Покажи публикации
Страници: 1 [2] 3 4 ... 103
16  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:Ужасно изживяване с Macbook Pro 2020 и iStyle -: 30-06-2020, 14:51:05
Неведнъж съм писал тук и в айфон форума, че качеството на продуктите, продавани на нашия пазар (източна Европа), е много по-ниско от това за западна и САЩ. Затова и почти не съм си купувал Епъл устройства от тук (само слушалки).
Някои хора пък са твърдо против да се купува от чужбина, защото едва ли не така прецакваш българския бизнес. И аз съм си патил от нашенските онлайн магазини, за да знам че никой не го е грижа за клиента.

Този телефон излиза в сайта на Епъл за България: 00800 6002 7753
Не знам с кой ще се свържеш и дали разговорът ще е на български, но можеш да опиташ.

Като по-крайна мярка, можеш да напишеш един имейл на tcook@apple.com Преди години имах подобен случай (макбук про 2011 с изгоряла видео карта малко след като изтече гаранцията; масов проблем с много афектирани; искаха ми 1200 лв в криейтив за смяна на цялото дъно) и писах оплакване как съм загубил вяра в Епъл като качество и компания. Пощата се следи от други Епъл служители, които ми отговориха и насрочихме разговор по телефона със служител от Ирландия. Long story short не предприеха нищо, аз го занесох на един друг сервиз където за 200 лв смениха видеото, след време продадох лаптопа, а малко след това Епъл официално пуснаха програма за този проблем. Ако бях платил на криейтив 1200 за дъно, после по програмата щяха да ми възстановяват парите.


Sent from my iPhone using Tapatalk
17  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:Ужасно изживяване с Macbook Pro 2020 и iStyle -: 30-06-2020, 10:19:18
Моят съвет е да се свържеш с Епъл и да им опишеш цялата ситуация. Ако проблемът е масов, по някое време в бъдещето може да се появи програма за безплатен ремонт.
Ако имаш път към страна с официален Епъл Стор, можеш да го занесеш там. Наистина често сменят машините с нови, но тук това е рядкост, да не кажа че не съм чувал изобщо за такива случаи.


Sent from my iPhone using Tapatalk
18  Community / МАГАЗИН / Продавам сървърна памет Hynix 32 GB ( 4 x 8 ) 2666 mhz ECC -: 22-06-2020, 12:50:06
РАМ-та е без проблеми, свалена от iMac Pro поради ъпгрейд и даже има оставаща гаранция до края на годината (iMac-ът е с Apple Care).
8GB 1Rx8 PC4-2666V-RD1-11
Цената е 100 лв/плочка.
Обявата е за София. За други градове може да се уточним. О8 7 82 2 9-6 9-3

19  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:Apple Care+ -: 14-06-2020, 11:26:48
Apple Care може да се закупи и регистрира само към страната, от която е закупено устройството. В България нямаме официално епъл Стор, така че не може и да се купи кеър тук.
Но ако устройството ти е купено от САЩ и си купиш Кеър от там, гаранцията важи в цял свят.


Sent from my iPhone using Tapatalk
20  Community / СОФТУЕР И ОС / Re:Алтернативи на Reminders -: 10-06-2020, 00:47:22
Fantastical. Календар и задачи/напомняния в едно.


Sent from my iPhone using Tapatalk
21  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:Сервиз за почистване на прах от екрана на iMac 21.5" -: 10-06-2020, 00:45:06
Следя темата, понеже днес оставих iMac pro-то ми на сервиз за смяна на дисплея поради тази причина (гаранционно). Обаче след изтичане на гаранцията проблемът неминуемо пак ще се появи.


Sent from my iPhone using Tapatalk
22  Community / СОФТУЕР И ОС / Re:ГОРЕЩИ ОФЕРТИ -: 06-06-2020, 14:24:16
В продуктите на Serif има модул за добавяне на безплатни сток изображения от Unsplash, Pexels и Pixabay:


И да добавя, че Publisher е еквивалента на Адобския InDesign. Разучавам го по малко, когато имам време. Отваря и idml. файлове, но не може да сейва така че да има съвместимост м/у двете програми (ID и Publisher). Работи спелинг и сричкопренасяне, но с доста врътки, докато се настрои първия път - теглят се речници, създадени за OpenOffice.


Sent from my iPhone using Tapatalk
23  Community / СОФТУЕР И ОС / Re:ГОРЕЩИ ОФЕРТИ -: 04-06-2020, 19:35:29
Не знам. Пробвай Smiley Официално и в САЩ вече ги има, така че можеш да си смениш адреса при нужда. С Пейпал ми се видя най-лесно.


Sent from my iPhone using Tapatalk
24  Community / СОФТУЕР И ОС / Re:ГОРЕЩИ ОФЕРТИ -: 04-06-2020, 14:51:06
Може би повечето от вас знаят, но все пак...

Тече вече няколко месеца 50% sale на продуктите на Serif - Affinity Photo, Designer, Publisher (53 лв. всяко; за Mac и Win има версии, отделни лицензи са обаче - или за едната ОС, или за другата). Също и приложенията им за iPad са с 50% отстъпка (Photo, Designer). На 2 пъти го удължаваха периода заради пандемията, в момента крайният срок е 20.06.

Ако някой се е засилил да купува, ще подскажа, че в американския им стор при плащане в $ цената излиза по-тънко. Току-що си взех 3-те приложения за мак за по 25$ всяко, иначе казано - 131 лв за трите програми. Нужен е обаче VPN и да си затриете кеша на браузъра, ако преди това сте влизали на сайта им от българско IP. Платих с PayPal, понеже предполагам, че може и да не приемат български карти при опит за плащане в щатския им магазин.
25  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:НАП абонамент и енкодинг -: 22-05-2020, 23:22:54
Със Spark нямам проблеми.
26  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:Сервиз предлагащ поставяне на протектор -: 22-05-2020, 23:11:21
Протектор на телефона разбирам, най-малкото да не се драска от всекидневни неща..
Ама на часовника със сапфирено стъкло - защо? Дори да се появят някакви микродраскотини, ще са незабележими, а и този часовник няма да го пазиш за поколенията. 5 г. макс му е живота и толкоз.. Аз лично ги сменям през 2-3 генерации, стария отива по веригата с родата, а вече като наистина му дойде времето - просто го продавам.
Според мен няма смисъл да му робуваш и да го мислиш толкова. Колкото и да не личи, че има стъкло, с времето ще проличи по краищата а и чувствителността на дисплея винаги намалява.
Ползвам AW от Series 0 (gen. 1) и досега не помня да съм имал значителни одрасквания/ожулвания, пък камо ли пукнат дисплей или нещо по-сериозно.
Но ти си решаваш де..
27  Community / МАГАЗИН / Re:IPhone Xs Max smart battery case черен калъф оригинален -: 16-05-2020, 17:28:55
130 лв крайна цена.
28  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Re:The Best Design Studio Еquipment -: 06-05-2020, 11:51:07
По-спам тема от тая няма.  В никой форум.

Като епъл фанатици явно на повечето от нас ни е вродено да мразим Бил, микромеките и уиндоус. Но не мога да отрека, че уиндоус е една от основните причини за комерсиализацията и навлизането на персоналния компютър в домовете на обикновените хора.
Не мога и да отрека, че чичо Бил (за разлика от чичо Джобс, лека му пръст) е дал голяма част от финансите си за благотворителност, филантропия, изследвания и какво ли още не. Доколкото знам напълно се е оттеглил от Майкрософт и се е отдал на това да помага на човечеството. Това че нямал медицинско образование няма абсолютно никакво значение. Не е тръгнал собственоръчно да лекува старци в третите страни. Не веднъж е казвал, че проблемите, които го вълнуват, нямат реално достатъчно изследвания по въпроса. Реално за да се запознае с даден проблем, той първо прочита цялата литература, свързана с казуса, колкото и научен и нишов да е той. Колко хора имат капацитета да правят подобно нещо?

Това, че земята е пренаселена, вярвам всички го осъзнаваме. Това че Гейтс го е казал, отново не означава, че е почнал да изгражда газови камери в Индия и Китай. Напротив, един пример е, че години наред проучва въпроса по изграждане на тоалетни и мини пречиствателни станции в страни от третия свят. И ако дотогава местното население се е къпало в реки пълни с говна, пикня и какви ли не вируси, и повечето деца са умирали малки от хепатит, то сега същата тази вода от реката се преработва в напълно питейна.

За мен този човек е гениален и е един от малкото милиардери грижещи се за бъдещето на човечеството.


Sent from my iPhone using Tapatalk
29  Community / ОБЩИ ПРИКАЗКИ / Re:Само на мен ли форума не ми работи като хората? -: 28-04-2020, 21:20:59
И аз винаги съм бил със светлата. Според мен е по-добре форумът да работи и да може да се пише, отколкото да се запази някаква си тема, но както прецени шамана Smiley


Sent from my iPhone using Tapatalk
30  Community / СЪВЕТИ ВЪПРОСИ ОТГОВОРИ / Въртят ми се глупости в главата.... -: 22-04-2020, 15:48:33
Щом са ти за разговори, ползвай си старите. Про-то имат шумоизолация, която е супер, но не винаги е безопасно да се ползва. На мен про моделът ми беше по-неудобен и ми излизаха от ушите. Трябваше да си взема мемори пяна тапи от али, за да се оправят нещата. Сега съм доволен от тях. Стават и за самолет (не, че скоро ще се лети нанякъде).

В никакъв случай не си взимай реплика, звукът е ужасен. По-добре си вземи просто друга марка блутуут тапи.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Страници: 1 [2] 3 4 ... 103