Покажи публикации
Страници: [1] 2 3
1  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:Дефектирал MacBook 12 -: 14-09-2020, 18:03:04
Лека вечер!
2  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:Дефектирал MacBook 12 -: 14-09-2020, 17:58:05
С теб приключих. Моля, не отговаряй повече, щом няма с какво да допринесеш по зададените от мен въпроси.
И след "Приемам всякакви коментари" следва "предложения и насоки за евентуално РАЗРЕШАВАНЕ НА ПРОБЛЕМА".
3  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:Дефектирал MacBook 12 -: 14-09-2020, 17:52:00
Никъде не съм писал, че е гаранционен! Определено е с изтекла гаранция, най-малкото такива не се продават повече от 4 години... както и да е. Благодаря ти за "включването" и размислите, които са по-скоро спам в случая.
4  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:Дефектирал MacBook 12 -: 14-09-2020, 17:45:09
Чакай бе, човек! да не отивам на съд или да съм криминален тип или извършил престъпление, че "да бъде използванео срещу мен"?!? ти чуваш ли се какви ги говориш? на лаптопа отдавна преди това му е изтекла гаранцията, и да се сервизира, плащам с парите си ма МОЯ лаптоп! За к`во изобщо чми говориш?! И изобщо прочете ли въпросите ми или ти е по-любопитно защо съм решил 6 месеца да не го ремонтирам?! Защото така съм решил! Този отговор удовлетворява ли те?
5  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:Дефектирал MacBook 12 -: 14-09-2020, 17:34:41
В момента не коментираме дали досега ме е притеснявал или не проблема. Явно съм намерил решение чрез друг лаптоп. Така или иначе този стои и искам да го оправя, явно му е дошъл реда за ремонт сега. Ако искате може да коментираме и защо 6 месеца съм го оставил настрана, явно това е по-интересно за Вас? Или греша?
6  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Дефектирал MacBook 12 -: 14-09-2020, 17:18:02
Здравейте, Колеги!

Накратко: Имам дефектирал MacBook 12, early 2015-а. На два пъти ми угасна при работа на включено захранване. Вторият път фатално, без да „запали“ повече. Умре „ябълката“, ни звуково, ни визуално податлива на някаква надежда да зацикли. Така стои вече над половин година вкъщи. Най-вероятно е дефектирал процесор и/или дъно. Въпросът ми е, ако е така, има ли читав сервиз, който може да го направи със замяна на нови компоненти и предоставяне на гаранция. Закупен е от мен чисто нов от АйСтайл. На посочените в сервизния раздел телефони, обаче, никой не отговаря. Приемам всякакви коментари, предложения и насоки за евентуално разрешаване на проблема. ...Не бих се занимавал с него, ако не беше уникално запазен лаптоп, с идеален дисплей и т.н.
7  Community / СОФТУЕР И ОС / Re:Срив при стартиране или преинсталиране на MacOS -: 11-01-2020, 17:09:49
Не, отдавна не е гаранционен. Купуван е началото та 2016-а...
8  Community / СОФТУЕР И ОС / Re:Срив при стартиране или преинсталиране на MacOS -: 08-01-2020, 22:19:18
Да, прав си... Някой със съвет за читав сервиз? IStyle? Или?!... Sad
9  Community / СОФТУЕР И ОС / Re:Срив при стартиране или преинсталиране на MacOS -: 08-01-2020, 22:00:13
Преди малко се прибрах вкъщи и опитах да включа лаптопа в захранването. Не се стартира пак. Оставих го за известно врреме и когато отново опитах да го включа, докосвайки клавиатурата, ме хвана ток!
Помагайте със съвети, моля!:(
10  Community / СОФТУЕР И ОС / Re:Срив при стартиране или преинсталиране на MacOS -: 08-01-2020, 19:10:07
...Но когато снощи се получи този срив, макбук-а беше включен в електрическата мрежа?...
11  Community / СОФТУЕР И ОС / Re:Срив при стартиране или преинсталиране на MacOS -: 08-01-2020, 18:47:42
Днес опитах да правя инсталацията на батерия, да. Довечера ще опитам вкъщи на ток. Не е отварян никога, купен е 2015-а година лично от мен чмсто нов, да, и никога не е ремонтиран. Да, последната операционна система и ъпдейтната.

Снощи браузвах в нета, докато в един момент отсамосебе си изключи!
12  Community / СОФТУЕР И ОС / Re:Срив при стартиране или преинсталиране на MacOS -: 08-01-2020, 18:24:50
MacBook 12-инчов, late 2015, закупувал съм го чисто нов от Istyle, досега дори не е отварян. операционната система е последната, ъпдейтната до последните поправки, батерията си е окей, работи и на ток.
13  Community / СОФТУЕР И ОС / Срив при стартиране или преинсталиране на MacOS -: 08-01-2020, 17:10:15
Здравейте, Колеги!

Накратко - снощи се получи срив, при който както си работеше, макбук-а ми изнеднъж загасна! При отита ми да го стартирам отново, започна да зарежда и достигайки до средата на скалата, пак загасна. Така много пъти, като един-два от тях и се стартира операционната система, но пак загасна веднага след това. Опитах да преинсталирам операционната система. Още преди да стигне до избор на това дали да избера нова система или апдейт, пак загасва...

Моля, ако някой има отговор какво се случва или предположения, съвет - да сподели!
14  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:Проблем с Macbook 12 -: 03-07-2019, 20:49:10
Добър вечер, Колеги!
Още веднъж - благодаря Ви за съпричастността!
Не зная какъв е бил проблема, честно казано...
Към този момент всичко вече е окей и първоначално описаният проблем вече го няма. Слава Богу! ...Оказа се, че трябва да направя чиста инсталация на OS Mojave. Форматирах дяла, на който държа системата и пуснах нова инсталация на система. За съжаление, нямах подготвен от преди срива бекъп, та сега наново всичко започвам да товаря...
В отговор на въпроса на Колегата по-горе - не, дискът не бе криптиран. И всичко протече сравнително гладко. Все още обаче ми е странно как се стигна до всичко това. Вчера цял следобед лаптопа буквално не заваше никакви признаци на живот. А сега - все едно нищо не се е случило. Единственото обяснение е, че е възможно или нещо да е попрегрял и да е сработила някаква защита /защото по едно време въпреки че бе изключен, лаптопа грееше, или да е станал срив след обичайния ъпдейт на операционната система /не я бях обновявал няколко месеца, поради неизползване на лаптопа/. Сега следя поведението му, напълно норбално е. Дори батерията не грее.
...Странно, наистина странно. Щом вчера бях стигнал аха да го пращам на сервиз към Криейтив център...
15  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:Проблем с Macbook 12 -: 03-07-2019, 10:56:09
Baxter, пробвай първо с ресет на smc контролера.

При изключен лаптоп слагаш кабела за зареждане и натискаш едновременно от лявата страна Shift+Ctrl+Option и Power бутона. Държиш ги и 4те задържани едновременно и за 10 сек. Индикацията на зарядното като пуснеш копчетата трябва от оранжено да светне зелено за 1сек. и после пак да стане оранжево. Пускаш лаптопа. На 90% съм сигурен, че ще зареди.

Ако не зареди, тогава ще му мислим Cheesy

Здравейте, Колеги, първо благодаря на всички Ви за съпричастността! Наистина беше в известна степен шок за мен, щото досега с apple устройство не ми се бе случвало нещо подобно!

Не зная дали от съвета на Adamov или от нещо друго (предполагам, че от съвета му е спомогнало), но лаптопа тръгна! Тръгна на това, че се появи картина и даде признаци за живот! Тъй като не успях да подкарам първоначално системата, започнах преинсталация, но не зная защо преди това не делнах дяла на харддиска, за да почна на чисто... Както и да е, инсталира се операционната система (Mojave) върху другата. Сега зарежда, но преди това малко повечко цикли от обикновено... Не зная какъв е бил проблема. Следобеда ще по почовъркам повечко.
p.s. Батериата зарежда, зарядното също дава ток. Странно защо вчера изобщо не заваше индикации, че започва зареждане /звукова и с логото на зареждаща се батерия на екрана/, въпреки, че лаптопа бе на 57% зареден...
Страници: [1] 2 3