Покажи публикации
Страници: [1] 2 3
1  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Съвет за PCI-e USB 3.0 контролер -: 31-03-2022, 15:37:25
Здравейте,

Нужни са ми два PCI-e USB 3.0 контролера за Mac Pro 2008-2009. Преди години съм купувал Inateck KT4004 и работи безпроблемно, но в момента ми трябват сравнително спешно още два. Затова и бих искал да намеря в БГ, но няма дори други подобни за Мак. Дайте съвет за алтернативен вариант, ако някой има опит с подобен казус.

Благодаря ви!
2  Community / МАГАЗИН / Re:MacPro mid 2012 и MacPro 2009 -: 08-03-2022, 21:51:49
Продава се Mac Pro mid 2012  - продаден.

Машината е чудна! След още един ъпгрейд ще стане доста актуална. Не намерих опция да пиша в Раздела Отзиви и затова пиша тук.

Няколко +++ за dkmi - бърз и коректен!
3  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:Проблем при инсталация на Sierra -: 27-01-2022, 21:28:29
Преди време на Mac Pro не ми даваше да инсталирам стара версия на ОС докато не върнах датата през терминала до преди 11.2018г.
Пробвай този вариант.
Успех!

Здравей,


Благодаря за идеята и съвета! Върнах датата и всичко се инсталира точно.

Благодаря и на Адамов за бързата реакция, желанието да помогне и всички останали. Страхотни сте!
4  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:Проблем при инсталация на Sierra -: 26-01-2022, 09:55:18
ruseff, много обичам такива казуси. Трябва да е late 2011 нали?

Аз мога да опитам да направя флашка с операционната с която ти е компютър и да видим при правилно настройване на Fusion Drive дали ще стане.

Ти от София ли си?

Благодаря ти, Адамов! Да, late 2011 е и съм от София. Нека да направя още един опит като сменя датата, както предлага колегата. Това го бях чел преди много време, но изобщо не се сетих сега. Ако и така не стане - ще бия камбаната:)
5  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Проблем при инсталация на Sierra -: 25-01-2022, 20:57:54
Здравейте,


Имам нужда от помощ. Писал съм и в други раздели за въпросната машина, но от мерак все още искам да съживя един MacBook Pro 2011 / i7 / 16 ram / 2 SSD 120 и 1 тб на мястото на DVD-то. В момента е с High Sierra, но ми се налага да ползвам софтуер, който е спрян от поддръжка преди много години, но е 32 бит. Опитвам се да направя boootable флашка/хард, но не успявам. Грешките са, че инсталацията е грешна, харда е несъвместим и т.н. И че на тази операционна система Сиера не се поддържа вече. Опитах и на друга машина, дори на Mavericks, с различни флашки и хардове и все същото.
Споделяйте, ако имате някакви идеи. Ще съм много благодарен!
6  Community / МАГАЗИН / Re:Търся хъб Thunderbolt 2 - USB 3 -: 21-01-2022, 18:13:58
С горният адаптер включен в Т3 диска и Т2 към Т2 кабел няма ли да стане?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Здравей, опитах с такъв адаптер на колега, но не става. Благодаря ти.
7  Community / МАГАЗИН / Re:Търся хъб Thunderbolt 2 - USB 3 -: 18-01-2022, 17:55:24

Благодаря ти, но ми трябва от thunderbolt 2 към USB-C за връзка с външно SSD. Хъба към USB 3 е по-удобен, но има много малко такива варианти или поне каквото аз намирам. Идеята е, че съживих един мой стар MacBook Pro 15 2011 с големия процесор, много рам и SSD с проблем с видео картата. Успях да я изключа софтуерно и вече една години работи безгрижно. Реших да го използвам за офис работа, но единствения недостатък е, че няма USB 3, което на моменти е проблем.
8  Community / МАГАЗИН / Търся хъб Thunderbolt 2 - USB 3 -: 18-01-2022, 11:05:41
Здравейте,

Търся да закупя хъб thunderbolt 2 към USB 3. Намирам варианти от чужбина, но ми се иска да е от България. Нов или употребяван. Чудесна работа би ми свършил и кабел thunderbolt 2 към USB-C. Аз не намирам тук, но ако някой знае или продава подобни, моля да сподели.

Успешен ден!
9  Community / НОВИНИ / Re:Размисли и дела... -: 10-01-2022, 21:07:43
Здраейте на всички.

От доста години съм в този форум и тази тема ми харесва и не, но беше наложителна. Вярно е, че някои си пишат сами, има и доста неадакветни въпроси или обяви, но... какво толкова....Нали това е идеята на подобни платформи. Някой си Shaman създал това нещо и го поддържа до ден-днешен - ами поставете се в неговото положение. Колко от вас биха го направили?

П.С. Не познавам никой от вас, но искам да запазим това място полезно за всички нас.
 
10  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:AirPort Extreme 5th vs 6th gen -: 13-12-2021, 12:10:36
Ангеле, благодаря ти за изчерпателния отговор. Обмисля съм направо wifi 6, но ми се ще епълски рутер.

Аз не съм изградил някаква сериозна мрежа вкъщи, така че дори да спре съпорта, няма да е голяма драма при мен.

Блускай: темата, която ми посочваш не е релевантна и не ми помага. Въпреки всичко ти благодаря.


Някой, освен russeff, дали може да ми кажеш нещо по-конкретно за 2та епълски модела? Ясно е, че за тези пари може да се вземе хубаво нещо, което да е вече АХ.

Благодаря ви.


Здравей,

Финално от мен по темата. Днес погледнах и рутера в апартамента ни и се оказа, че е четвърта генерация. От много години съм с него и там също не съм имал проблеми. Факт е и че блокът ни е малък - четири етажа и около 15 други мрежи. Може би това му помага да е все още актуален и да не се замислям за смяна:)
11  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:AirPort Extreme 5th vs 6th gen -: 12-12-2021, 10:56:14
Здравей, Адамов.

Аз мога да помогна само като потребител. Имаме триетажна къща извън София и доставчик са само Булсатком. До преди година бяхме с техен TP-Link  и имахме огромни проблеми с връзката - непрестанни прекъсвания, променяща се скорост и т.н. На втория етаж сложих един Extreme 5th, а на първия - Express, за да усиля връзката към двора. Вече една година нямаме абсолютно никакви проблеми. Всеки етаж е по около 40 кв.м.

Успех!
12  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:Windows на външен хард -: 03-12-2021, 15:59:29
Мислиш ли, че има смисъл да го преформатирам в NTFS, въпреки, че така си работи съвсем нормално и да го направя отново?

Това си е виртулана машина, работеща под МАС, значи файловете, които записва са си за маковско форматиране. NTFS е необходимо да форматираш, ако имаш дял външен за виртуалната машина, който искаш да е достъпен от виртулания уйндоус.

Ясно, благодаря! Иначе, в заключение, всичко работи абсолютно перфектно за моите нужди по препоръките на колегата. В самото начало, след стартиране, има едно леко лагване, но е пренебрежимо и се оправя след около минута. Благодаря на всички отзовали се!
13  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:Windows на външен хард -: 02-12-2021, 19:46:54
Така е, даже на виртуалната работи по-добре, отколкото макът ми понякога:)Инсталирах, както си описал и всичко работи доста добре за моите нужди. Единствено ми направи впечатление, че SSD-то беше форматирано за Мак и си остана така. Мислиш ли, че има смисъл да го преформатирам в NTFS, въпреки, че така си работи съвсем нормално и да го направя отново?

Много благодаря на всички за бързата реакция и съвети, понеже това с Уиндоус-а ме изненада и ми трябваше спешна реакция, въпреки че не написах че е така:)
14  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:Windows на външен хард -: 02-12-2021, 14:19:01
Закачаш вънпното SSD на компютъра си. Използвай най-бързия порт, за най-добра и бърза връзка.

Когато стартираш Parallels, за да инсталираш Windows, виртуалната машина пита къде да разположи образа, диск - папка.

Просто посочваш външния диск и то го прави на него. Така, когато го закачиш, ще можеш да стартираш Parallels и тя си го отваря от диска.

Вариант две е да инсталираш и после да преместиш папката ръчно на друг диск, и двете опции са много лесни и изобщо не ги мисли, а просто го направи:)

Поздрави

Много благодаря! Ще го направя така. Просто четох на доста места, че трябвало да имам повече рам и процесори, за да отделя за Уиндоус-а, което много-много не го разбрах. Моята логика е, че като съм под Mac os си ползвам целия ресурс и под Уиндоус - по-същия начин.
15  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:Windows на външен хард -: 02-12-2021, 12:11:55
Windows работи прекрасно на ВЪНШЕН ДИСК, когато си монтирал виртуалния образ на ПАРАЛЕЛС:)

Външният диск нека да е SSD, закачено на бързите портове. Тогава нямате грижи и хвърчи.

Ето и моите стотинки:)

Благодаря за идеята! Имам едно SSD, което мога да използвам. Може ли да ми обясниш как се прави, ако не те затруднявам или ще потърся някаква  информация в интернет.
Страници: [1] 2 3