Покажи публикации
Страници: [1] 2 3 ... 99
1  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:The Best Design Studio Еquipment -: Вчера в 10:03:05
ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!


2  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:Проблем с Time Capsule -: 18-02-2021, 20:17:15
Благодаря на всички Колеги за точната информация, и на jell0 за системно поднесеното инфо.
Така картинката значително се прояснява.

Вярно, че преди имаше и AppleTalk - в един друг град, по кашоните, навярно още се подвизават стари кабели, (като телефонните... с принадлежащи към този Формат малки пластмасови кутийки, ("терминатори"...?)...
3  Community / НОВИНИ / Re:Лицемерието на амбриажите или истинското Лице на Капитала? -: 16-02-2021, 22:28:05
Войната срещу богоизср*ните ескимоси на Силиконовата Арктика се засилва Grin


4  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:Проблем с Time Capsule -: 16-02-2021, 09:33:43
Здравейте, Колеги!

Неподдържането на AFP (Apple Filing Protocol) от последните Операционни Системи на Apple значи ли и функциониране / нефункциониране на rutter AirPort gen. 6. спрямо тези Системи (Big Sur и прочее...)?
5  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:Работещ Proofreader на iPad pro -: 12-02-2021, 19:51:27
Радостно е да се знае, че има Хора, пазещи и съхраняващи Нашия древен и оригинален Език, при това на професионално, сериозно ниво!

Исторически се е сформирало така, че Азбуката Ни, Езикът обединява немалко Народи с голям потенциал.
Дори космически апарати са изписани с Нашите Букви.

(Някой път може да до-разкажа как се оказах точно за Нова Година в страната и "карах" Новата Година с бАН "колеги" и в резултат на неправилно отношение към нещата, (от тяхна страна - нарочно не наливаха от шампанското на Мен и още на една тяхна "колежка"... а всички сме Си платили "за куверт" и очаквахме поне колегиалност...?)...
Заслуженият щтраф (глоба) се изрази в това, че отвлякох всичките им мадами на друга вечеринка в 00:30 ч. на Новата Година. Да си пият шампанското, (и Нашето...)... в изключително "мъжка" компания... ха, ха, хааа...

Така че, напълно споделям мнението Ти и фактите, сформирали се около кухляците на бАН... дори с лични впечатления що за птици са като Хора, да не говорим за професионални изяви...

Успехи с Proofreader-ите и Речниците!
6  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:Работещ Proofreader на iPad pro -: 12-02-2021, 13:08:09
Добър Ден на Всички!

Даже когато инсталирате Proofreader (Търсач на грешки) в Българския Език, една добра Идея е да сте достатъчно на "ти" с лесната и естественна за всички Нас Българска граматика.

Така например преди няколко години ми се наложи да ползвам Студио за превод на текст от финландски на Български Език. Служителите там настояваха, че от финландски думата "финландец" се превеждала на Български буквално като "финец".
Не получиха никакъв Хонорар, естественно.

Дали негретата на англо-сексия знаят повече Български Език от Нас...?

Успех с Инсталирането и да им пожелаем на преводачите ползотворна дейност в нелеката функция да градят "мостове" между Изтока и запада, една кауза концепсуално-спорна...
7  Community / СОФТУЕР И ОС / Re:MAC OS SOFTWARE -: 11-02-2021, 07:30:38
Целувайте ръка на такива като косето.
8  Community / СОФТУЕР И ОС / Re:MAC OS SOFTWARE -: 07-02-2021, 23:50:58
Една добра възможност за съхранение и качване на фотографии по Форуми е imgur.com
9  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:The Best Design Studio Еquipment -: 06-02-2021, 19:41:13
Добър Вечер на Всички!

Доколкото стандартната за работните станции MacPro 5,1 видео карта ATI RADEON HD 5770 1024 MB вече е наработила ресурс от няколко години “работа”, навременната смяна на термална паста и термо-падове (залепени към микросхемите-памети) са способни да удължат дигиталния и “живот” още.

В няколко картинки стандартният процес по почистването на Картата, смяната на термална паста и термо-падове са показани.
Всяка подобна видео-карта се почиства и докарва до състояние “refurbished”  по подобен начин. Евентуалното удължаване на нормалното функциониране на подобно Устройство ще ви спести ресурси от всякакво възможно естество, (ако ви устройва мощността на Картата в момента).
MacPro 5,1 позволява UpGrade нагоре и по отношение на видео-карти. Всичко е във вашите ръце.

Отверки за микро-електроника, пинсети, течни солвенти Artic Thermal Material Remover (1), Artic Thermal Surface Purifier (2), Thermal Compound Arctic MX-4 (2019) (термална паста), подходящи термални падове, дизайн скалпел, перманентен маркер, тампони и клечки за почистване е всичко, което ви трябва.

Препоръчвам Thermal Compound Arctic MX-4 (2019) (термална паста). Не е кондуктивна, не провежда електро-импулси, издържа зададените от производителя и характеристики поне 8 години.
Всяка видео-карта, обдухвана години наред с постъпващ охлаждащ я въздух, задържа частички прах от околната среда. Сега ви се удава възможност основателно да я почистите.

Извършено бе и “подобрение”, (екстра UpGrade) на Картата. В малкото “прозорче”, под което се забелязва голяма медна плоча за охлаждане, допълнително бе изрязано (и монтирано) подходящо правоъгълно парче термален пад, което видимо би трябвало да предава топлината, (и да охлажда) малка микросхемка, (напомня Clock), вдясно от основния компонент на Видео-Картата.
Инженерите са го предвидили, някой видимо си е спестил поставянето на термален пад точно там. Поправихме “безобразието”.
Какво ново количество термална паста е оптимално за всяка микро-схема, изискваща охлаждане? Всяко ръководство препоръчва количество, средно-голямо, колкото “зърно ориз”… (свиквайте с Китай, нашамаросващ в момента Големия Брат).
Дори показаното на снимката количество термална паста, което се получи “зърно ориз”++, не е грешка. Пастата Arctic MX-4, както споменах, не е кондуктивна. Количеството, дори поставено малко “вповече”, свободно ще се разтече между микро-схемата и медната плоча на радиатора, не-афектирайки по никакъв начин работоспособността на Устройството.

Течните солвенти Artic Thermal Material Remover (1), Artic Thermal Surface Purifier (2) се третират според инструкциите им. От термалния пад се изрязват подходящи по форма парчета, заменящи старите термални падове по схемите на паметите. Така топлообмена между паметите и радиаторите им се възстановява до фабричните им стойности.
Фактически Видео-Картата се обновява почти 100%-тово.
Следва обратното сглобяване на Картата. Задача за 6-ти клас.

Въпреки всичко, в края на Деня, Героите са изморени. Затова клавиатурата е подходящо място да се подремне.10  Community / СОФТУЕР И ОС / Re:MAC OS SOFTWARE -: 06-02-2021, 03:21:12
Надявам се, операционната система е била много по-важна от всички програми, взети заедно..?
11  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:Macbook pro 2015 въпроси -: 05-02-2021, 23:05:22
Здравей, winnerkn!

Би могъл да зададеш няколко въпроса към Нет-а, (към собственици на Твоя точен модел Лаптоп...) с коя точно операционна система Твоят модел се държи най-пъргаво. Така поне по отношение на критерия "време на реакция" ще имаш обективна информация - по-бърз, по-бавен.
А как изглеждат менютата и прозорците на всяка следваща система е все пак субективен въпрос, по-скоро свързан и с естетика, (също важно, по-своему).
12  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:Възстановяване данни от форматиран диск? -: 04-02-2021, 17:45:28
Super!

Междувременно изпратих инфо на Лични.
13  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:Възстановяване данни от форматиран диск? -: 04-02-2021, 17:17:05
Ясно.

Ей сега ще се разтърся да видя какво точно има при Мен и ще Ти напиша пак. Дай Ми малко време да проверя.
14  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:Възстановяване данни от форматиран диск? -: 04-02-2021, 13:49:49
Здравей, oolliivveer!

Опитай с Disk Drill.

Надявам се, форматирал си по по-щадящ Данните начин, (без да пишеш многократно логически "нули" отново и отново по Диска...)?

Успех!
15  Community / СОФТУЕР И ОС / Re:Catalina - MacPro 5,1 -: 31-01-2021, 12:32:00
MacPro 5,1 - едно сребърно Бижу в палитрата на Apple!

..."...а и не ми се разделя с нея..."... - действително - Човек цени по достойнство всеки локален връх в техническия прогрес на Марката!
Да се откриват нови, незаложени дори качества в техниката чрез смел UpGrade нагоре... ех, мечта!

Успех, Пиф!
Страници: [1] 2 3 ... 99