Покажи публикации
Страници: [1] 2 3 ... 80
1  Community / MacOSX x86 / Re:Бихте ли преминали от Mac към Хакинтош и защо -: Вчера в 13:07:08
...
2  Community / MacOSX x86 / Re:Бихте ли преминали от Mac към Хакинтош и защо -: Вчера в 13:06:53
..
3  Community / MacOSX x86 / Re:Бихте ли преминали от Mac към Хакинтош и защо -: Вчера в 13:05:54
Добър Ден на Всички!

Смелият, и успешно проведен преход, от чисто нативна Mac среда към Хакинтош, от Колегата Ни angelvn, си струва да бъде разгледан внимателно от всички.

И както е вярна фразата, че ..."...всички пътища водят към Рим..."... тук имаме едно реално доказателство за многообразност на Истината - може да се борави с дигиталната техника, при това ефективно, по много начини.

Хибридният подход, PC Hardware, подплатен с Mac Software, умело приложен от Колегата angelvn, би могъл да се окаже едно печелившо решение, (изразяващо се в екстра производителност, плюс удоволствие от самия процес), за всеки, който желае да мине по подобен път.

Естественно, предполага се едно определено добро ниво на познания в дигиталната среда - както на PC Systems, така и на Mac Systems.
А направеният, определено задълбочен анализ и разбор, какво е направено, как е направено и систематизираните изводи около трансформацията впоследствие са на практика онова свързващо звено, характерно за всеки истински професионалист.
За професионалист в която и да е сфера можем да считаме всяко Човешко Същество, което освен че прави нещо, в областите, които са му интересни, СПОДЕЛЯ с другите Човешки Същества своя опит, при това БЕЗКОРИСТНО.

Т.е., драги Колеги - тази работа не е като онази работа...
4  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:Apple Watch Music -: 13-12-2019, 21:04:28
Слагаш си слушалките, (за музика...) и гледаш мадамите право в очите... например в метрото... На фона на зомбираната навалица, забила се в кретенските дигитални кутийки, ще бъдеш полу-Бог... Grin
5  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:Apple Watch Music -: 13-12-2019, 17:07:34
На пръв поглед, (встрани от Темата...), когато напуснах един град САМО ЗА ЛЯТОТО, а се върнах в него след 12 години!... схванах на практика, че такова животно като... СУПЕР НУЖНО ПРИЛОЖЕНИЕ не съществува в реалния Свят... Grin

А телефонът Ти позволява ли да му UpGrаde-неш паметта... в смисъл, да я увеличиш...?

BackUp смятам за задължителен, особенно в Твоят случай, (подразбира се, че ползвайки всекидневно 16 GB data and info, навярно държиш на това, което имаш...)... за да Ти е под ръка непрекъснато...
И да се рискуват толкова данни, (в мобилна кутийка), си е самочувствие на високо ниво.

Така действително още данни, или същите, напълно оправдано би било да ги имаш дублирани и на друго Устройство... (в Твоят случай на часовник).
6  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:Apple Watch Music -: 13-12-2019, 14:23:20
Ясно...

Без да налагам мнение, бих споделил с Теб какво бих направил Аз в подобна ситуация, залагайки на min енергия и други ресурси...

Бих изкопирал, (BackUp-нал), цялата налична информация на външен носител... След което бих си задал въпроса - кое точно от инфо-то в паметта на телефона не го използвам, например, поне: 7 дни, (или) 1 месец, (или) 90 дни, (или) 120 дни... (времевите интервали си ги задаваш Сам...)...
След което, имайки BackUp Copy някъде другаде, (т.е. все пак, за успокоение на Съвестта ти, info-то го имаш... и винаги можеш да го възстановиш, при нужда...), бих започнал смело да трия... (по зададените по-горе критерии).

Mision accomplished!
7  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:Apple Watch Music -: 13-12-2019, 12:01:17
А имаш ли възможност, (юридически права), да изтриеш нещо от собствения Ти телефон, (памет,) и така рационално да си решиш въпроса?
Вместо да си създаваш нови въпроси...
8  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:The Best Design Studio Еquipment -: 12-12-2019, 16:27:19
Добър ден на Всички!

Напоследък бяха про-дублирани няколко от пост-овете, правени по различно време.
Целта бе да се възстановят илюстриращите фотографии към текстовете, загубени поради фалит на Сървъра, който ги съхраняваше досега.
9  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:The Best Design Studio Еquipment -: 12-12-2019, 16:22:02
Copy of
Публикувано на: Нед Юни 9, 2019 16:2 (Отговор #154)
------------------------------------------------------------------

Добър ден на Всички!

На UpGrade бе подложена и Главната Ми дейност - Студиен Баскетбол...
Вече се оперира не с книжни топчета... (колко обикновенно...), а с оригинални пинг-понг топчета от Братски Китай... всички идеално кръгли, с еднаква тежест и диаметър... за забавление и радост на Студийните Котки...

"...лети, лети, колобок..."...

От 10 стрелби към коша - 8 попадения... е нещо като норма по тези географски ширини...
10  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:The Best Design Studio Еquipment -: 12-12-2019, 16:20:07
Copy of
Публикувано на: Чет Май 30, 2019 21:0 (Отговор #150)
-------------------------------------------------------------------

Добър Вечер на Всички!

Краят на Пролетта е точното време за нов UpGrade.
С течение на времето се привиква към определени Устройста, (периферия), клавиатури, мишки... например, и се сформират навици.
Всичко се развива обаче - редно е да се пробват и нови Устройства, някои от тях построени на нови принципи, или нови технологии.
Така, се избягва от рутината, дава се импулс за нови дела, работата, а и забавленията пред екраните добиват нови измерения. 

Решено бе да UpGrade-нем Периферията, при това сериозно - от обикновенни, механични клавиатури да се премине на тактилни, от по-обикновенни мишки... да се премине към последната, предлагана от Apple - Magic Mouse 2.
Есента, при желание, ще тестваме и Графичен Таблет.

Освен психологически ползи, нова, по-модерна периферия позволява и рязко да се повиши всекидневната производителност на труда на Дизайнера.

Посетихме Apple магазина на "Витоша", (София), за да се запознаем с новите клавиатури и мишки, предлагани към iMacPro сега.
Буквално на следващия ден се получи предложение от Колега от Форума, от което се възползвахме.

В момента тестваме първия закупен Комплект - Apple Magic Keyboard (full size) and Apple Magic Mouse 2 - Silver, (прилагам фотографии).

Първи впечатления - клавиатурата е изключително приятна на пипане на клавишите, (усеща се леко, успокояващо "цъкане"), много леко и интелигентно съпротивление на клавишите при използването им - нищо подобно не може да се забележи при другите производители, (засега)... тук Apple направо е "...счупил летвата..."...
Клавиатурата е безжична, (Bluetooth), и може да се превърне и в жична. (Тогава захранващият кабел се подключва в режим "зареждане", и съответно изключвате Bluetooth. Така захранващият кабел започва да предава и Данни, освен захранване, към Компютъра Ви. Подобен сценарий може да има място, ако използвате мишка, например жична, и не се нуждаете от екстра облъчването на включен Bluetooth (...за заклети НюЕйджъри, например...)...

Мишката - Magic Mouse 2. Изисква пре-настройка на захвата към нея, чрез метода на пробите и грешките...
Успях да анализирам, (надявам се правилно), и затова споделям опита си, (втори ден)...
Мишката Magic Mouse 2, би трябвало да се трактува не като мишка, в буквалния, обикновенния смисъл, а най-вече като комплексен, нов обект - симбиоза между мишка и движещ се TrackPad.

Затова - щадящ захват на Ръката Ви би могъл да бъде - пълно отпускане на цялата Ви Ръка върху повърхността на масата, която използвате... добре е да притежавате дълбока и голяма свободна повърхност пред Вас... Ние я имаме - (...вижте Постовете Ни назад във Времето относно избора Ни на оборудване...). Удачно би могъл да Ви послужи и ергономичен Стол, който позволява пълно настройване на под-лакътниците, и настройки на нивото на Масата Ви...
Тогава - Ръката Ви ще бъде тотално отпусната върху Масата + подлакътника на Стола Ви, и, съответно, Magic Mouse 2 няма да напряга китката Ви, (към което обезателно сте привикнали, използвайки друга Мишка преди това).

Според Мен, това е и "правилният" захват спрямо Magic Mouse 2, който превръща Magic Mouse 2 в солиден и ефективен инструмент, без аналог.

Кой от Колегите използва BetterTouchTool, (настроен към Magic Mouse 2), и какви са Ви впечатленията?
Може ли да се намери BetterTouchTool, (за тестване)?

Предложението на BetterTouchTool "за абонамент" не Ме блазни особенно - не бих желал да съм "абониран" за каквото и да било, в условията на сбърканата, и грешна в корен "пирамида на Маслов", безсмислица, набивана на студентите като последно "научно" внушение...11  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:The Best Design Studio Еquipment -: 12-12-2019, 16:15:20
Copy of
Публикувано на: Ср Май 29, 2019 11:15 (Отговор #149)
------------------------------------------------------------------

Висше Същество Камелия, спуснало се в тази Реалност, споделяйки с Мен Живота Си

12  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:The Best Design Studio Еquipment -: 12-12-2019, 16:13:30
Copy of
Публикувано на: Пон Май 27, 2019 10:49 (Отговор #148)
-------------------------------------------------------------------

Добър Ден на Всички!

Бих желал да Ви покажа една от работите на Dr.-Ing.h.c. Ferdinand Porsche AG, който със Своя Талант и Естетика донякъде е и формирал представите ни за видимите Неща в Нашия Свят... От суровата мощ на германските танкове, през иконите в автомобилната промишленост... Фолксваген, Порше... та чак до Хард Дискове, в днешно Време.
Това е Външен Хард Диск LaCie, Дизайн на Ferdinand Porsche. Максимално изчистени линии, естетична алуминиева опаковка, гарантираща здравина при транспортиране, добро охлаждане, (кутията сама по себе си служи за радиатор, отвеждаща топлина), добра визуална интеграция с други висококачествени електронни устройства и компоненти.

Интерфейсът е USB-C, Power cable-a, (буксата) и фиксиращ работата светодиод са разположени един до друг, ясно защо..., това облекчава както проектирането на платката, така и производството на отверстията в кутията.
Прилагам снимки.
13  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:The Best Design Studio Еquipment -: 12-12-2019, 16:10:18
Copy of
Публикувано на: Пон Май 20, 2019 12:39 (Отговор #146)
-------------------------------------------------------------------

От 11 топчета в мрежата са 8!

Ефективност 73% - виждали сме и по-добри времена...


14  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:The Best Design Studio Еquipment -: 12-12-2019, 16:08:08
Copy of
Публикувано на: Пон Май 20, 2019 12:23 (Отговор #145)
-------------------------------------------------------------------

Добър Ден на Всички Колеги!

Продължавам с въпроси, които обикновенно интересуват Креативните звена - Дизайн Студио, Медия Агенции... а и всеки друг, на който му е интересно да плува в подобни еретични сфери...

Стара Истина е, че работата на компютър, (пред екраните), е свързана с принудително многочасово седене и вследствие на това, определено обездвижване...
Затова периодически ще се старая да споделям по някой ефективен "трик" - как работното място би могло да се превърне в едно по-привлекателно място за всички...
Игровият елемент е основен за Човешките Същества...
Никак не е трудно да вкарате, например игрови елемент, там, където прекарвате голяма част от времето Си...
И тогава, на всеки 45 минути, (абсолютно ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е да правите 10-15 минутни почивки между сеансите Си на работа...)... спокойно можете да се заемете и с мини-баскетбол...

Аз например правя хартиени топчета и целя баскетболно кошче - за дива радост и забавление на всичките Ми фенове, между които са и три (3) Висши Същества, в Тази Реалност дошли при Мен във вид на Котки...

Йе-е-е-е... КОШ...!


15  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:The Best Design Studio Еquipment -: 12-12-2019, 15:57:05
Copy of
Публикувано на: Ср Май 30, 2018 15:4 (Отговор #124)
-----------------------------------------------------------------

Добър Ден на Всички!

Днес Пост-вам, както обещах, най-лекия и елегантен начин да накарате Вашия Windows Дял, (в конкретния случай е Windows 8.1, а би могъл и да е Windows 10), да репродуцира звук.

Защото има случаи, когато даже след стриктно спазване на инструкциите, свързани с инсталиране на Windows Дял, чрез BootCamp Assistent, звукът на Windows Дяла, се губи.
При Мен конкретно, от няколко инсталирани Windows Дяла, на няколко различни физически Хард Диска, в един от случаите звукът в Windows Дяла бе налице, докато в поне в 3 други случая, на 3 други физически Хард Диска, липсваше.

След изчитане и преглед на доста “иКсперти” в Нета, даващи най-причудливи съвети, как да се “върне” Windows звука, там, където му е мястото, а именно, да функционира, намерих най-лесното, кратко, и (според Мен), коректно решение на въпроса.

Това и споделям в услуга на всеки, който ще е заставен да мине по този път - нека да е по лесния начин.

Въпрос: На Mac, (macOS Sierra 10.12.6), се инсталира Windows Дял, (Windows 8.1), чрез BootCamp Assistent. Т.е. ВЕЧЕ, имаме инсталиран Windows Дял.

Симптом: Звукът на Windows Дяла, се губи, в същото време визуално зелените “барове” в менютата на Windows за звук, играят надолу-нагоре, (беззвучно, обаче).

Решение: Логиката, че визуално зелените “барове” в менютата на Windows за звук, се движат надолу-нагоре, (беззвучно), когато сме заставили Windows да “вади звук”, например, пуснали сме нарочно музика… Ни настройва да мислим, че въпросът опира не в Windows, (сам по себе си), а в Mac (драйверите).

Конкретните Ни стъпки, за решението на въпроса, са следните:

В Mac среда - Отваряме BootCamp Assistent (Utilities). Следете жълтата стрелка-триъгълник, за конкретните кликания, които трябва да правите.

1). При включен Интернет, обезпечете USB (Hard Disk, PenDrive, FlashDrive), в някой от USB портовете на Вашата Машина. USB (Hard Disk-a) форматирайте предварително като MS-DOS (FAT32) формат, (с Disk Utilities app.).

2). Download the latest Windows support software from Apple. Continue

До броени минути необходимия Apple-ски Софтуер ще бъде качен на Вашия USB (Hard Disk). Ще Ви интересува там Папката, наречена BootCamp.

3). Рестартирате със задържане на alt бутон. Избирате Машината Ви да стартира през Windows Дяла.

4). Вече в Windows среда, намирате Вашия USB (Hard Disk), на който сте качили the latest Windows support software from Apple.

5). От USB (Hard Disk) намирате споменатата по-горе Папка BootCamp. Отваряте я. На нея намирате setup файл. Задействате го с двоен клик.

6). В откриващото се Меню User Account Control - Yes.

7). Открива се Boot Camp installer - Next

Cool. В Boot Camp License Agreement - I accept the terms… - Install

9). Започва инсталиране на Apple Software Update, (няколко минути).

10). При завършване на Boot Camp installer - Finish

11). Системата Ви напомня да рестартирате - Boot Camp - Yes

12). Вече имате функциониращ звук в Windows среда (както и визуално звуковите “барове” и на Windows, и на Mac, функционират синхронно).
Страници: [1] 2 3 ... 80