вивател usb 3g modem и леопард

(1/3) > >>

the_bobara:
Здравейте,
MAC потребител съм от месец, затова може и проблема да е в мен.
Имам gateway tablet със PCMCIA и vivatel data cart, както и mtel vodafone mobile connect  и двете PCMCIA (vodafone-а е expresscard), на който работя със двете карти под Windows XP tablet
Сега си взех MacBook Air и понеже няма PCMCIA си купих и vivatel 3g usb modem (тъй като mtel ми поискаха 299лв, нищо че съм корпоративен клиент, вивтел ми го дадоха на 109лв - там пак съм корпоративен клиент и дори ако изчаках за преподписване на договора можеше и безплатно да ми го дадат)
Инсталирах си Vodafone Mobile Connect софтуера за mac leopard, но когато отворя приложението ми дава "Карта за данни не беше открита, програмата ще се затвори" независимо дали сложа mtel или vivatel картата в устройството (работи и със мтел картата, тъй като на gateway-а тръгна), което ме навежда на мисълта, че няма driver-и за usb modem-а.
modema е Teltonika ModemUSB/H7.2 U3G15L софтуера с който опитвам е самo VMC.
Видях, че има хора който са го подкарвали, но на тайгъра. Някакви идеи?
Благодаря предварително на всеки отговорил.

fpyyh:
аз не мога да си намеря инсталационния диск, но доколкото разбрах след последния ъпдейт леопард работи с вивателските драйвери без проблем. поне на моя диск имаше една директория с неща за ос 10.

the_bobara:
диска от виватела ли? няма, на него има само windows-ски бози.
Ще се радвам ако ми намериш нещо по въпроса и ест ще почерпя :)
сега нямам много време да търся, но утре ще видя по-подробно чичо google.

the_bobara:
@fpyyh: а какъв софтуер си ползвал за управление на 3g връзката, защото има възможност и проблема да е от vodafone software?

fpyyh:
има някъде в drivers/mac os x, нещо си. управлява се с internet connect-а, който си идва с ос-а. там се появява бутон за gprs модема и неговите настройки. само не пиши номер, а apn-а на негово място

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница