/mailtracker

8  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:Премахване на Remote Managment -: 12-06-2022, 22:37:46
Няма да стане, само за части като гледам!
ето ти статия относно това
https://www.reddit.com/r/ipad/comments/eu123b/remote_management_on_ipad/ffuidtl/?utm_source=reddit&utm_medium=web2x&context=3
9  Community / НОВИНИ / Re:iOS16 и macOS Ventura на български език! -: 08-06-2022, 22:02:49
Сири ще говори на български след около още 15г. Толкова ще й трябва за да го научи сама...
Пепи
Раните ли гуде?
Ваща мачка мажка ле е?
 Grin
10  Community / AirPods, AppleTV, HomePod, Apple Watch / Re:Как гледате телевизия на AppleTV -: 04-06-2022, 12:14:42
Аз имам приложение Ottplayer на ATV и гледам IT телевизия. Проблема с ИП телевизионните плейлисти е че ако имаш 10 000 канала всичко е в един кюп, а с ottplayer могат да се категоризират.
Плащам си $1 на месец за Edemtv където имам 3780 канала. Вярно е че не ги гледам всички, но тези категории които не се гледат в нас са деактивирани чрез личния кабинет на сайта където са настройките за всеки плейлист.
EdemTV са канали предимно от СНГ страните, но спортните са от цял свят!
11  Community / СОФТУЕР И ОС / Re:M1 кракнати програмки... -: 07-05-2022, 17:56:24
Аа ясно, разбрах.
Да, разбира се Фотошопа е номер 1 но и Афинитито го преследва по петите.
Аз миналата година си купих Pixlr, това е облачен редактор като фотошопа, но не е 100%, но работи перфектно със слоеве, маски и т.н.
И съответно мога да го използвам навсякъде без да ми се налага да инсталирам програми, на работата ми веднага ще я махнат (автоматично махат всичко което не е инсталирано през Software Center), а с облачните сървизи ми е гот.
Струваше ми $49 еднократно
12  Community / СОФТУЕР И ОС / Re:M1 кракнати програмки... -: 07-05-2022, 17:21:30
Фифа, какъв е този photography пакет
източник на stock photos?
като свърши събскрипшъна имаш ли право да ги ползваш ако си ги теглил, какви са правилата за използване.
Аз купувам lifetime stock photography subscription
имам следните с пожизнена лицензия, платено е само веднъж:
https://scop.io/
https://vectorstate.com/
https://vectorgrove.com/
https://www.pixeltrue.com/packs
https://jumpstory.com/
https://jar.designpickle.com/fresh_stock
13  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:Mac mini 2nd HDD Rights -: 28-04-2022, 21:20:31
Здравей, интерено ми е дали намери решение на проблема си, би ли споделил моля!
14  Community / СОФТУЕР И ОС / Re:MAC OS SOFTWARE -: 25-04-2022, 20:18:19
Здравейте, някой да има Rosetta Stone: Learn Languages?
В облака има следното:
RosettaStone 5.0.37 + All Languages
намира се в папка Unsorted

Версията е стара и е 32 битна, незнам дали ще работи на Каталина
по-нова няма.
Има една платформа, Румънци са разработчиците и:
Mondly
https://stacksocial.com/sales/mondly-lifetime-subscription-all-languages
15  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:Mac mini 2nd HDD Rights -: 17-04-2022, 22:00:31
Търсил ли си в нета?
защото това което открих е свързано с предишно енкрипване на диска
https://discussions.apple.com/thread/7665199

Просто провери да не би да е такова. Макар че ако измениш правата на диска не би следвало да ти иска парола, никога не съм срещал подобен проблем с моите макове. Специфично е според мен!
Страници: [1] 2 3 ... 64